Ga naar content

Natuur in Azië

Tips rondreis Azië

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Azië? Waar vind je de mooiste landschappen? De natuur in Azië is overal prachtig. De imposante bergen van de Himalaya, exotische stranden, het regenwoud, desolate woestijnen, groene rijstvelden, steile karstgebergten en koraalriffen, je vindt het allemaal in het verre oosten.

Een natuurreis naar dit continent is een onvergetelijke ervaring. De diersoorten, insecten, zoogdieren, vogels maar ook planten die je hier terugvindt verschillen erg van wat wij in Europa gewend zijn. Je valt van de ene verbazing in de andere. Op Naturescanner vind je alle informatie over de natuur en natuurparken in de mooiste landen van Azië.

Bekijk alle mooiste plekken in Azië of lees meer over de mooiste bestemmingen: natuur in China, India en Zuidoost-Azië.

Tips voor groepsreizen in Azië:

Natuur in Azië

Ervaar de mooiste natuur in Azië: laat je inspireren voor een natuurreis op de vele informatiepagina's over Aziatische landen en natuurgebieden. Per land en streek vind je nuttige informatie en leuke reistips voor natuurreizen in Azië: hieronder vind je een selectie van de leukste individuele rondreizen en reizen op maat. Per land vind je nog veel meer natuurreizen.

Tips voor individuele rondreizen in Azië:

Regel een Azië reis met locals!

De nieuwste trend in de reisbranche is het uitstippelen van je vakantie met lokale reisexperts. Onderstaande reisorganisaties brengen je rechtstreeks in contact met locals.

Bezienswaardigheden Azië

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Azië? Dat hangt af van je voorkeuren. Azië staat natuurlijk bekend om haar vele mooie witte zandstranden, zoals in Thailand, op de Malediven of de Filipijnen. Daarnaast kan je tijdens een vakantie prachtige natuurparken, met kalkstenen rotsen of tropische jungle bezoeken. Deze vind je in Laos, China, Thailand, Cambodja...

Wie van dieren houdt, moet zeker even een kijkje nemen naar onze Azië natuurgidsjes.

Hou je van cultuur, dan behoren de vele historische, maar ook de moderne steden, de oude tempels en torenhoge beelden zeker tot de voornaamste bezienswaardigheden.

Op vakantie in Azië

Op Naturescanner vind je uitgebreide informatie over alle bestemmingen. Wat zijn de hoogtepunten per land en hoe reserveer ik best een vakantie in Azië? Wij geven steeds vakantietips voor alle soorten reizigers: van een individuele vakantie tot een georganiseerde groepsrondreis.

Geen continent is zo veelzijdig als reisbestemming als Azië. Je kan er maanden backpacken zonder al te veel geld en je kan tijdens een vakantie in Azië verblijven in de meest luxe resorts. Het aantal Azië reisorganisaties is groot en door de bomen zie je soms het bos niet meer.

Hierboven geven we een aantal tips voor een rondreis in Azië, maar je kan op Naturescanner ook zoeken op reistips per land, of reistips per thema. Bekijk bijvoorbeeld onze reistips voor reizen met kinderen in Azië of de mooiste stranden in Azië. Actieve reizigers moeten zeker eens kijken naar de leukste trektochten in Azië of tips om te duiken in Azië. Kortom, tal van leuke tips voor een individuele rondreis of een groepsreis.

Veilige bestemmingen in Azie

Wil je weten in welke gebieden je goed kunt reizen en geen onnodige risico's loopt? Bekijk onze tips op veilige bestemmingen Azië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!