Ga naar content

Reizen met kinderen in Cuba

Vakantietips Cuba - We willen onze kinderen steeds meer boeiende ervaringen meegeven en reizen is daar natuurlijk een van. Cuba is een interessante vakantiebestemming met kinderen: het kindvriendelijke eiland biedt de ideale combinatie van strand, natuur en cultuur. Tips voor een vakantie met kinderen in Cuba.

Waarom met kinderen naar Cuba?

Wat maakt Cuba tot een leuke bestemming voor een reis met kind(eren)? Wat is er te doen voor kinderen in Cuba?

1. Familiecultuur

Cubanen zijn gek op kinderen. Ze houden van grote families en baby, kleuter of peuter: iedereen wordt betrokken in de dagelijkse gang van zaken. Ook toeristen met kinderen zijn dus van harte welkom en worden met open armen ontvangen. Reizen met kinderen in Cuba opent letterlijk en figuurlijk deuren, het is een zeer kindvriendelijke bestemming in Midden-Amerika!

2. Autovrije straten

In Cuba spelen kinderen nog vaak op straat: heerlijk voetballen of honkballen. Ook jouw stuiterende peuter of actief schoolkind kan heerlijk rondrennen in de vele autovrije straten op het eiland.

3. Mooie stranden

Witte zonovergoten zandstranden die langzaam de zee in glijden, wuivende palmbomen en glashelder water. Amper rotsen, de stranden zijn heerlijk voor een vakantie met kids! Probeer dus op je gezinsreis in Cuba zoveel mogelijk strand in te voegen. Een uurtje zandkastelen bouwen en spelen in het water maakt een vakantie voor de kinderen ook onvergetelijk! Bekijk de mooiste stranden van Cuba.

4. Mooie natuur

Geen pretparken of sea life aquaria, maar puur natuur! Laat je kinderen kennismaken met ongerepte landschappen.
Bekijk de mooiste plekjes op Cuba.

5. Snorkelen in Cuba

Elk kind zal genieten van de prachtige onderwaterwereld van Cuba. Er zijn tal van goede snorkelplekken, zoals de kust nabij Trinidad. Je kan er ook de boot nemen naar de wat verder weggelegen tropische bounty-eilanden. En oudere kinderen kunnen ook leren duiken bij Cuba!

5. Viñales

Een van de mooiste gebieden om te zien tijdens een familiereis in Cuba is Viñales in het westen van het eiland. Je kan er wandelen tussen de tabaksvelden, paardrijden, Cubaanse boerderijen en tabaksplantages bezoeken of op verkenning trekken in de grootste grot van Cuba.

6. Piraten in Havana

De verbeelding van je kind kan de vrije loop in het Fortaleza de San Carlos de la Cabaña, een 18e-eeuws fort in Havana met echte kanonnen. Aan de andere kant van de stad ligt Havana Vieja, het oude stadsgedeelte waar de jonge piraten kunnen rondrennen over plavuizen straatjes.

Tips familiereis Cuba

Wil je net als wij met je kinderen op reis naar Cuba? Bekijk dan onze reistips voor leuke individuele rondreizen en groepsreizen. Of vraag de gratis Djoser brochure aan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Wilkin Kroon
Geschreven door
Wilkin Kroon
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!