Ga naar content

Suppen

Stand up paddling is een rustgevende watersport waarbij je op een board staat en al peddelend de mooiste natuurgebieden verkent. De sport kwam aanwaaien vanuit Hawaï en wint inmiddels steeds meer aan populariteit. Waar kan je suppen en wat zijn de mooiste plekken? Hierbij onze tips.

Mooiste plekken stand up paddling

Waar water is, kan gesupt worden. Zowel dichtbij als ver weg zijn bijzondere plekken te vinden om op jouw stand up paddle board te stappen. Geniet van onderstaande locaties!

1. Nederland

Dat je niet ver weg hoeft om te genieten van het suppen, bewijzen de oneindige supplekken in Nederland wel. Pak je board en reis af naar de zee, natuurgebieden zoals de Biesbosch en Weerribben Wieden of naar de grachten van groene steden. Wij delen graag de mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppen in Nederland
Suppen
Deel op Pinterest

2. Suppen Lake Bled

Het idyllische Meer van Bled in Slovenie is een fantastisch decor voor een sup tocht. Peddel naar Bled Eiland in het midden van het meer en geniet van de bergtoppen op de achtergrond.

3. Suppen op Hawaii

Uiteraard kun je op de geboorteplaats van het suppen ook fantastisch rondpeddelen. Oahu, Hawaii heeft meerdere sup spots zoals Haleiwa, Lanikai Beach en Puaena Point. Mocht je ooit naar het paradijs gaan dan weet je wat je te doen staat!

4. Suppen in Portugal

Dit land staat bekend als hét supland van Europa. Dankzij de honderden kilometers aan kustlijn is Portugal een land bij uitstek voor een tochtje suppen op zee. Een mooie en ook bijzondere plek is de Benagil grot in de Algarve. Ook mooi is het Luiz Saldanga Marine Park waar je peddelt tussen de dolfijnen. Heel bijzonder! 

Suppen in Portugal
Deel op Pinterest

Maar niet alleen in het uiterste zuiden kan je op een bord staan. Zelf gingen wij ook suppen in het binnenland van Alentejo. Corktour biedt daar diverse arrangementen, waarbij stand up paddling op een meer gecombineerd wordt met culturele bezoekjes. 

Suppen in Alentejo
© NatureScanner
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen over stand up paddling / suppen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!