Ga naar content

Kampeerreizen

Als je kampeert geniet je optimaal van de omgeving. Je hebt alle tijd en rust om de natuur volledig op te nemen. Kamperen is niet alleen in Europa een optie, ook tijdens verre reizen kun je genieten van de natuur. Steeds meer rondreizen worden georganiseerd met verblijf in tenten, om het avontuur en de beleving nog intenser te maken.

Mooie kampeerreizen bestemmingen

Wat zijn mooie bestemmingen om te kamperen in de natuur? Denk je aan een kampeervakantie in Europa, dan kom je al snel op landen als Frankrijk, Spanje en Italië, met een ruim aanbod aan campings en goede infrastructuur. Meestal verblijf je dan op een vaste plaats en praten we dus eerder van een kampeervakantie in plaats van een kampeerreis.

1. Kampeerreizen in Europa

Wie een kampeervakantie in Europa wil maken zal waarschijnlijk overwegen om rond te reizen van de ene naar de andere plaats. Alle landen in Zuid-Europa lenen zich hier uitstekend voor. Maar ook koudere landen, zoals IJsland, Noorwegen, Schotland en Zweden, zijn perfecte bestemmingen voor een avontuurlijke kampeerreis. Net wat spannender voor kinderen, net wat dichter bij de natuur voor volwassenen! 

Kamperen met gezin
Deel op Pinterest

Een nieuw concept wat ons enorm aanspreekt is het "Basecamp" concept van Geardropper. Hoe werkt dit? Je boekt zelf een fly-drive of je rijdt met eigen auto naar een Europese bestemming. De eerste nacht overnacht je in een Basecamp, een door Geardropper geselecteerde natuurcamping.

Bij aankomst staat de tent al klaar voor je. Je krijgt instructies over de kampeeruitrusting. Je hoeft dus zelf alleen kleding en andere persoonlijke zaken mee te nemen. Na de eerste nacht kan je beginnen aan de rondreis. Volop genieten van vrijheid en blijheid! Ook de laatste overnachting van je vakantie breng je door op het Basecamp. De tent en uitrusting mag je laten staan bij uitchecken, die worden door het Basecamp opgeruimd, schoongemaakt en weer netjes opgeborgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor een compleet uitgestippelde rondreis langs ingerichte accommodaties.

2. Verre kampeerreizen

Wat zijn de mooiste verre landen om te kamperen? Buiten Europa zijn een aantal landen ontzettend populair om te kamperen. Vooral Afrikaanse landen bieden veel opties om te kamperen. In een luxe tent overnacht je midden in de natuur, dicht bij de dieren. Tijdens kampeerreizen naar verre bestemmingen ervaar je de natuur veel intenser. Populaire bestemmingen voor verre kampeerreizen zijn:

Kampeerreizen Afrika: Botswana, Kenia, Namibië, Tanzania, Zuid-Afrika.

Kampeerreizen Noord-Amerika: Verenigde Staten en Canada.

Kampeerreizen boeken

Verscheidene touroperators bieden ook dit jaar weer mooie kampeerreizen of reizen waarbij overnachtingen in lodges en tenten elkaar afwisselen. Bekijk onze reistips voor kampeerreizen of zoek op de bestemming van je keuze naar de leukste kampeerreis. NatureScanner geeft informatie over alle mooiste natuurreizen in alle landen van de wereld. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!