Ga naar content

Fotoreizen

Hou je van fotograferen en zou je graag samen met andere fotografieliefhebbers de natuur en dieren op vakantiebestemmingen willen vastleggen? Een natuur fotoreis is dan wat voor jou. Tijdens een fotografiereis leer je onder begeleiding van een professioneel fotograaf alle trucjes van het vak. Bekijk onze tips voor fotoreizen naar diverse bestemmingen.

Georganiseerde fotoreizen

Meestal vinden georganiseerde fotoreizen plaats in groepsverband. Tijdens een groepsfotoreis trek je samen de natuur in om te fotograferen, dit alles onder begeleiding van een echte fotograaf. Je leert tijdens een fotografiereis alle technische kanten van je camera kennen en andere reizigers delen ook hun tips over compositie en kleuren.

Thema fotoreizen

Er worden fotoreizen in diverse thema's georganiseerd, waarbij oefenen met de juiste compositie, de mogelijkheden van jouw digitale camera en het toepassen van verschillende fototechnieken om de mooiste natuurfotografie te maken centraal staat. Wij werken samen met enkele partners die natuur en fotografie combineren in natuurfotoreizen.

Meest fotogenieke bestemmingen

Welke landen zijn fotogeniek en lenen zich goed voor een fotoreis? Een goede fotograaf kan van elke vakantiebestemming iets moois maken, maar toch zijn sommige landen door hun merkwaardige landschap en mooie natuur net wat geschikter voor een fotovakantie.

1. Fotograferen in Nederland

Nederland heeft veel mooie natuurparken en een fraaie kust om te fotograferen. In eigen land kan je dus mooie natuurfoto's maken. Op onze site vind je alles over geschikte natuurgebieden. De paarse heide in augustus, de mooiste bossen van Nederland en tips voor herfstwandelingen, leuke inspiratie voor winterse activiteiten in Friesland en de beste plekken om wilde dieren te zien in eigen land.

IJsvogel
Deel op Pinterest
Afbeelding voor Winter in Friesland
Heb je last van de herfstblues of een winterdip? Kom dan opfriesen in Friesland! Heerlijk uitwaaien op het wad, een frisse wandeling om je hoofd leeg...
Afbeelding voor Herfstwandelingen in Nederland
Het is zover. De bossen kleuren weer geel, rood en oranje. Mist ligt in mysterieuze flarden over de weilanden. Zonnestralen breken door de bomen heen....
Afbeelding voor Wilde dieren in Nederland
Wat is de Big Five van Nederland? Dit en andere tips voor het zien van wild in Nederland. Waar kan je herten, reeën en andere dieren spotten? En waar...
Afbeelding voor Kustwandelen
Kustwandelen is een fijne manier om de vrije natuur te ontdekken. Tijdens een wandelvakantie langs zee, en vooral tijdens meerdaagse wandelreizen, kom...

2. Fotoreis in Europa

  Waar in Europa kan je de mooiste foto's maken op reis? Er zijn vele mooie en vooral zeer diverse fotobestemmingen. Finland, Bulgarije, IJsland, Noorwegen en Schotland zijn de populairste bestemmingen voor een fotoreis. Deze bestemmingen zijn gewild vanwege twee redenen: wildlife en het ruige landschap: surrealistische rotsformaties en woeste golven zijn een lust voor het oog van een fotograaf. Neemt niet weg dat ook zonbestemmingen een mooie locatie kunnen vormen voor een fotografiereis.

  Fotoreizen verre landen

  Voor verre bestemmingen kan je al gauw denken aan Poolreizen (Antarctica, Spitsbergen) en vogelrijke landen, zoals landen in Midden-Amerika en Azië. Andere mooie landen om al reizend te fotograferen zijn Australië, Nieuw-Zeeland, Namibië, Chili, Mongolië, enz. Het hangt maar net van af wat je wil vastleggen: uitgestrekte woestijnen, witte ijsvlakten, dieren, meertjes of watervallen. India is bijvoorbeeld een walhalla om bijzondere mensen en kleurrijke taferelen vast te leggen.

  Apparatuur

  Wij hebben altijd een hele tas vol apparatuur mee op reis. Drone, GoPro, camera en verschillende lenzen, statieven, verrekijker. Ik kijk altijd op cameranu.nl voor informatie en het aanschaffen van camera accessoires, maar dat moet natuurlijk ieder voor zich weten.

  Fotoreizen tips

  Fotoreizen kunnen plaatsvinden in een thema, zoals een vogelreis, een eclipsreis, een safari of woestijnreis, dit zijn fotoreizen in de natuur. Ook culturele evenementen en festivals kunnen bijzonder mooie foto's opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de kleurrijke festivals in India, Bhutan en Japan. Dit zijn vaak geen specifieke fotoreizen, maar je kan er wel de kleurrijkste foto's maken.

  Je mooiste foto aan de muur

  Heb je het perfecte plaatje geschoten? Dan kan je er een mooi canvas van laten maken. 

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!