Ga naar content

Sneeuwscootertocht

Hoogtepunten Lapland - Een van de leukste excursies om te doen in winters Lapland is een tocht met een sneeuwscooter. In de winter kan je in Scandinavië en in IJsland niet om dit vervoersmiddel heen, het is de snelste manier om je te verplaatsen. Raas over de sneeuwvlakten en ervaar de ultieme adrenaline in het hoge Noorden! 

Sneeuwscooter huren

Voor het huren van een sneeuwscooter moet je in het bezit zijn van een rijbewijs. Je krijgt een extra winterpak over je kleren, maar zorg zelf voor voldoende laagjes: thermokleding, daarover een shirt en een fleece trui bijvoorbeeld. Bij het verhuurcentrum kan je geitenwollen sokken krijgen, goede snowboots en een helm met gezichtsbedekking. Eventueel is het nog handig om zelf een zonnebril of skibril mee te brengen. Na een korte instructie over hoe sturen, gas geven en remmen mag je dan zelf gaan rijden.

1. Sneeuwscootersafari Lapland

Lapland is steeds populairder als bestemming voor een wintervakantie. De regio omvat de noordelijke delen van Finland, Zweden en Noorwegen. In de meeste grote plaatsen in Finland en Zweden kan je op verschillende plekken terecht voor de verhuur van sneeuwscooters. Dit kan voor meerdere dagen, maar ook voor een korte excursie met een sneeuwscooter. In de winter is dit bijna de enige vorm van vervoer voor de lokale bevolking. Men verplaatst zich zo makkelijk en snel over de sneeuwvlakten. Ook voor een excursie naar het noorderlicht of het ijshotel rijd je in groep met een scooter over de enorme ijsvlakten.
Populair: sneeuwscootersafari Rovaniemi bij Get Your Guide.

2. Sneeuwscooter IJsland

Ook in winters IJsland is een sneeuwscooter het ultieme vervoersmiddel. Ontdek tijdens een dagexcursie de uitgestrekte gletsjers van IJsland, zoals de Vatnajökull, op een snowmobile. Rijd langs bevroren watervallen en over sprookjesachtige witte landschappen. Of kies voor een meerdaagse sneeuwscootersafari.

3. Sneeuwscootertocht Spitsbergen

In voor het echte avontuur? Op Spitsbergen kan je meerdaagse tochten met de sneeuwscooter maken. Trek op expeditie met Beluga Adventures en reis over de uitgestrekte ijsvlakten. De sneeuwscootersafari's vinden plaats in kleine groepen.

Rijden met de Sneeuwscooter

Op een sneeuwscooter zit je alleen of met twee personen. De meeste groepjes toeristen worden ingedeeld per stel: een bestuurder en iemand achterop. In principe mogen de scooters nergens sneller dan 60 km/uur, maar in de werkelijkheid wordt die snelheid al snel overschreden. Op grote sneeuwvlakten wordt de snelheid wel eens opgevoerd tot 100 km/uur. Wel mag je absoluut geen alcohol in je bloed hebben, in Finland geldt een zero tolerance beleid. Zorg dus dat je volledig nuchter bent.

Adrenaline excursie

Wie denkt dat een tochtje met de sneeuwscooter een rustig tochtje is heeft het mis. Een sneeuwscootertocht is één en al adrenaline. Voor de bestuurder is dit erg leuk, maar wie achterop zit moet er rekening mee houden dat het best heftig kan zijn! Je moet je heel goed vasthouden aan de handvaten aan de zijkant.

Bekijk meer leuke activiteiten in Lapland.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!