Ga naar content

Reizen met kinderen in Midden-Amerika

Voor avontuurlijke gezinnen is Centraal-Amerika een prima bestemming om te bereizen. De meeste landen zijn relatief veilig en bieden een grote keuze aan kindvriendelijke hotels en lodges. De kinderen maken kennis met prachtige natuur en bijzondere culturen, en dat alles met een niet al te lange vliegafstand.

Leuke bestemmingen met kinderen in Midden-Amerika

Wat zijn leuke vakantielanden voor gezinnen in Midden-Amerika? Het Caribisch gebied heeft veel te bieden voor rustzoekers, terwijl het vasteland bijzonder leuke bestemmingen heeft voor avontuurlijke families. Dit vinden wij de leukste landen in Centraal-Amerika om met kinderen te bezoeken:

1. Cuba met kinderen

Cuba is een ideale bestemming om met kinderen te reizen in Midden-Amerika. De Cubanen zijn helemaal gek op kinderen. Daarnaast zijn veel straten autovrij, biedt het eiland prachtige zandstranden en fraaie natuur. Nog niet overtuigd? Lees meer over Cuba met kinderen.

2. Guatemala en Belize met kind

Gezinnen die het échte avontuur aandurven, die willen vaak wat anders dan de gebaande paden. En dan is deze combinatie van Belize en Guatemala zeker wat voor hen. Combireizen naar beide landen bieden een fantastische afwisseling van jungle, tempels, stranden en cultuur. 

3. Curaçao met kinderen

Een zonnig eiland, met leuke gekleurde huisjes en tal van kindvriendelijke resorts. Mooie stranden en de Nederlandse taal natuurlijk. Curaçao is de makkelijkste bestemming voor een relaxte vakantie met kind. Bekijk onze tips voor Curaçao.

4. Mexico met kinderen

Voor avontuurlijke gezinnen! Treed in de voetsporen van de Maya's. Slinger door de jungle tijdens een canopy tour, leer tortilla's bakken, spot krokodillen en flamingo's of ga snorkelen in de Caribische zee. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Losse bouwstenen en individuele rondreizen kan je boeken bij Riksja Family Mexico. Wij maakten zelf een familiereis langs tempels, witte zandstranden en prachtige oerwouden op basis van deze bouwstenen. Erg leuk om op die manier rond te reizen.
Wil je meer weten over onze reis met het gezin naar Mexico, bekijk dan de uitgebreide informatie van alle streken in Mexico.

5. Costa Rica met kinderen

Zijn jouw kinderen gek op dieren? Tijdens deze gezinsreis worden ze net als Freek Vonk. Trek door de jungle en spot toekans, tapirs en brulapen. Maak een boottocht over een rivier in het oerwoud en luier bij de eindeloze stranden! Costa Rica met kinderen.

6. Dominicaanse Republiek

Een van de mooiste zonbestemmingen in de Caribbean. Terwijl jij ontspant met een cocktail en een boek, vermaken de kinderen zich in het zwembad. Avontuurlijke gezinnen kunnen deelnemen aan allerlei excursies, want er is veel mooie natuur te ontdekken op de Dominicaanse Republiek.

Wil je nog meer weten over de gaafste plekken of andere mooie reizen zonder kinderen, check dan zeker ook onze overige Midden-Amerika tips.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!