Ga naar content

Ervaringen Arctic Adventure Expedities

Ga mee op expeditie met Arctic Adventure in Zweden, Noorwegen of de Zuidpool. Altijd zelfvoorzienend en avontuurlijk. Het reisbureau regelt materiaal en logistiek. Maak een keuze uit 3 expeditie niveaus, van laagdrempelig tot die hard avontuur. Deel jouw ervaringen en reviews over Arctic Adventure.

Bekijk Arctic Adventure Expedities

door Pim van Dun op geeft een 5.00

Of je nu op een hondenslee door zweden wilt trekken, het noorderlicht wilt zien, of in de voetsporen van Noorse commando's de tocht maken die zij aflegden om de ontwikkeling van Hitlers Atoombom te saboteren, je mag, als je met hem op reis gaat, altijd kamperen in de sneeuw. Zijn enthousiasme stijgt onevenredig aan de temperatuur. Aangestoken door zijn enthousiasme nam ik begin maart samen met mijn zoon deel aan die laatste Expeditie.
De ‘HEROES OF TELEMARK’ MEMORIAL EXPEDITION voerde ons onder zijn leiding in een week tijd 100 km over de Hardangervidda Hoogvlakte in zuid Noorwegen. We bewogen voort op toerski's met een slee achter ons aan voor de bagage en de kampeerspullen. Het was bitter koud, het waaide guur, het sneeuwde genadeloos en 8 vreemden werden kameraden, doorstonden de ontberingen, gingen geloven in eigen mogelijkheden en ver daaraan voorbij; hadden het goed, liepen fluitend in de zon en sleeden joelend de helling af en kampeerden in een tent bij de laagste temperaturen die je voor mogelijk houdt. De tocht was zwaar, zwaarder dan ik had ingeschat en ik ontdekte hoe goed het is om eens een paar dagen niets anders aan je hoofd te hebben dan dit ene moment en de manier om van daaruit naar het volgende moment te leven. Dagelijkse sores worden peanuts. Zo'n reis is een onderzoek naar je eigen waarden. Terug uit de wildernis bleek in de bewoonde wereld de Corona-pandemie om zich heen te grijpen en met dank aan KLM konden we nog net op tijd wegkomen uit Noorwegen en terug naar Nederland.
Ik kan iedereen aanraden om áls je een expeditie in de sneeuw een uitdaging vindt op reis te gaan met Arctic Adventure

door Deborah van de Wetering op geeft een 5.00

In februari de expeditie experience gedaan Lapland, Zweden die uitstekend werd begeleidt door Karin. Ze was erg zorgzaam en kundig. Ze had altijd wel een oplossing in petto als dat nodig was. Heel fijn en gaf een veilig gevoel.
Ik had geen ervaring met (winter)kamperen, op skiës staan of een vakantie in de sneeuw en had daarom wel mijn twijfels of deze reis niet te zwaar zou zijn, maar het viel me in al opzichten erg mee. Ik vond het geweldig en met een goede conditie en doorzettingsvermogen kom je er wel.Ik vind het een zeer toegankelijke reis en de kou vond ik goed te doen. Je krijgt goede advies voordat je op reis gaat en geen enkele vraag die raar werd gevonden. Dit heeft me erg geholpen om de juiste kleding uit te zoeken en me goed voor te bereiden.
Ik kijk er met heel veel plezier op terug, het was een mooie ervaring en een uitdaging waar soms mijn grenzen werden opgezocht. Ik vond het heerlijk om overdag met de slee door de sneeuw voort te bewegen door het prachtige, oneindige witte winterse landschap. Ook de huskeytour was fantastisch! Ondanks de fysiek redelijk zware reis heb ik veel energie gekregen van deze reis.
Ik zou deze reis aan iedereen aanbevelen die van avontuur, een uitdaging en natuur houdt!

door Cindy Bergman op geeft een 5.00

In februari 2020 heb ik deelgenomen aan de Women’s Arctic Expedition. Een geweldige reis in een wonderschone natuur voor wie avontuur zoekt en van uitdaging houdt. Met geen woorden is de beleving van een reis als deze goed te beschrijven. Die is natuurlijk ook heel persoonlijk, omdat je van tevoren niet weet hoe jouw lichaam reageert op kou. Wat mijzelf betreft daarover het volgende. Over je eigen grenzen heengaan, je grenzen fysiek en mentaal tegenkomen. Conditioneel zwaar door kou. Niet kunnen ontsnappen aan de kou, op geen enkel moment. Na een lange dag lopen bij -15 tot -18 graden de tenten opzetten, een exercitie die ongeveer twee uur in beslag neemt. En dat komt vooral door de omstandigheden waaronder. Meters dikke zachte sneeuw, tot je liezen in de sneeuw wegzakken. Kruipen dus en kruipend de tent opzetten. Daarna gasbranders aan om sneeuw te smelten, en aan de kook te brengen tot iedereen weer voorzien is van twee thermosflessen water waarmee je je eten bereidt en waarvan je drinkt. Kou doorstaan de hele dag door. Met pijnlijke vingers ritsen dichtmaken. Kou hebben ‘s nachts bij temperaturen van -20 tot -25 graden, samenwerken, elkaar helpen, elkaar warm houden. Maar voor mij was het een fantastische ervaring, die elke ontbering meer dan waard was.

door Victor Marinus op geeft een 5.00

Dit is zo knap, leuk en boeiend. Je leert zoveel en ziet zo'n mooie zaken en dat allemaal onder prima begeleiding. Henk-Jan, je geeft mensen een "life-changing experience"! Vooral blijven doorgaan er plezier in te hebben.

door Rob Steeman op geeft een 5.00

Met Henk-Jan de Heroes of Telemark Memorial 2020 expeditie tocht gedaan.
Schitterende mooie ervaring en weer mogen genieten van de arctische omstandigheden in Noorwegen.
Henk-Jan is een zeer bekwaam expeditie leider dit weet waar hij mij bezig is. Veiligheid voorop!👍
Wij zijn nu inmiddels bijna twee weken thuis en zit nog steeds na te genieten van deze voor mij geweldige expeditie op het uitgestrekte Hardangervidda.

door Martijn Coenen op geeft een 5.00

Bedankt voor het mooie avontuur en de goede voorbereiding en het enthousiasme die jij overbracht op de groep.
Het was een onvergetelijke reis in noord Zweden.
Henk Jan bedankt voor de mooie reis en misschien tot een volgende keer

door Jan van der Meulen op geeft een 5.00

Als je een unieke expeditie ervaring wilt dan is Arctic Adventure precies de juiste. Veel ervaring die aansluit bij iedereen. De beleving die wordt overgebracht is enorm. De eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd en goed verwerkt, zodat het voor iedereen een eigen expeditie wordt.
Ga zo door.!!!

door Albert van Heijningen op geeft een 5.00

Van 28 feb 2020 t/m 7 mrt 2020 heb ik deelgenomen aan Heroes of Telemark Memorial Expedition. Wat een ervaring het was onvergetelijk en ik ben blij dat ik dat nog heb mogen meemaken met mijn 61 jaar. Diep respect voor de mannen van weleer: Joachim Ronneberg, Jens Anton Poulsson, Knut Haugland, Knut Haukelid, Claus Helberg, Kasper Idland, Fredrik Kayser, Arne Kjelstrup, Einar Skinnerland, Hans Storhaug & Birger Stromsheim.
Ik kan deze Memorial tocht van harte aanbevelen voor iedereen, die nog eens iets heel bijzonders wil doen in zijn leven. Wie dit wilt zoekt een mogelijkheid om deel te nemen aan deze tocht, wie niet wilt zoekt een reden om niet deel te nemen.
Nunc Aut Nunquam

door Victor Spaan op geeft een 5.00

Ik heb deelgenomen aan de "heroes of telemark" tocht.

Tijdens de tocht verplaats je je door een gebied waar temperaturen eenvoudig tot -20 kunnen dalen en waar je eerder tegen rendieren of elanden aanloopt dan tegen andere mensen.
Tent, eten en brandstof wordt door jou en de rest van de groep met behulp van skies en slee meegenomen. Water krijg je door sneeuw te smelten.

Bij ons sneeuwde het vooral veel waardoor je, in combinatie met de witte omgeving soms weinig zicht had en geen diepte kon zien. Wanneer even later het sneeuwen stopte bleek je kilometers ver te kunnen kijken.

Je volgt de route die tijdens de 2de wereldoorlog door Noorse commando's ook gebruikt is om een sabotageactie op de zwaarwaterfabriek van Vemork uit te kunnen voeren. Op de laatste dag bezoek je die ook.

Henk-Jan is een ervaren expeditie leider die probeert deelnemers zoveel mogelijk zelfstandigheid te geven en alleen ingrijpt als dat door, bijvoorbeeld, weersomstandigheden noodzakelijk is.

door Willigenburg op geeft een 5.00

Van 28 feb. t/m 7 mrt. op de Heroes of Telemark expeditie geweest. Pfff. Da's geen kattepis. Een zeer bijzondere ervaring. Kou, wit landschap (in de wolken) soms totaal geen diepte te zien, wind. Maar een levenservaring die je niet gemist wilt hebben. Doorzetten is het credo. Lange dagen door de sneeuw stampen, tent opzetten, sneeuw smelten, eten, slapen, avontuur, kameraadschap. Dit wil je meegemaakt hebben. Ik vond het zwaar maar ben blij dat ik het gedaan heb. Henk-Jan Geel is uiteraard de man die je daarvoor moet hebben. Afsluitend een bezoek aan de zwaar water fabriek en nagenieten in het Rjukan hotel. Wat is dat lekker als je 6 dagen hebt afgezien.

door Ronald Dral op geeft een 5.00

Deelgenomen aan de “Heroes of Telemark expeditie” van 8 maart
t/m 16 maart. Ik ben een type die altijd wel de grenzen opzoekt en daarvan kan ik zeggen; dat deze tocht er weer eentje van was!! Een leuke groep van diverse mensen onder top begeleiding van Henk Jan. Het is een werkelijk een prachtig avontuur!!

door Sietse op geeft een 5.00

De grand slam expeditie gedaan bij Arctic Adventure Expedities. Absolute aanrader! Goed georganiseerd, erg afwisselend, sportief gezien een uitdaging, maar na de inspanning van dagen langlaufen en kamperen in de sneeuw, de rust van de dagen staand op je eigen husky-slee door prachtige natuur en de warmte van een cabin in de avond. Expeditieleider Henk-Jan Geel was super: veel kennis en inzet en aandacht voor de deelnemers wanneer nodig. Top reis!

door Boris Schmidt op geeft een 5.00

De hele reis is bijzonder. Het arctisch gebied, de schone lucht en het slapen in een tent bij -15 graden. Dankzij de uitstekende begeleiding en goede spullen is dit een expeditie geworden om nooit te vergeten. Met voor mij een aantal levenslessen die ik meteen kan toepassen. Als je zelf de overweldigende rust en ruimte wilt ervaren, gaan! Niet twijfelen.

door Gonne Schuur op geeft een 5.00

Een avontuur, een uitdaging, één zijn met de natuur, de stilte horen, zien en voelen. De omgeving en gezelschap die aanzetten tot nadenken en overdenken. Ik ben zeer dankbaar dat ik dit allemaal mocht meemaken. Een week om nooit te vergeten! Met veel dank aan Henk-Jan Geel, expeditieleider van Arctic Adventure, voor zijn uitstekende voorbereidingen, zijn deskundige leiding en zorgzaamheid.

door Maarten van Minnen op geeft een 5.00

Adembenemend, spiritueel, avontuur, kameraadschap, reflectie, elementen, loslaten,1 zijn met de natuur en vooral de stilte voelen! Wat was de Arctic expeditie mooi. En dat alles onder de deskundige leiding van Henk Jan Geel die iets onvergetelijks neerzet! Waarvoor nogmaals dank!

Logo van Arctic Adventure Expedities
20 personen geven Arctic Adventure Expedities een
5.0
Contact Engelsmanplaat 20
3524 AZ Utrecht
arcticadventure.nl
030 310 0065

Deel jouw ervaring met Arctic Adventure Expedities

0
Wordt niet getoond op de site

Top 2 meest bekeken advertenties van Arctic Adventure Expedities

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!