Ga naar content

Wintersport tips

Alvast een wintersport vakantie boeken voor volgende wintervakantie? Skiën, snowboarden of wandelend genieten van prachtige winterlandschappen? Maar waarheen? Wat zijn de mooiste wintersportbestemmingen? Kies je voor een wintersportgebied in Europa of ver weg? Naturescanner geeft je leuke tips voor wintersportreizen.

Leuke wintersportbestemmingen

Waar op wintersport? De meeste Nederlanders blijven binnen Europa en reizen af naar wintersportgebieden in de Alpen. Nadeel is dan vaak de drukte. Kijk dus zeker ook eens naar de mogelijkheden voor in rustige wintersportgebieden, zoals Tsjechië, Turkije of Graubünden in Zwitserland. Ook in Scandinavië vind je zeer leuke wintersportgebieden, die vaak rustiger zijn dan de drukbezochte Alpen. Bovendien kun je een skivakantie hier combineren met leuke winteractiviteiten, zoals huskytochten en sneeuwwandelen. Duitsland is dan weer een relatief goedkope wintersportbestemming, en ook hier heb je op veel plaatsen wel sneeuwzekerheid.

Goedkope wintersport

Waar kun je de goedkoopste wintersport vakantie boeken? Door het groot aantal aanbieders van wintersportreizen zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn tal van gespecialiseerde wintersport aanbieders.

Bulgarije is komend seizoen de goedkoopste wintersportbestemming bij TUI. De skivakanties (8 dagen / 7 nachten, inclusief accommodatie, vliegtickets en transfer), wordt al aangeboden v.a. € 199,- per persoon. Vanaf 19 december tot half maart biedt Arke dit aan met hun eigen luchtvaartmaatschappij met vertrek vanaf Amsterdam naar Sofia. Hiervandaan zijn de populaire wintersportbestemmingen Bansko en Borovets bereikbaar.

1. Mooiste wintersportgebieden Europa

Wat zijn de populairste en mooiste wintersport bestemmingen in Europa? Wat is het leukste wintersportgebied? Onze top 10 van populaire skibestemmingen in Europa:

  1. Franse Alpen
  2. Oostenrijk 
  3. Alpen 
  4. Zwitserse Alpen 
  5. Tirol 
  6. Oost-Tirol 
  7. Duitse Alpen 
  8. Italiaanse Alpen 
  9. Vorarlberg 
  10. Dolomieten

2. Wintersport met kinderen

Ook met kinderen is wintersport een leuke activiteit. Op zeer jonge leeftijd kunnen kinderen al aansluiten bij de verschillende skischolen. Hier wordt de kinderen op een verantwoorde manier de knepen van wintersport bijgebracht, terwijl jij lekker van de piste af kunt skiën of snowboarden. Gespecialiseerde organisaties bieden wintersport met kinderen aan.

3. Wintersport in Nederland

Winters in Nederland zijn niet ideaal voor wintersporten. Met de opkomst van indoor wintersport kan er steeds meer, al zijn de mogelijkheden wel beperkt. Over de grens met België of Duitsland zijn er in de wintermaanden wel leuke mogelijkheden om te langlaufen. Maar echt skien kan alleen in overdekte hallen. Wel prima om te trainen voor de wintersportvakantie.

4. Wintersport in niet-toeristische landen

Op zoek naar een rustig wintergebied zonder après-ski en zonder drukte? Hieronder vind je een top 10 van niet-toeristische wintersportgebieden, weg van de massa. Unieke en bijzondere wintersportgebieden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!