Ga naar content

Wildlife reizen

Wildlife reizen winnen steeds meer aan populariteit. Walvissafari's, vogelreizen, safarireizen in Zuid-Afrika, de gnoetrek in Tanzania, tijgerreizen in India, beren spotten in Bulgarije of Canada, walrussen in Groenland... wie tijdens een reis wildlife wil zien, kan kiezen uit een ruim aanbod aan dierenreizen.

Vakantie met veel dieren

In welke landen kan je veel dieren zien op reis? Wat zijn de mooiste wildlife bestemmingen? Wereldwijd is er de meest diverse natuur te vinden, en het soort dieren dat je aantreft verschilt enorm per biotoop en type landschap. Wie denkt dat je de jungle in moet om veel dieren te zien heeft het mis, ook in de woestijn of in de bergen kan je veel bijzondere dieren zien. Op NatureScanner belichten we alle soorten natuurreizen. Wat voor de meeste reizigers een reis pas écht speciaal maakt, is als die mooie natuur ook het toevluchtsoord is van veel dieren. Ter oriëntatie per continent (kijk per continent naar de mooiste wildlife bestemmingen):

 • Afrika: Safari continent: groot wild, Big 5, migraties, gorilla's.
 • Zuid-Amerika: Oerwoud, jungle, Amazone, de Pantanal en de Andes.
 • Australië: Unieke diersoorten. Woestijn, riffen, bos en jungle.
 • Azië: Jungle, tijgers, eilanden met varanen, panda's in China, duiken.
 • Europa: Noordelijke gebieden, oerbossen in het oosten, vogelreizen.

 Bijzondere wildlife reizen boeken

Dieren zien in Nederland of België

Ook dicht bij huis kan je interessante waarnemingen doen. Reeën, edelherten, wilde zwijnen of herten bijvoorbeeld kunnen met grote regelmaat gespot worden. Wat moeilijker zijn dieren als bever of das. Voor wie wild in Nederland of België wil zien, hebben we aan aantal tips om meer kans te maken:

 • Ga op pad in de vroege ochtend of de avondschemering.
 • Begeef je naar open plekken aan de bosrand.
 • Zorg ervoor dat je onopvallende kleren aan hebt, liefst groen of bruin.
 • Wees stil en rustig. Maak geen onverwachte bewegingen.
 • Breng een verrekijker mee en luister goed.
 • Let op sporen! Die geven aan wanneer er zich iets in de buurt bevindt. 
 • Laat je hond thuis.
 • Kijk voor je op pad gaat op Waarneming,nl. Zo weet je welke diersoorten gespot zijn afgelopen tijd.
 • Wat vooral nodig is, is geduld. Soms kan het een hele poos duren voor je iets ziet. Maar dat maakt dieren kijken ook weer zo spannend, je weet nooit of je iets gaat zien.

En heb je minder geduld, dan bieden een aantal leuke safariparken nog een leuke uitkomst om op safari te gaan, dicht bij huis!

Wilde dieren zien in Europa

Populaire wildlife bestemmingen in Europa zijn:
Abruzzo Italië: beren
Finland: beren, wolven en veelvraten
IJsland en Azoren: walvissen
Noorwegen: walvissen, elanden, muskusossen en zeearenden
Roemenië: wolven en lynxen
Rusland: Siberische tijger
Slowakije: bruine beren
Spanje: Iberische lynx, beren, wolven
Zweden: elanden, wolven en beren

Bekijk meer tips voor wildlife reizen in Europa.

Beste plekken om dieren te zien buiten Europa

Wat zijn de beste bestemmingen om veel dieren te zien in verre landen? Er zijn een aantal landen waar je altijd goed zit voor een wildllife reis, zoals
Zuid-Afrika, Namibië of Tanzania, Costa Rica en Australië.

1. Beste plekken om vogels te zien
Vogelen is hot! Steeds meer liefhebbers reizen de wereld rond om vogels te zien. Bekijk al onze tips over de beste bestemmingen voor vogelreizen.

2. Beste plekken om walvissen te zien
Whale watching safari's worden in veel landen aangeboden. Indrukwekkend om een walvis in het echt te zien! Lees alle tips over walvisreizen.

3. Beste plekken om dolfijnen te zien
Tijdens een walvissafari maak je ook kans om dolfijnen te zien. Zelf deze vriendelijke dieren in het wild ontmoeten? Onze tips voor dolfijnen spotten.

4. Beste plekken om beren te zien
Wat zijn de beste plekken om beren te zien in Europa? Beren en wolven kan je spotten in Italië, Spanje en Finland, maar de meeste garantie heb je in de VS en Canada. Bekijk onze tips voor beren spotten.

5. Beste plekken om tijgers te zien
Eentje voor de bucket list: tijgers spotten! Het beste land om tijgers in het wild te zien is India. Lees meer over tijgers in India.

6. Beste plekken om wolven te zien
Zelfs in Nederland wordt hij tegenwoordig weer af en toe gespot, maar dan moet je wel heel veel geluk hebben. Bekijk de beste plekken om wolven te spotten.

Wildlife reis organiseren

Wat heb je nodig tijdens een wildlife reis? Een goede camera, een verrekijker en een goede gids om de dieren te determineren zijn niet te missen.

Field guides
Tijdens een wildlife reis is een handige gids voor het identificeren van zoogdieren, reptielen, vogels en amfibieën een niet te missen item. In onze webshop verkopen wij voor steeds meer landen handige natuurgidsen, zogenaamde field guides.

Wildlife reizen boeken

Natuurliefhebbers houden er van om veel wildlife te zien tijdens een vakantie. Op NatureScanner kan je per bestemming de mooiste wildlife reizen en safari's vinden! De afgelopen jaren zagen we een toenemend aanbod aan reisorganisaties die zich specifiek richten op het zien van dieren. Sommigen gaan nog een stapje verder en dragen zelfs een steentje bij aan de leefomstandigheden en het behoud van de natuurgebieden waarin de dieren leven; een voorbeeld hiervan is All for Nature Travel.

Wat kan je dan zoal verwachten van een wildlife reis? De reis is gericht op het verkennen van gebieden waar je bepaalde dieren kunt zien. Denk hierbij aan plekken waar grote migraties plaatsvinden, waterrijke gebieden in dorre gebieden of reizen in bepaalde periodes wanneer dieren voorbijkomen.

Bekijk zeker ook onze tips voor de mooiste wildlife bestemmingen. Meer weten over bepaalde soorten, bekijk dan onze dieren pagina.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!