Ga naar content

Wintersport in Turkije

Wintersportvakantie in Turkije

Enkele jaren geleden ben ik met ID Travel op wintersport vakantie in Turkije geweest. Echt heel uniek vond ik zelf: wintersport in Turkije is immers niet het meest voor de hand liggend, maar wel echt een aanrader. Je vliegt met Corendon of Turkish Airlines naar Kayseri. Met Corendon kan dit zijn met een tussenlanding op Konya, Turkish Airlines met een overstap op Istanbul. Het Turkse skigebied heet Erciyes en is een klein half uurtje rijden over een zeer goede weg vanaf de luchthaven.

Skiën in Erciyes

Het wintersportgebied van Erciyes bevindt zich op 25 km ten zuidwesten van Kayseri. Er liggen twee hoge bergen van 3917 en 3703 meter hoog. Het skigebied is nog volop in ontwikkeling, maar momenteel ligt er al ruim 100 km aan pistes klaar om heerlijk te skiën: de pistes beginnen op een hoogte van 2.200 meter. Er zijn goede gondels en stoeltjesliften, met weinig wachttijden. Het doel is om de komende jaren naar zelfs 200 km piste te werken. Wij hebben geslapen in hotel Mirada del Lago. Verblijf op basis van all Inclusive en spa met hammam.

Wij zijn deze dagen mee genomen door Murat. Agent voor IDtravel en eigenaar van diverse hotels. De keten heet Maxima. Zij zijn nu bezig met 3 geweldige boetiekhotels aan of dichtbij de piste. Amalia, een van deze hotels, gaat deze week open en ziet er echt super uit. Het voordeel van deze maxima hotels is ook dat ze allemaal bij een andere liftingang naar het skigebied liggen en als alles straks open is je dus ook gebruik kan maken van het All Inclusive van een van de andere hotels.

Het skigebied van Erciyes is zeer rustig, waardoor je heerlijk kunt skiën. Wie op zoek is naar een geschikte bestemming om te skiën met kinderen, zou Turkije zeker moeten overwegen. Op zaterdag en zondag is het soms wat drukker, omdat de Turken dan zelf ook gaan skiën.

Kayseri

Ook in de Turkse stad Kayseri wordt flink geïnvesteerd om het aantrekkelijk te maken om in Turkije op wintersport te gaan. Combineer een actieve skivakantie met een flinke dosis cultuur. De oude Moskee, het ziekenhuis, een kasteel en meer gebouwen worden van binnen helemaal opgeknapt tot bijvoorbeeld interactief museum. Ook wordt er momenteel hard gewerkt aan nog een geweldig boetiekhotel in een oud pand. Verder is de reis ook super te combineren met Cappadocië, een gebied dat ook in de winter geweldig mooi is om te zien en te ervaren!
Deze wintersportreis is dus ideaal met cultuur te combineren en wordt als een unieke pakketreis aangeboden.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!