Ga naar content

Naar de bergen in 2021

In coronatijd zoeken we - ook tijdens een vakantie - liefst de rust op. Een mooi plekje in de natuur, ver weg van mensenmassa's. Maar waarheen en waar moet je rekening mee houden? Als iedereen op vakantie gaat in Nederland, is het al lang niet rustig meer en wordt afstand houden best lastig. Zo is het nu bijvoorbeeld erg druk op de Posbank of in de Biesbosch. Gelukkig openen steeds meer landen hun deuren en is ook reizen naar de Alpenlanden weer toegestaan. Hier kan je nog echt genieten van rust en stilte. Al gelden óók in deze landen afstandsregels. 

Basisregels reizen in de bergen tijdens Corona

In de meeste landen gelden op dit moment coronamaatregelen die gerespecteerd moeten worden. De geldende regels kunnen op ieder moment aangepast worden. Daarom is het van belang dat je voor vertrek de actuele coronaregels en reisadviezen bekijkt voor jouw vakantiebestemming.

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) benoemt de voornaamste zaken om rekening mee te houden tijdens je reis:

- Vermijd drukte door vroeg in de ochtend op pad te gaan of doordeweeks te wandelen; dan is het meestal rustiger dan in het weekend.

- Houd afstand. Ook in de bergen geldt op vrijwel alle plekken de 1,5 meter regel. Respecteer dit ook voor andere wandelaars en wees respectvol door even opzij te stappen en te wachten wanneer mensen langs willen.

- Neem geen onnodige risico's. In deze tijden van corona zijn hulpdiensten vaak minder goed beschikbaar en ook bergreddingsdiensten werken volgens aangepaste omstandigheden. Veilig én fit de bergen in dus.

- Vermijd grote groepen. Wil je wandelen met anderen, kies dan voor een georganiseerde reis met kleine groepen. Bergsportreizen onderneemt reizen op een verantwoorde manier.

Deel op Pinterest

Veilig de bergen in

Zeker in deze tijden is het belangrijk om goed verzekerd de bergen in te gaan. Het Lidmaatschap van de NKBV en de Reisverzekering zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

1. Lidmaatschap NKBV

Als lid geniet je van een aantal voordelen:
- Tot 50% korting op overnachting in 1.200 berghutten
- Voordelige reisverzekering met grote dekking
- Toegang tot uitgebreide informatie over bergvakanties (5x per jaar gratis Hoogtelijn magazine).
- Toegang tot reizen en cursussen van Bergsportreizen.
- 10% korting op al je bestellingen bij Bever.

Meer over Lidmaatschap NKBV

2. Reisverzekering

De Reisverzekering van de NKBV werd speciaal voor de leden opgericht en biedt extra dekking voor bergsport. Naast de normale dekking die iedere andere reisverzekering biedt, ben je extra verzekerd voor de risico's van alle bergsporten. Zo is er een vergoeding voor opsporing, redding en repatriëring vanuit alle landen. Door het groot aantal leden is de premie laag. De dekkingsperiode is geldig voor 60 aaneengesloten dagen en de Alarmcentrale is 7 dagen per week, 24/24 bereikbaar.

Reisverzekering NKBV

Huttentocht in coronatijd

Het is deze zomer mogelijk om van hut naar hut te wandelen in de Alpenlanden. Maar ook daar gelden aangepaste regels. Op de site van het NKBV vind je ook de algemene regels voor een huttentocht.

Deel op Pinterest

In onderstaande video legt Martijn Schnell uit welke voorbereidingen je dient te treffen voor een huttentocht in de bergen. Je ziet ook wat de hutten zelf ondernemen om een veilige overnachting te waarborgen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!