Ga naar content
Rondreis langs de hoogtepunten van Toscane
  • Middeleeuwse steden
  • Glooiend landschap
  • Vul zelf je dag in
  • Pas de reis aan naar jouw wensen
Boek deze reis

Korte rondreis in Toscane

Deze autovakantie in Toscane brengt je langs de highlights van de regio. Middeleeuwse steden met ontelbaar kunstschatten, de glooiende groene heuvels van het binnenland en de uitgestrekte wijngaarden staan op het programma.

Voorgestelde reisroute

De route in Toscane die wij voor je hebben uitgestippeld voert langs de mooiste steden, waarbij je voldoende tijd hebt om tussendoor te wandelen in de mooie natuur 

Deel op Pinterest

Reisprogramma highlights Toscane

Voorgesteld programma.

1. Florence

De rondreis vangt aan in de Renaissancestad Florence. In onze voorbeeldreis reis je met eigen vervoer naar het vertrekpunt, maar je kunt ook vliegtickets of een treinticket en autohuur toevoegen. Wij hebben gekozen voor twee overnachtingen in de kunststad. Wil je meer tijd besteden om alle highlights, musea en kerken te zien, voeg dan nog een overnachting toe. Natuurlijk mag je de beroemde Ponte Vecchio en de prachtige Duomo van Firenze niet missen.

2. Lucca

Vanaf de stad van de Medici reis je door naar Lucca, een knus en authentiek dorp, ommuurd door een oude stadsmuur met zes toegangspoorten. Als je tijdens je vakantie ook graag de benen in de natuur wilt strekken, dan raden we aan om hier enkele nachten toe te voegen. De omgeving van Lucca biedt een aantal schitterende wandelgebieden. Ook een daguitstap naar het Lago di Massaciuccoli is een aanrader.

Vanaf Lucca kan je de weg vervolgen naar Volterra via Pisa, waar je natuurlijk even op de foto moet met de beroemde scheve toren. 

3. Volterra

Een van onze favoriete plaatsen in Toscane is het mooie Volterra. We hebben gekozen voor twee overnachtingen, zodat je rustig de tijd hebt om het stadje en de omgeving te verkennen. Maak zeker een uitstap naar San Gimignano, de torenstad. Net buiten Volterra kun je heerlijk wandelen in het Riserva Naturale Foresta di Berignone. 

4. Siena

De korte rondreis eindigt in Siena, een van de populaire bezienswaardigheden van de regio. Op de weg ernaartoe rijd je door een bekend wijngebied in Italië, de Chianti streek. Eenmaal aangekomen in Siena is het genieten van de vele culturele hoogtepunten. Natuurlijk bezoek je het Piazza del Campo, het uniek gevormde plein waar twee keer per jaar de paardenrace Palio dell contrade wordt gehouden. Voor velen is dit een van de mooiste pleinen van Europa. De bijzondere kathedraal lijkt een miniatuurversie van de Kathedraal van Milaan. 

Als je wilt, kun je deze voorbeeldreis in Toscane vervolledigen met een bezoek aan Arezzo of even verder naar het zuiden rijden naar het Lago di Bolsena of Saturnia met haar warmwaterbronnen en watervallen. 

Hoe pas ik deze reis aan?

De reis langs de hoogtepunten van Toscane kan geheel aangepast worden aan jouw wensen en dit kan je gewoon zelf doen. Heb je vragen over onze reisplanner, bekijk dan deze informatie. Hier leggen we uit hoe deze reisplanner werkt. Je boekt in feite een door ons samengestelde reis bij Airtrotter.

Boek deze reis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!