Ga naar content

Kampeerreizen

Als je kampeert geniet je optimaal van de omgeving. Je hebt alle tijd en rust om de natuur volledig op te nemen. Kamperen is niet alleen in Europa een optie, ook tijdens verre reizen kun je genieten van de natuur. Steeds meer rondreizen worden georganiseerd met verblijf in tenten, om het avontuur en de beleving nog intenser te maken.

Hoe rondreizen en kamperen?

De eigen tent mee in de auto of rondreizen met de camper, er zijn verschillende manieren om van plek naar plek te reizen zonder een accommodatie te boeken. Super avontuurlijk en dichter bij de natuur!

Om een kampeerreis met camper te maken hoef je niet zelf een campertje te hebben. Heel leuk bijvoorbeeld is een kampeerbusje huren: voor een leuke overnachting of een roadtrip in eigen land. Wil je door Europa crossen, dan is de verhuur van een camper bij andere eigenaren ook een leuke oplossing. 

Mooie kampeerreizen bestemmingen

Wat zijn mooie bestemmingen om te kamperen in de natuur? Denk je aan een kampeervakantie in Europa, dan kom je al snel op landen als Frankrijk, Spanje en Italië, met een ruim aanbod aan campings en goede infrastructuur. Meestal verblijf je dan op een vaste plaats en praten we dus eerder van een kampeervakantie in plaats van een kampeerreis.

1. Kampeerreizen in Europa

Wie een kampeervakantie in Europa wil maken zal waarschijnlijk overwegen om rond te reizen van de ene naar de andere plaats. Alle landen in Zuid-Europa lenen zich hier uitstekend voor. Maar ook koudere landen, zoals IJsland, Noorwegen, Schotland en Zweden, zijn perfecte bestemmingen voor een avontuurlijke kampeerreis. Net wat spannender voor kinderen, net wat dichter bij de natuur voor volwassenen! 

Kamperen met gezin
Deel op Pinterest

Erg leuk is het ook om in een camper te overnachten. Uiteraard heeft niet iedereen een camper, maar wist je dat je die ook kunt huren bij anderen? Via het platform van Goboony kan je campers huren in alle prijsklassen.

2. Verre kampeerreizen

Wat zijn de mooiste verre landen om te kamperen? Buiten Europa zijn een aantal landen ontzettend populair om te kamperen. Vooral Afrikaanse landen bieden veel opties om te kamperen. In een luxe tent overnacht je midden in de natuur, dicht bij de dieren. Tijdens kampeerreizen naar verre bestemmingen ervaar je de natuur veel intenser. Populaire bestemmingen voor verre kampeerreizen zijn:

Kampeerreizen Afrika: Botswana, Kenia, Namibië, Tanzania, Zuid-Afrika.

Kampeerreizen Noord-Amerika: Verenigde Staten en Canada.

Kampeerreizen boeken

Verscheidene touroperators bieden ook dit jaar weer mooie kampeerreizen of reizen waarbij overnachtingen in lodges en tenten elkaar afwisselen. Bekijk onze reistips voor kampeerreizen of zoek op de bestemming van je keuze naar de leukste kampeerreis. NatureScanner geeft informatie over alle mooiste natuurreizen in alle landen van de wereld. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!