Ga naar content

Mooiste watervallen

Hou je van watervallen? Denk aan een paradijselijke bestemming in het midden van de jungle. Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmen. Wat ontbreekt er in het plaatje...? Juist, een waterval! Maar wat zijn de mooiste watervallen ter wereld?

Mooiste watervallen ter wereld

Watervallen zijn prachtig. Van kabbelende waterloopjes tot het oorverdovende gebulder van tonnen water die over de rotsen slaan in een groen landschap. De meest spectaculaire watervallen wereldwijd zijn
Iguazu watervallen (op de grens tussen Brazilië en Argentinië)
Victoria watervallen (op de grens tussen Zambia en Zimbabwe)
Niagara watervallen (grens tussen USA en Canada) en ongeveer elke waterval in IJsland.

De Niagarawatervallen worden flink uitgebuit als toeristische attractie, dus als je een trip plant naar deze Amerikaans-Canadese watervallen, bereid je dan voor op veel casino's, pretparken en massahotels. De Iguazu zijn vooral omringd door ongerepte tropische jungle en worden algemeen beschouwd als de mooiste watervallen op aarde, maar ook de Victoria Falls zullen een onvergetelijke indruk op je achterlaten.

1. Mooiste watervallen in Europa

In Europa vind je vooral watervallen in Scandinavië en in de Alpen, maar denk ook aan minder bekende berggebieden, zoals de Tatra in Polen en Slowakije, of de Pyreneeën. De mooiste watervallen in Europa vind je in IJsland, een land met watervallen in alle vormen en hoogtes. Het grootste aantal watervallen vind je echter in Noorwegen.

Ook Kroatië heeft een aantal bijzonder mooie watervallen, waaronder de Plitvice meren en de watervallen van Krka.

De Alpenlanden met hun imposante bergen zijn natuurlijk ook mooie vakantielanden voor wie watervallen in Europa wil zien: in Zwitserland (o.a. de Rheinfall bij Schaffhausen), Oostenrijk (o.a. de Krimmler waterval) en Frankrijk vind je tal van bijzondere watervallen. 

2. Mooie watervallen in verre landen

Andere bekende watervallen wereldwijd zijn de Angelwaterval in Venezuela in Latijns-Amerika (de hoogste waterval ter wereld), de Kaieteurwaterval in Guyana, Livingstonewatervallen in Congo, de watervallen in Yosemite in Californië, Boyomowatervallen in Congo, de Tugelawaterval in het Royal Natal National Park (Zuid-Afrika), de Jogwatervallen in India, de Pongour Falls nabij Dalat in Vietnam en de Reichenbachwaterval in Zwitserland. 

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!