Ga naar content

Huskytochten

Een huskytocht is een onvergetelijke ervaring: met huskyhonden rijd je door een leeg landschap van witte sneeuwvlaktes.

Huskytocht reis

Deze winter geen zin in wintersport en skiën? Dan is een sledehondentocht een fantastisch alternatief voor een winterreis! Je kan op allerlei manieren deelnemen aan een hondensledetocht. Dat gaat van excursies van 20 minuten tot meerdaagse huskytochten langs wildernishutten. Beeld je in... Een sledehonden reis door Lapland: je voelt je volledig een met de natuur van het uitgestrekte winterlandschap. In de witte wonderwereld ben je in gezelschap van de honden even helemaal weg van de drukte van het dagelijkse leven en boven je dartelt het noorderlicht door de lucht. 

Er worden meestal twee soorten sledehonden ingezet: de Siberische husky en de Alaskische husky. Iedere hond heeft zijn eigen kenmerken en karakter. De huskyfarms hebben een hechte band met ieder dier.

Waar hondensleeën door een winters landschap?

Leuk ideetje voor de winter, een huskytocht. Maar waar kan je deelnemen aan hondensleeën en wat is het beste land voor een hondensledetocht? Huskyreizen worden vooral aangeboden op winterse bestemmingen, zoals in Scandinavië, Canada, Rusland, Groenland of IJsland. De leukste landen voor een hondensledetocht:

1. Huskytocht Fins Lapland

De beste bestemming voor een hondensledetocht is Lapland, het gebied dat zich uitstrekt over het noorden van Finland, Noorwegen en Zweden, en dit vanwege het ruime aanbod aan reizen met husky dagexcursie of een hondensledetocht van enkele dagen. De meeste reizen worden aangeboden naar Fins Lapland, met als uitvalsbasis Rovaniemi, Levi of Kuusamo. Bij diverse reisaanbieders kan je een leuke wintervakantie met huskytochten boeken.

2. Huskytocht Noorwegen

Na Finland is Noorwegen de beste bestemming in Europa voor een huskytocht. Met de husky's trek je door het land van de Samen, de rendierherders van Noord-Noorwegen.
Bekijk de actieve reizen met hondensledetocht van Voigt Travel, specialist in Noord-Scandinavië.
Sledetochten in Tromso
en bezoek aan een husky home kan je reserveren via Get Your Guide.

3. Huskytocht Zweden

Sörsjön in het midden van Zweden is een leuke bestemming voor een excursie met hondensledetocht. Je bezoekt een husky farm, maakt kennis met de honden en na enige oefening mag je zelf op pad met de honden. Na afloop van de tocht heb je tijd voor foto's en het knuffelen van de husky's. Onder begeleiding van ervaren gidsen. Ook Höljes in Värmland (iets zuidelijker dan Sörsjön) is een leuke uitvalsbasis voor een actieve wintervakantie in Zweden.

Zweeds Lapland is rustiger dan Fins Lapland. Er zijn minder toeristische faciliteiten, maar daardoor is het ook rustiger, puurder en ongerepter!

4. Huskytocht Canada

Niet alleen Scandinavië leent zich goed voor een tocht met de hondenslee. Ook andere verre bestemmingen, zoals Canada, zijn populaire winterlanden. Race met de honden over de eindeloze sneeuwvlakten van Jasper Nationaal Park en andere mooie wintergebieden!

5. Huskytocht Rusland

In de winter is Rusland een prachtige bestemming voor wie per hondenslee de witte uitgestrekte vlakten wil verkennen. Djoser biedt een unieke winterreis in Rusland, waarbij je enkele dagen met hondensleeën de ongerepte natuur intrekt. Een avontuurlijke rondreis per hondenslede in Kamtsjatka boek je bij Beluga Adventures.

6. Huskytocht Nederland

Zin in dit unieke avontuur, maar geen geld of tijd om naar het buitenland te reizen? In Nederland zijn er, zodra het koud genoeg is (-15 graden) mogelijkheden om een huskytocht te maken in Limburg (Koningslust), Overijssel (Hellendoorn en Nijverdal) en in de omgeving van Arnhem (bij Papendal).

Bijzondere ervaring
De husky's verbazen je tijdens een sledentocht in Lapland met hun ongekend uithoudingsvermogen. Het lijkt wel of ze onvermoeibaar zijn. Ze voeren je langs schitterende meren, bossen, open vlakten. Iedere dag leg je tussen de 20 en 50 km af met de honden. 's Avonds overnacht je in farms of wildernishutten en ontspan je in de sauna. Met een beetje geluk geniet je ook nog van een fenomenaal natuurfenomeen, het Noorderlicht.

Huskytochten boeken

Hierboven vind je mooie reizen en goedkope huskysafari's, te boeken als individuele Lapland reis of als groepsreis. Wil je deze unieke reizen niet missen? Boek dan vandaag nog je wintervakantie in Lapland, Fins Lapland, Zweden of Noorwegen en beleef zelf deze adembenemende ervaring. Onvergetelijk!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!