Ga naar content

Wildcamera review

Van Wildcamera XL mochten we een digitale wildcamera testen. Leuk, want met de vele vogels, egels en eekhoorns in onze tuin zijn we benieuwd wat er gebeurt op de momenten dat we er zelf niet zijn om de dieren te observeren. We hebben de camera vooralsnog beperkt getest en alleen in eigen tuin. Op onze volgende wildlife reizen zullen we deze meenemen om dieren rond onze accommodaties te fotograferen en te filmen. Mijn enthousiasme kan nu al niet op! 

Camouflage EZ33 getest

WildcameraXL heeft een eigen lijn wildcamera's met Nederlandstalige handleiding. Er is een model met SIM-kaart, maar veel interessanter zijn de modellen met WIFI. De camera's zijn voorzien van een behuizing met camouflageprint, waardoor ze amper opvallen.

Het model dat wij testen is het goedkoopste in de wifi-range en heeft een prijskaartje van € 179,95 op het moment van schrijven (begin 2022). Er zijn nog enkele duurdere modellen verkrijgbaar met meer opties.

De EZ60 wildcamera met wifi heeft een hogere triggersnelheid (0,2 seconden), meer megapixels en een betere videokwaliteit. Dat zijn meteen ook wel een aantal van onze opmerkingen naar aanleiding van de eerste tests.

Deel op Pinterest

Bekijk alle modellen wildcamera's met wifi.

Het beeld - Foto en video

Overdag kan je mooie kleurenfoto's en filmpjes maken. De nachtbeelden zijn ook van goede kwaliteit.

Er zijn verschillende modi voor het maken van beelden; foto, video of een combinatie van foto en video. Hierbij is het mogelijk om het aantal foto's en de lengte van de video in te stellen na activering van de camera door een beweging.

Bij de combinatie foto/video worden er eerst foto's gemaakt (de duur is afhankelijk van het aantal ingestelde foto's en lichtomstandigheden), daarna wordt de video gemaakt. In deze modus mis je dus veel in de video.

Batterijen

De wildcamera werkt op batterijen. Er passen 8 AA batterijen in. Bij intensief gebruik zijn deze wel vrij snel leeg.

Bevestiging

De wildcam is gemakkelijk te bevestigen aan een boom of ander object, dankzij de meegeleverde band. De camerahoek is wat lastig in te stellen, een klein stokje tussen de boom en camera kan dan helpen. Verder zit er een vaste bevestigingssteun bij om ergens aan vast te schroeven. Achterkant en onderkant hebben een aansluiting voor statief, dit is tevens de aansluiting voor de bevestigingssteun.

Scherpstelpunt

De EZ33 heeft een vast scherpstelpunt, dat staat op +/- 2 meter en verder. Hierdoor zijn scherpe foto's van dichtbij dus niet mogelijk. 

Scherpte
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wifi

De Wifi is een beetje verwarrend. Wij hadden een wildcamera verwacht waarbij je op afstand kunt kijken naar de beelden. De EZ33 heeft geen Wifi ontvangst, kan niet op je lokale Wifi en kan dus niet op afstand uitgelezen worden. Wifi betekent in dit geval: vormt zelf een Wifi hotspot. Hiermee kun je met de app de camera bereiken en aflezen.

Dit werkt wat omslachtig, met de app/telefoon maak je eerst een bluetooth connectie, daarna kun je via de app de Wifi hotspot aanzetten. Dan maak je met je telefoon verbinding met de camera wifi en kun je live beeld zien en gemaakte foto's en video's overzetten. Het bereik gaat niet verder dan ca. 15 meter, waardoor je al snel buiten bereik zit als je een wat grotere tuin of huis hebt.

Beelden bekijken

Het grote voordeel van deze Wildcam is dat je niet naar buiten hoeft om foto's te bekijken wanneer de camera in je tuin hangt. Daar is de Wifi hotspot voor.

Het bekijken van de beelden is niet geheel ideaal. Als je verbinding hebt, kun je in de app alleen thumbnails van de beelden zien. Om de foto's en video's op ware grootte te bekijken, moeten de bestanden eerst gedownload worden naar je telefoon. Hierna kun je ze in je galerij op je telefoon bekijken zoals je gewend bent.

Mee op reis

Zoals ik hierboven al aangaf hebben we vooralsnog alleen getest in de tuin. Ik kijk er vooral naar uit om de wildcamera mee te nemen op onze volgende natuurreizen. Hou ons in de gaten voor meer beelden op Social Media (Instagram - TikTok en Facebook) en deze pagina!

Pluspunten

+ Wifi
+ Je hoeft niet naar buiten
+ Camouflageprint
+ Overdag beeld in kleur
+ Goed nachtbeeld
+ Verschillende soorten beelden
+ Makkelijk te bevestigen

Minpunten

- Scherpstelpunt kan niet ingesteld worden
- Wifi is niet helemaal zoals verwacht
- Foto's bekijken omslachtig

Gesponsorde content

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!