Ga naar content

Mooie golfbestemmingen

Golfen is van oudsher een elite sport die door de hoge lidmaatschapskosten van de golfclubs alleen voor de rijken toegankelijk was. Dat is inmiddels veranderd. Golf is de laatste jaren steeds meer ontwikkeld tot een volkssport en je vindt alle soorten golfreizen: van goedkope golfarrangementen in eigen land tot verre golfreizen in de natuur.

Mooiste golfbanen ter wereld

Wereldwijd zijn er schitterende gevarieerde golfbanen aangelegd. Voor veel banen is het hebben van een GVB niet noodzakelijk, maar vaak is er wel een handicap (een score die de spelersterkte aangeeft) waar je onder dient te zitten. Informeer vooraf altijd goed wat de voorwaarden zijn om op een baan te mogen spelen. Zo voorkom je vervelende situaties ter plaatse. Een goed overzicht van alle golfbanen en beoordelingen kan je vinden op de site van Leadingcourses. Wat zijn de leukste en mooiste golfbestemmingen?

1. Mooie plekken om te golfen in Nederland en België

Golfen wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit, ook in Nederland en België. Een dagje golfen is ontspannend en leuk, maar het wordt pas echt prettig als je er een weekendje golfen van maakt in combinatie met een overnachting in een gepast hotel. 

Dicht bij de natuurparken heb je vaak mooie plekken om te golfen. Maar ook nabij steden vind je leuke golfbanen. Populair zijn de golf in Noordwijk, bij Utrecht, in Eindhoven, in Wassenaar... De mooiste golfbanen van België bevinden zich in Wallonië, maar ook in Limburg, Damme en Oudenaarde vind je mooie plekken om te golfen.

2. Mooie golfbestemmingen in Europa

Populairste bestemmingen voor een golfvakantie in Europa zijn Schotland, Engeland, Cyprus, Spanje, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Italië. De Canarische Eilanden zijn ook een geliefde bestemming van veel golfers. In steeds meer landen zie je prachtige golfbanen in de natuur verschijnen.

3. Leuke golfbestemmingen in verre landen

De mooiste bestemmingen om te golfen zijn toch nog wel de verre bestemmingen. Bovenaan de lijst staan de golfbanen in Zuid-Afrika, maar ook Canada, Dubai, Kenia, Nieuw-Zeeland, Thailand en de V.S. zijn zeer mooie golfbestemmingen.

Golfreizen boeken

Wil je een golfreis als vakantie boeken? Bekijk dan eens de site van Pin High, gespecialiseerde aanbieder van golfvakanties. We raden aan om hun aanbiedingen in de gaten te houden als je op zoek bent naar een goedkope golfvakantie in Europa of een golfreis naar een verre bestemming. Ze hebben regelmatig zeer goede aanbiedingen en last minutes voor golfarrangementen. Golfreizen vroeg boeken loont.

GVB

Om de complexe techniek en regels van het golfen te leren, is het mogelijk een cursus te volgen. Aan het einde van een cursus ontvang je dan een golfbewijs, het zogenaamde GVB. Vroeger was het op alle golfbanen in Nederland verplicht om een golfbewijs te hebben om er op te mogen spelen. Tegenwoordig zijn er ook golfbanen waar je zonder dit bewijs mag spelen.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!