Ga naar content

Wellness en Beauty

Toe aan een wellness arrangement? In drukke tijden is het heerlijk om even een mini wellness vakantie te boeken en te ontspannen in een kuuroord of spa. De natuur vormt de ideale omgeving om te ontspannen. De meeste wellness centra bevinden zich dan ook in een natuurrijke omgeving.

Spa en wellness vakantie

Wat zijn leuke wellness bestemmingen; waarheen voor spa en wellness arrangementen? De beste bestemmingen voor een minivakantie in een kuuroord hangen vooral af van het aantal dagen: heb je tijd voor een meerdaags arrangement, of wil je er gewoon even een dagje tussenuit. Onze tips voor een spa vakantie of dagje sauna:

1. Dagje Wellness & Beauty

Wil je onthaasten en van wellness genieten, dan is een bezoek aan een sauna, met beauty arrangement in Nederland wat je zoekt. Een dagje Zwaluwhoeve, Veluwse bron, Zuiderduin of een bezoek aan een van de andere wellness centra in Limburg, Gelderland of Friesland.

Maar nog leuker is om er een wellness weekend of week van te maken. Het echte gevoel van ontspannen krijg je immers pas als je er enkele dagen op uit gaat en een arrangement combineert met een luxe hotel. Bekijk hieronder ook andere tips voor leuke arrangementen met sauna en wellness in de nabije omgeving.

2. Weekend wellness arrrangementen

Een wellness arrangement met overnachting, een weekend in een kuuroord of spa is heerlijk. In binnen- en buitenland vind je voldoende mogelijkheden om een weekendje door te brengen in een spa of wellness centrum en dit bij voorkeur te combineren met een luxe restaurant en veel natuur in de omgeving. Vooral gespecialiseerde weekendje-weg aanbieders hebben een uitgebreide rubriek met Weekend wellness arrangementen, vaak al te boeken vanaf € 25,-. Er zijn vele soorten behandelingen, zoals lichaamsmassages en -behandelingen, massage met hete stenen, gezichtsbehandelingen, voetmassages, etc.

De kuuroord specialisten adviseren je welke spa of beauty behandeling bij je past. In Nederland en België vind je leuke sauna's en speciale centra. Voor wellness arrangementen in eigen land, maar ook in het buitenland kan je een kijkje nemen bij dé specialist op gebied van wellness, Puurenkuur. De meeste hotelboekingssites bieden ook een aparte rubriek met wellnesshotel. Naast Nederland en België is Duitsland een zeer populair land om enkele dagen te ontspannen in een kuuroord. Onder meer de Eifel, het Zwarte Woud, de Moezel en de Oostzee hebben populaire kuuroorden voor een wellness weekend.

3. Wellness reizen

Een trend van de laatste jaren zijn de verre reizen in het kader van spa en wellness. Kuuroorden in mooie hotels openen hun deuren op de meest exotische bestemmingen. Vaak bevinden deze hotels en resorts zich midden in de natuur.

Wellness op vakantie
Deel op Pinterest

Thailand, Sri Lanka, Oman en Costa Rica zijn populaire bestemmingen voor een beauty reis: nabij natuurlijke warmwaterbronnen vind je tal van moderne kuuroorden. Ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika kan je genieten van een wellness reis. Bijvoorbeeld bij de Dode Zee: je kan je hier inwrijven met modder, die een geneeskrachtige werking heeft. 

Estland heeft 2023 uitgeroepen tot Jaar van de sauna. Je vindt er vele soorten sauna's en tradities, dus denk zeker ook eens aan deze Baltische Staat voor een wellnessvakantie. 

Bootje met hot tub
Met de hot tug op de Brienzersee bij Interlaken
Deel op Pinterest

En in het Zwitserse Interlaken heb je de mogelijkheid om een hot tug te huren, dit is een bootje met hot tub. Baad in heerlijk warm water terwijl je vaart op de ijskoude Brienzersee. Een bijzondere ervaring! 

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!