ArgentiniŽ natuur

De meeste mensen die naar het zuiden van Latijns-Amerika reizen genieten vooral van de verscheidenheid aan natuur in Argentinië

Natuur in Argentinië

Argentinië is het achtste grootste land van de wereld. Bij deze gigantische oppervlakte hoort een grote diversiteit aan landschappen; van jungle en felgekleurde rotsformaties in het noorden, tot ruige natuur in het zuiden. Neem zeker enkele weken de tijd voor een reis om dit land, haar natuur, landschap, wilde dieren en cultuur te ontdekken. Vaak worden Buenos Aires, de Iguazu en Patagonië gecombineerd in een reis. Maar ook een reis naar het noorden van Argentinië, in combinatie met buurlanden Bolivia of Chili wordt door veel touroperators aangeboden. Heb je minder tijd, maak dan een keuze uit de mooiste gebieden en voornaamste bezienswaardigheden van de natuur in Argentinië:

  • Iguazu watervallen in het noordoosten
  • Salta met rode rotsformaties en canyons in het noordwesten
  • Uitgestrekte wijngebieden in het centrale deel
  • Ruig Patagonië in het zuiden

 

Reis Argentinië

Tijdens een reis naar Argentinie wil je zoveel mogelijk genieten van natuur en wildlife. Om je te helpen bij het vinden van een reis naar de mooiste gebieden van Argentinië, hebben we alvast een selectie gemaakt van groepsreizen en individuele reizen. Naturescanner selecteert haar aanbod reizen op het specialisme. De touroperators en reisorganisaties die wij tonen zijn echte Latijns-Amerika specialisten en kunnen jou prima bijstaan in het boeken van een onvergetelijke reis. Zowel in groep als individueel zal een natuurreis in Argentinië een grote indruk op je laten. Hoewel de natuur zeer indrukwekkend is, zijn er nog niet zeer veel toeristen die het land ontdekt hebben. Het eten is er lekker, de bevolking gastvrij en de wegen over het algemeen goed te berijden.

Individuele reis naar Argentinië

Voor een reis op maat of individuele rondreis in Argentinië raden wij aan om je te richten tot een echte Argentinië specialist. Zuid-Amerika specialisten Amedida en Ander Licht Reizen helpen je graag met hun kennis van het land om een individuele reis naar Argentinië of een reis op maat samen te stellen. Condor Travels specialisteert zich in self drives naar Argentinië.

Noordoosten - Buenos Aires & Iguazu Watervallen

De meeste mensen zullen het land binnenkomen via de hoofdstad Buenos Aires. Neem enkele dagen de tijd om de stad te verkennen en een paar tangolessen te nemen. Neem als natuurliefhebber de watervallen van Iguazu als volgende stop op je reis. De watervallen zijn de breedste ter wereld, zo’n 3.8 km. Iguazu behoort ook tot de drie grootste watervallen op aarde en is volgens velen de meest spectaculaire. De waterval ligt op de grens van Argentinië en Brazilië en het is mogelijk het natuurspektakel van beide landen te bekijken. Vanuit de Argentijnse hoofdstad zijn comfortabele bustrips te maken en in 4 dagen kun je weer terug zijn in de stad om je volgende stop te plannen.

Salta en de rode canyons

Salta is een stad in het noordwesten van Argentinië en een uitstekende uitvalsbasis voor de bijzondere natuur in dit deel van het land. Het gebied kenmerkt zich door prachtige rood gekleurde rotsformaties, gigantische cactussen en een canyonachtig landschap. De bevolking, lama's en huisjes doen denken aan Bolivia. Bij San Lorenzo kan je paardrijden, een aanrader tijdens een reis naar dit deel van Argentinië. Ten zuidwesten van Salta bevindt zich Cafayate. De lekkerste wijnen komen uit dit gebied, maar minstens zo bijzonder is de natuur: een prachtig rood landschap, met unieke formaties. Ten noorden van Salta ligt Humahuaca, een pittoresk dorp met lemen huizen en nauwe straten, op een hoogte van ruim 3000 meter. Ook niet te missen is de Purmamarca, de zevenkleurige berg. Een groepsreis langs dit deel van Argentinië vind je o.a. bij Sawadee

Patagonië, Los Glaciares en Vuurland

Een bezoek aan het gebied met koude winden en gure natuurgebieden mag ook niet ontbreken tijdens een reis naar Argentinië of Chili. Fitz Roy is de place to be voor hiken en klimmen. In Los Glaciares is een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld te bewonderen, de Perito Moreno. Deze gletsjer wordt aangemerkt als een van de 7 wereldnatuurwonderen. Als je de kans hebt, breng dan tevens een bezoek aan de Peninsula Valdes, een prachtig gebied met een rijke biodiversiteit en een parel in de wereld van maritieme reservaten. In het zuiden van het land ligt het befaamde Tierra del Fuego of Vuurland. Lees meer over Patagonië en Vuurland.

Centraal Argentinië - Pampa's

In het midden van het land strekt zich een uitgebreide savanne uit van graslanden, de bekende Argentijnse pampa's. In dit gebied leven guanaco's, vossen, de struisvogelachtige nandoes en wilde paarden. Sommige stukken zijn beschermd gebied.

Westen - Mendoza

Met de Cabballeros paardrijden en als een echte cowboy rondrijden in een rustiek wijngebied, er zijn vele mogelijkheden. Rondom Mendoza liggen prachtige wijngaarden waar je vertederd wordt door de gastvrije mensen, het klimaat en de heerlijke smaak van de lokale wijnen.

Beste tijd voor een Argentinie reis: april, mei, september, oktober.
Iguaçu:
maart (niet druk, hoge waterstand)

Natuur in ArgentiniŽ
Natuur in ArgentiniŽ
Natuur in ArgentiniŽ Talampaya Iguazu Fitz roy, PatagoniŽ Valdes schiereiland Purmamarca


Reistips

Natuurgebieden ArgentiniŽ

Hoogtepunten Argentinie. Deel jouw tips!

Er zijn (nog) geen tips, wees de eerste!