Ga naar content

Mooiste watervallen

Hou je van watervallen? Denk aan een paradijselijke bestemming in het midden van de jungle. Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmen. Wat ontbreekt er in het plaatje...? Juist, een waterval! Maar wat zijn de mooiste watervallen ter wereld?

Mooiste watervallen ter wereld

Watervallen zijn prachtig. Van kabbelende waterloopjes tot het oorverdovende gebulder van tonnen water die over de rotsen slaan in een groen landschap. De meest spectaculaire watervallen wereldwijd zijn:

1. Iguazu Falls

De Iguazu watervallen (op de grens tussen Brazilië en Argentinië) zijn omringd door ongerepte tropische jungle en worden algemeen beschouwd als de mooiste watervallen op aarde.

Iguazu watervallen Zuid-Amerika
Deel op Pinterest

2. Victoria Falls

De Victoria watervallen (op de grens tussen Zambia en Zimbabwe) zullen net zo goed een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Een van de wereldwonderen!

Victoria watervallen
Deel op Pinterest

Mooie groepsreizen

3. Niagara Falls

De Niagara watervallen (grens tussen USA en Canada) worden flink uitgebuit als toeristische attractie, dus als je een trip plant naar deze Amerikaans-Canadese watervallen, bereid je dan voor op veel casino's, pretparken en massahotels. Toch zijn de watervallen bijzonder om te zien en is het zeker een plek die je een keer in je leven moet bezoeken, bijvoorbeeld in combinatie met een rondreis langs de Oostkust of een stedentrip naar Toronto of New York.

Niagara watervallen
Deel op Pinterest

Tips voor individuele reizen

4. Gullfoss

Gulfoss in IJsland is een van de watervallen die het meest indruk heeft gemaakt op mij. Het was de eerste waterval die we zagen op het eiland, dus ik was helemaal overdonderd door de woeste natuur. Een echte aanrader!

Waterval in IJsland
Naturescanner
Deel op Pinterest

Bekijk ook eens deze vakanties

5. Plitvice Meren

De Plitvice meren in Kroatië heb je wellicht al eens bezocht. En mocht dat niet het geval zijn, zet het op je wensenlijst! Ook het omliggende natuurgebied is prachtig. 

Plitvice in Kroatië
Deel op Pinterest

Wil je hier logeren?

6. Murchison Falls

De Murchison Watervallen in Oeganda bevinden zich te midden van de spectaculaire natuur in Oost-Afrika.

watervallen in Oeganda
Deel op Pinterest

7. Bolaven watervallen in Laos

Het Bolaven Plateau is een van de pareltjes in Azië. Laos is overigens een prachtige bestemming voor natuurreizigers, dus check snel! 

watervallen in Laos
Deel op Pinterest

Mooiste watervallen in Europa

In Europa vind je vooral watervallen in Scandinavië en in de Alpen, maar denk ook aan minder bekende berggebieden, zoals de Tatra in Polen en Slowakije, of de Pyreneeën. De mooiste watervallen in Europa vind je op IJsland, een land met watervallen in alle vormen en hoogtes. Het grootste aantal watervallen vind je echter in Noorwegen.

Ook Kroatië heeft een aantal bijzonder mooie watervallen, waaronder de Plitvice meren en de watervallen van Krka. En bekijk zeker ook de watervallen in Slovenië, watervallen op Madeira en watervallen in het Zwarte Woud.

De Alpenlanden met hun imposante bergen zijn natuurlijk ook mooie vakantielanden voor wie watervallen in Europa wil zien: in Zwitserland (o.a. de Rheinfall bij Schaffhausen), Oostenrijk (o.a. de Krimmler waterval) en Frankrijk vind je tal van bijzondere watervallen. 

En onze favorieten

Mooie watervallen in verre landen

Andere bekende watervallen wereldwijd zijn de Angelwaterval in Venezuela in Latijns-Amerika (de hoogste waterval ter wereld), de Kaieteurwaterval in Guyana, Livingstonewatervallen in Congo, de watervallen in Yosemite in Californië, Boyomowatervallen in Congo, de Tugelawaterval in het Royal Natal National Park (Zuid-Afrika), de Jogwatervallen in India, de Pongour Falls nabij Dalat in Vietnam en de Reichenbachwaterval in Zwitserland. 

Mooie watervallen in verre landen
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!