Ga naar content

Camperreizen tips

Met mijn Vlaamse achtergrond moest ik in het begin dat ik in Nederland woonde even wennen aan het woord camper, in het Vlaams noemen wij dit een mobilhome. Maar hoe je het ook noemt, camperreizen zijn helemaal hot. Wanneer geniet je immers meer van de natuur en de vrijheid van het reizen, dan wanneer je reist met een campertje, geheel op je eigen tempo? Wat zijn de leukste camperbestemmingen, in welke landen kan je goed met een camper reizen? En wat zijn de mooiste camperroutes?

Reizen met de camper of mobilhome

Je bent vroeg opgestaan en hebt genoten van een heerlijk ontbijt voor de camper. Nu ben je op weg naar de Grand Canyon. Je kijkt nog een keer in de spiegels en ziet de fantastische rotsformaties van Monument Valley in de ochtendgloren langzaam vervagen. Is het maken van een camperreis niet een prachtige belevenis?
Camperreizen, in de Verenigde Staten, Canada, Afrika, Europa, Australië of Nieuw-Zeeland, zijn een unieke ervaring.

Zelf een campervakantie uitstippelen: 

Mooiste bestemmingen camper

Wat is het mooiste land met een camper? Er zijn veel leuke bestemmingen om met een mobilhome te reizen, zowel in Europa als ver weg. Maar welke landen zijn het meest geschikt voor het maken van een camperreis. Azië en Noord-Afrika zijn wat minder geschikt voor camperreizen, denk eerder aan vakantielanden als de VS, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, en Zuid-Afrika.

1. Camperreis Europa

Binnen Europa zijn vrijwel alle landen geschikt om er met een camper op uit te trekken. Veel mensen kiezen voor een Europese bestemming wanneer ze zelf in het bezit zijn van een mobilhome. Vaak bestaat ook de mogelijkheid om een camper te huren bij een garage in de buurt en tot slot kan je terecht bij autoverhuurbedrijven ter plaatse.

Van tevoren een camper huren is echter altijd goedkoper dan ter plekke huren! Wie Scandinavië, Engeland of IJsland wil verkennen, kan terecht bij Buro Scanbrit en bij Voigt Travel voor camperhuur.

2. Camperreis Amerika

Wie de prachtige nationale parken in Noord-Amerika heeft bezocht weet ook dat de afstanden groot zijn. Een rondreis in Amerika met camper is daarom ideaal. Op je eigen tempo rijd je van het ene park naar het andere. De voorzieningen voor campers zijn uitstekend. Wat is de mooiste camperroute in Amerika? De meeste reizen starten bij Las Vegas, San Francisco Lees meer over een camperreis in Amerika.

3. Camperreis Canada

Wat zijn de mooiste camperroutes in Canada? Het meest gangbaar is een camperreis in West-Canada, hoewel je ook een camper kan huren in Oost-Canada, in Toronto of Quebec. In twee tot drie weken zijn er vele mogelijkheden. Het meest gangbare in West-Canada zijn rondjes vanaf een stad, zoals Vancouver of Calgary. In Canada kan je echter ook van Calgary naar Vancouver rijden (aankomst Calgary - vertrek Vancouver), rijden langs de vele mooie parken en eindigen bij Vancouver Island en Vancouver. Bekijk de mooiste plekken in Canada.

4. Camperreis Australië

Australië is een immens groot land en er zijn dus vele mooie camperroutes. Bepaal eerst welk deel van Australië je wil zien om daarna je reis uit te stippelen. Bekijk reistips voor de mooiste plekken in Australië.

5. Camperreis Nieuw-Zeeland

De mooiste camperroute in Nieuw-Zeeland is een reis over beide eilanden, van Auckland naar Christchurch of omgekeerd. Het meest gangbaar is om op het Noordereiland te beginnen, aangezien het Zuidereiland voor velen het mooiste eiland is en het dus leuk is om daar te eindigen. Ook in Nieuw-Zeeland voldoende aanbieders. Naast de Nederlandse organisaties vind je ter plekke ook zeer goedkope camperverhuur met minder luxe campertjes. Lees meer over de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland.

6. Camperreis Zuid-Afrika

Een ander uitgestrekt land dat vaak per camper bereisd wordt is Zuid-Afrika. De meest gangbare camperroute in Zuid-Afrika is vanaf Johannesburg naar Kaapstad of omgekeerd. Je vliegt op een van beide steden en keert weer naar huis via de andere stad. Zo doorkruis je het hele land langs de mooiste parken en plekken: langs Kruger, de Panoramaroute, de Drakensbergen, Graaff-Reinet, Addo Elephant National Park en Cape Town. Lees alles over de mooiste plekken in Zuid-Afrika.

7. Camperreis Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika zijn vooral Argentinië en Chili populaire landen voor een roadtrip met de camper.

Voordelen camperreis

Waarom op reis met de camper? Het maken van een camperreis heeft talrijke voordelen.
- Bij het maken van een reis hoef je niet een eigen camper aan te schaffen. Er zijn namelijk veel organisaties die camperhuur of georganiseerde camperreizen aanbieden. Je kunt zelf kiezen wat voor soort camper je wilt hebben tijdens je reis.
- Tijdens de camperreis kom je continue in aanraking met de natuur. Je kunt zelf beslissen waar je heen gaat, maar je kan ook een uitgestippelde route volgen van de organisatie waarbij je de camperreis hebt geboekt. Je hebt je slaapplaats, je vervoersmiddel, je zitplaats en eten altijd bij de hand, klinkt een camperreis niet ideaal?

Camperbestemmingen - tips per maand

Waarheen met de camper in januari of augustus? Enkele tips per maand voor reizen met een mobilhome:

  • Reizen met de camper in januari of februari: Australië, Nieuw-Zeeland

  • Reizen met de camper in maart of april: Spanje, USA

  • Reizen met de camper in mei of juni: USA, Zuid-Europa

  • Reizen met de camper in juli of augustus: Canada, Noorwegen, Zweden, Ierland

  • Reizen met de camper in september en oktober: Kroatië, Canada

  • Reizen met de camper in november en december: Florida, Nieuw-Zeeland
Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!