Ga naar content

Activiteiten

Tips van de week

Unieke reizen

Activiteiten in de natuur

Wat doen in de natuur? Er is zoveel te beleven voor de liefhebber van outdoor activiteiten! Bekijk hierboven onze tips voor de leukste dingen om te doen tijdens een actieve vakantie in 2024.

1. Avontuurlijke reizen zoeken

Ben jij een actieve reiziger en op zoek naar een doe-vakantie? Wie op avontuurlijke wijze de natuur in wil kan dit best te voet, te paard of op de fiets doen. Tijdens actieve reizen kom je nauw in contact met de natuur. Wij helpen je alvast in de goede richting met top 10 lijstjes van wat je waar kan doen: waar fietsen, wandelen, mountainbiken, duiken, kajakken, klimmen, en leuke tips voor een avontuurlijke vakantie.

Tips voor leuke bestemmingen om actief te zijn, maar ook de leukste actieve reizen en doe-vakanties: avontuurlijke rondreizen en actieve reizen in groep of individueel. Wij werken samen met betrouwbare reisorganisaties in Nederland en België en bevelen voor iedere actieve reis de beste touroperators en reisbureaus aan (zowel groepsreizen als privé reizen).

2. Actieve reizen in Europa

Kan je avontuurlijk reizen in Europa? Absoluut! Er zijn diverse landen waar je actief kan rondreizen: de populairste landen voor een actieve vakantie in Europa zijn Finland, Zweden, Noorwegen en IJsland in het Noorden; Griekenland, Spanje, Frankrijk en Italië (Dolomieten en Sicilië bijvoorbeeld) in het Zuiden. Net over de grens zijn vooral de Eifel en de Ardennen in trek om actief te zijn.

3. Avontuurlijke vakantie naar verre bestemmingen

Wil je de ultieme avontuurlijke reizen boeken? Raften, canyoning, parachutespringen, paragliden, kitesurfen, paardrijden, avontuurlijke wintervakanties of met een quad rijden? Tegenwoordig kan je al deze actieve sporten bijna overal beoefenen, maar toch zijn er enkele landen buiten Europa die extra leuk zijn voor een actieve reis of doe vakantie: Nieuw-Zeeland, Costa Rica, Indonesië, Maleisië, Thailand en Zuid-Afrika. Op onze site vind je per bestemming leuke tips voor actieve reizen en doevakanties. Op de tab bestemmingen vind je nog meer tips voor avontuurlijke vakantiebestemmingen.

Op zoek naar actieve vakantie deals? Bekijk dan de natuurreizen aanbiedingen.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!