Ga naar content

Duiken in Azië

Azië biedt enkele van de beste plekken ter wereld om te duiken. Hieronder een overzicht van mooie plekken om te duiken en snorkelen in Azië en leuke tips voor een duikvakantie in Thailand, op de Filipijnen en Maleisië.

Beste landen om te duiken in Azië

Wat zijn de mooiste plekken om te duiken in Azië, in welke landen zie je de meeste vissen en bijzondere zeedieren en waar boek ik een duikvakantie? Naturescanner geeft je inspiratie voor een duikvakantie in Azië. Een overzicht van mooie plekjes om te snorkelen en te duiken:

1. Duiken in Thailand

Thailand staat met stip op 1 als duikbestemming in Azië. Het water is overal helder, er zijn heel veel vissen te zien en ook grotere dieren, zoals zeeschildpadden en reuzenmanta's. Op de meeste eilanden vind je duikscholen, maar er zijn enkele plekjes die internationale faam hebben als duikstek. De beste duikplekken bevinden zich in de Andaman Sea; met name de Similan Islands staan bekend als een van de mooiste duikplekken in Azië.

Mooiste duikplekken Azië
Deel op Pinterest

Iets noordelijker liggen de minder bekende Surin eilanden, met de Richelieu Rock, waar je kans maakt op walvishaaien. De beste manier om te duiken in Thailand is een Liveaboard, maar dagtrips zijn ook een optie. Dichter bij het vasteland zijn er ook uitstekende duik- en snorkelplekken, zoals bij Koh Lanta (Hin Daeng en Hin Muang), bij Koh Phi Phi en bij Phuket. Aan de oostkust is Ko Tao zonder twijfel het beste Thaise eiland om te duiken.

2. Duiken bij de Filipijnen

De Filipijnen zijn al decennia een trekpleister voor duikers. Bij Donsol kan je zwemmen naast walvishaaien. Wereldberoemd zijn de Visayas, met duikstekken als Dumaguete, Apo Island en het eilandje Malapascua, waar je dagelijks voshaaien kan zien. Nabij Puerto Galera vind je maar liefst 30 duikplekken binnen 30 minuten varen, met elk hun eigen onderwaterleven en bontgekleurde koralen. Siquijor is befaamd om haar mooie bountystranden, watervallen en mooie bergen. Maar ook hier zijn er ruim 20 duikplekken, waaronder de bekende Tubod Marine Sanctuary. Lees alles over duikreizen op de Filipijnen.

3. Duiken in Borneo

Maleisisch Borneo biedt een prachtige onderwaterwereld. Zowel Muck-diving als duiken met grote vissen is mogelijk in Maleisië.

- Duiken bij Sipadan
Sipadan is een bountyeiland, ten oosten van Tawau, in de deelstaat Sabah. Samen met de eilandjes Pulau Mabul en Pulau Kapalai vormt het een prachtige snorkel- en duikbestemming in Maleisië. Bij de prachtige koraalriffen zie je vele vissoorten, schildpadden, rifhaaien, walvishaaien, hamerhaaien en mooi koraal. Men heeft ruim 3000 soorten vis geteld bij de eilanden. Niet zelden zie je spiralen van barracuda's en scholen manta's of roggen. Bekende duikplekken zijn Barracuda Point, Turtle Patch en Coral Gardens, maar ook boven water is het genieten op de kleine zandstrandjes. De eilanden zijn bereikbaar vanaf Semporna.

- Duiken bij Pulau Lankayan
In het noordoosten van Sabah ligt het paradijselijke eiland Pulau Lankayan. Palmbomen, turquoise water en hagelwitte stranden; wat wil je nog meer? Het eiland is een fantastische duikbestemming en bij het rif kan je heerlijk snorkelen.

4. Duiken in Indonesië

Met meer dan 17.000 eilanden is Indonesië een van de mooiste duikbestemmingen van Azië: er zijn wel 1.000 bekende duikspots. De vele duikcentra bieden duikcursussen of duiken met een liveaboard. Bekende eilanden om te duiken zijn Java, Bali, Lombok, Kalimantan, Komodo, Sulawesi, de Molukken en Raja Ampat.
Lees meer over duiken in Indonesië.

5. Duiken bij de Malediven

Een heerlijke vakantiebestemming, waar je je helemaal in het paradijs waant. Combineer een prachtige onderwaterwereld met poederwitte zandstranden en luxe resorts.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!