Ga naar content

Kamperen

Wie de natuur intens wil beleven, houdt van kamperen in de natuur. Tijdens sommige reizen ontkom je er zelfs niet aan. Bijvoorbeeld in afgelegen gebieden, of tijdens een tocht in de bergen. Maar ook op bestemmingen dichtbij geeft kamperen een fantastisch gevoel. Back to nature, met weinig middelen veel plezier beleven. Even uit de hectiek van alledag stappen. Dat is kamperen in zijn pure vorm.

Leuke kampeerbestemmingen

Waar kamperen in de natuur en wat zijn de leukste kampeerbestemmingen ter wereld? De voorkeur voor een kampeerreis hangt vooral af van je verdere wensen, maar we kunnen wel wat leuke tips geven voor een kampeervakantie in Europa, of een verre kampeerreis.

1. Kampeerbestemmingen in Europa

Op zoek naar leuke kampeerbestemmingen in Europa? In Europa hebben we alle soorten natuurcampings. Meest standaard is een kampeervakantie in Zuid-Europa. Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, kortom alle landen rond de Middellandse Zee zijn dankzij hun zonnige klimaat zeer geschikt om te kamperen in de natuur en er zijn dan ook eindeloos veel campings in elk budget. Ook kamperen op bestemmingen op korte afstand is mogelijk: zo zijn de Belgische Ardennen, de Eifel of het Zwarte Woud leuke kampeerbestemmingen dicht bij huis. Zelfs in Noord-Europa zijn er veel kampeerbestemmingen: op een primitieve camping waar je in veel gevallen het te betalen bedrag gewoon in een potje kan steken. Dat gebeurt nog met regelmaat in IJsland en Noorwegen. IJsland is best een duur land om in een hotel te overnachten. Een rondreis met tent is dus aanbevolen en alle faciliteiten om te kamperen zijn aanwezig.

Top 10 kampeerbestemmingen in Europa
Onze favoriete plekken om te kamperen in Europa:
1. Ardèche
2. Côte d'Azur
3. Dordogne
4. Engeland vakantie
5. Italiaanse Meren
6. Vakantie in Istrië - Kroatië
7. Noord-Frankrijk
8. Noorwegen
9. Provence
10. Toscane

2. Kampeervakantie verre bestemmingen

Had je ook al eens overwogen om een verre kampeerreis te maken? Overnachten onder de sterrenhemel in Patagonië of Chili, in de woestijn in Jordanië of in de wildernis van Alaska. Ook in Zuidelijk-Afrika kan je op safari met de tent. Een self drive in Namibië met daktent op de 4X4 is bijvoorbeeld enorm populair. En de meest avontuurlijke kampeerreis in de natuur: kamperen bij de pinguïns op Antarctica! Bekijk meer tips voor verre kampeerreizen.

3. Glamping - Luxe kamperen

Om de nieuwste trend op gebied van kamperen kan je niet heen: glamping is hot! Glamping betekent "Glamorous camping", oftewel stijlvol kamperen in een natuurrijke omgeving. Mooie safaritenten met volledige uitrusting, zoals een bad en vaatwasser zijn niet meer weg te denken uit het aanbod. De grootste aanbieder van glamping accommodaties is Vacanceselect.

4. Boomhut

Een niet te stoppen trend zijn de campings met boomhutten. Niet echt meer een tent waar je in slaapt, de meeste boomhutten lijken eerder op een vakantiehuisje. Maar wel super leuk met kinderen.

5. Kampeer rondreis

Het concept van SNP (i.s.m. Geardropper) viel ons op. Zij bieden de mogelijkheid om voor en na een geboekte fly and drive te verblijven op een Europese camping, waar de tent en kampeeruitrusting bij aankomst volledig klaar staat.  Die hoef je dus zelf niet mee te nemen. Na de eerste overnachting kan je op rondreis vertrekken. Maak een keuze uit de door Geardropper geselecteerde kleinschalige campings. Ook de laatste nacht van je vakantie breng je door op het Basecamp. De uitrusting mag je laten staan bij uitchecken, die worden door de camping opgeruimd. Je rijdt terug naar het vliegveld, levert een huurauto in en vliegt naar huis. Bekijk meer tips voor kampeerreizen.

6. Kampeerartikelen

De meest fancy kampeerartikelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Van opvouwbare wasbakjes tot kleedhokjes en van een zonnedouche tot kampeermeubels. Kijk voor al deze handige spullen bij Bever en A.S. Adventure (bekende merken).

Bekijk ook deze leuke tips van Bever over stijlvol kamperen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven