Ga naar content

Fietsvakantie met e-bike

Vind je het heerlijk om te fietsen op vakantie, maar zit de conditie niet altijd mee? Dan is een fietsvakantie met e-bike een fantastische oplossing! Heerlijk fietsend de omgeving verkennen, terwijl het niet te veel moeite kost.

Vakantie op de e-bike

Makkelijk fietsen op vakantie? Op de Nederlandse fietspaden zie je steeds meer mensen op een elektrische fiets. Dat is niet anders op vakantie. E-bike verhuur groeit razendsnel in populariteit en steeds meer mensen beschikken ook zelf over een e-bike, die ze meenemen op vakantie, achter op de auto of camper. Met het groeiend aantal elektrische fietsen groeit ook het aanbod fietsreizen met e-bike. 

We geven je een paar goede redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een vakantie met elektrische fiets:

  • Je hebt zelf een e-bike, dus het zou zonde zijn om deze niet mee te nemen op vakantie.
  • Op een elektrische fiets kun je meer kilometers maken dan dat je op eigen kracht zou kunnen.
  • Je hoeft niet de hele tijd op de batterij te fietsen, alleen als je moe bent.
  • Op een elektrische fiets houd je gemakkelijk je partner bij (of een hele groep) met meer conditie dan jij.
  • Je kunt nu ook een vakantie kiezen door heuvelachtig gebied zonder daar tegen op te zien.
  • Na de fietstocht met e-bike hou je energie over om van de omgeving te genieten.

Tips voor fietsvakanties met e-bike

Waar kun je op vakantie met een e-bike?

Wat is de beste bestemming voor een fietsvakantie met e-bike? Nederland is het e-bike land bij uitstek maar inmiddels kun je in heel Europa elektrische fietsverhuur tegenkomen.

De fietsvakanties van reisorganisaties worden dan ook meestal in Europa aangeboden. Verre bestemmingen met e-bikes zijn nog schaars. Dus als je tips hebt; laat het ons weten. Let bij het gebruik van een e-bike in het buitenland goed op je actieradius: hoever kun je komen met een opgeladen accu?

Hou daarbij rekening met de omstandigheden van je vakantiebestemming. Hoe meer heuvels, hoe meer je vraagt van de accu. Ook veel tegenwind zal er voor zorgen dat de accu eerder leeg is. Het aantal Watt is bepalend voor de afstand die je kunt fietsen met een e-bike. Probeer dus een fiets te regelen met 500W. De afstanden die je kunt rijden zullen tussen de 40 en 60 kilometer liggen. Voor het opladen in het buitenland: er is een stroomaansluiting met 220 volt nodig. Tip voor een vakantie met je e-bike: wanneer je niet voor verrassingen wilt komen te staan kun je overwegen een tweede accu mee te nemen.

Scandinavië of de Canarische Eilanden?

Georganiseerde vakanties met e-bike

Hoe een vakantie met e-bike boeken? Er zijn al veel organisaties die georganiseerde fietsvakanties aanbieden voor liefhebbers van de elektrische fiets. Dankzij 'het duwtje in de rug' dat je van die fiets krijgt kun je ook met de stoerdere groepsvakanties gemakkelijk meekomen. Wij hebben de reisorganisaties met fietsreizen voor je opgezocht en op een rij gezet welke mogelijkheden er zijn voor fietsvakanties met de e-bike. 

1. Groepsreizen met e-bike

Lekker meefietsen met de groep? Dan huur je in plaats van de normale huurfiets een elektrische fiets. Dit kan o.a. bij Djoser, die groepsreizen met e-bike aanbiedt. Een bijzondere fietsvakantie met groep is bijvoorbeeld de reis naar de Baltische Staten of Sardinië. Of ga op pad met Abel Reizen, die e-bike reizen in Scandinavië, Schotland en Nederland organiseert.

2. Individuele fietsvakantie met e-bike

Geen zin om met een groep rond te toeren? Boek dan een individuele fietsvakantie waarbij wel de routes en de hotels geregeld zijn. Je kunt in veel landen terecht wanneer je op vakantie wilt met een e-bike in Europa.

Bij SNP bieden ze fietsvakanties door een groot deel van Europa. Wat dacht je van Kroatië, Portugal of Ierland?

Lijkt het je leuk om mooie routes langs een rivier te fietsen? Denk eens aan een fietsvakantie langs de Elbe, de Donau of de Moezel. Stap vanuit je hotel op de elektrische fiets en geniet. ANWB heeft zulke vakanties. 

Pinchos Spanje
© Ebike Spanje
Deel op Pinterest

En ook in Spanje zijn er leuke mogelijkheden. Zo biedt Canary Biking individuele standplaats- en trektochtreizen en zelfs eilandhoppen op de Canarische Eilanden. Bagagetransport regel je zelf in de fietstassen op de drager.

Opladen e-bike

Aandachtspunt voor het opladen van je fiets tijdens de vakantie: wanneer je met je eigen elektrische fiets op vakantie gaat en je accu is niet uitneembaar, vraag dan bij je reisorganisatie na of je bij iedere accommodatie je fiets kunt opladen. In Nederland zijn we inmiddels al zo ver dat alle mogelijke oplaadpunten in kaart zijn gebracht.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!