Wellness

Toe aan een wellness arrangement? In drukke tijden is het heerlijk om even een wellness vakantie te boeken en te ontspannen in een kuuroord of spa. De natuur vormt de ideale omgeving om te ontspannen. Vandaar dat de meeste wellness centra zich in een natuurrijke omgeving bevinden.

Dagje Wellness

Wil je een dagje van wellness genieten, dan is een beauty arrangement in Nederland wat je zoekt. Een dagje Zwaluwhoeve, Veluwse bron, Zuiderduin of een bezoek aan een van de andere wellness centra. De meeste wellness dagrrangementen vind je op Kras.nl, waar je tevens een goedkope meerdaagse wellness trip kan vinden. Het echte gevoel van ontspannen krijg je immers pas als je er enkele dagen op uit gaat en een arrangement combineert met een luxe hotel. Bekijk hieronder en hiernaast ook andere tips voor leuke arrangementen met sauna en wellness in de nabije omgeving.

Weekend wellness arrrangementen

Een wellness arrangement of weekend in een kuuroord is heerlijk. In binnen- en buitenland vind je voldoende mogelijkheden om een weekendje door te brengen in een spa of wellness centrum en dit bij voorkeur te combineren met een luxe restaurant en veel natuur in de omgeving. Vooral gespecialiseerde weekendje-weg aanbieders hebben een uitgebreide rubriek met Weekend wellness arrangementen, vaak al te boeken vanaf € 25,-. Er zijn vele soorten behandelingen, zoals lichaamsmassages en -behandelingen, massage met hete stenen, gezichtsbehandelingen, voetmassages, etc. De kuuroord specialisten adviseren je welke spa of beauty behandeling bij je past. In Nederland en België vind je leuke sauna's en speciale centra. Voor wellness arrangementen in eigen land, maar ook in het buitenland kan je een kijkje nemen bij dé specialist op gebied van wellness, Puurenkuur. De meeste hotelboekingssites bieden ook een aparte rubriek met wellnesshotels, zie bijvoorbeeld Hotelspecials. Ook Duitsland is een populair land om enkele dagen te ontspannen in een kuuroord. Onder meer de Eifel, het Zwarte Woud, de Moezel en de Oostzee hebben populaire kuuroorden voor een wellness weekend.

Wellness reizen

Een trend van de laatste jaren zijn de verre reizen in het kader van spa en wellness. Kuuroorden in mooie hotels openen hun deuren op de meest exotische bestemmingen. Vaak bevinden deze hotels en resorts zich midden in de natuur. Thailand, Sri Lanka, Oman en Costa Rica zijn zeer populaire bestemmingen voor een beauty reis: nabij natuurlijke warmwaterbronnen vind je tal van moderne kuuroorden. Ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika kan je genieten van een wellness reis. Bijvoorbeeld bij de Dode Zee: je kan je hier inwrijven met modder, die een geneeskrachtige werking heeft.