Ga naar content

Over ons

Op Naturescanner.nl vind je inspiratie om een unieke natuurvakantie te boeken. De teksten worden door ons en lokale insiders geschreven.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Naturescanner maakt deel uit van Webscanner. We tonen inspiratie voor natuur over de hele wereld en het daarbij passende aanbod. Dat zijn soms grote reisorganisaties, maar ook kleine specialisten. Je vindt bij ons alle reizen weg van de massa. Tips voor wandelvakanties en fietsvakanties, rondreizen en bijzondere accommodaties.
Mis je jouw organisatie in ons aanbod, neem dan contact over de mogelijkheden om te adverteren.

Foto van Cindy Theunissen

Cindy Theunissen

Oprichter en eigenaar van NatureScanner

Hi, ik ben Cindy! Ik heb van kinds af aan een passie voor reizen en natuur. Dit wilde ik combineren met mijn kennis van marketing en ervaring in de reisbranche. Zo is in 2010 NatureScanner ontstaan. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een platform met jaarlijks 2.800.000 bezoekers en een groot aantal volgers op social media en nieuwsbrief.

Ik reis zelf bij voorkeur met man Casper en zoon Ciske. Ruim 50 landen heb ik afgevinkt. En nog steeds heb ik zoveel wensen. Reizen is als eten, elke dag wil je weer meer.

Ook mensen inspireren en bewust maken van de natuur is mijn passie. En ik ben ambitieuzer dan dat!! Mijn ultieme droom is het grotere doel. Graag zou ik Naturescanner naar een niveau willen brengen waarbij wij op grote schaal natuurbeschermingsprojecten kunnen steunen of zelf opzetten.

Sinds 2019 hebben we diverse projecten gesteund, zoals WWF - Varkens in Nood en GlobeGuards. Dit komt uit de inkomsten van onze site (per boeking zetten we een deel van de commissie hiervoor apart). En ik wil zo graag mensen inspireren om tijdens hun reis iets bij te dragen aan de natuur ter plekke.
Boek jij je vakantie via Naturescanner en help je ons te groeien en dit op grotere schaal te doen? Het kost jou niets extra om via een link op onze site te boeken. en wij zetten ons graag in om jou te voorzien in alle info.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigd Koninkrijk Meer info / reistips
Foto van Manou Kemna

Manou Kemna

Online Marketeer / Contentmanager

Hi, ik ben Manou. Ook ik ben van jongs af aan begaan met de natuur en alles wat daarin bloeit en groeit. Mijn liefde hiervoor is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Ik ben dan ook het liefst zo veel mogelijk buiten. Op dagen dat ik binnen zit, ben ik bezig met bestemmingen uitpluizen, reisjes plannen en mijn bucket list aanvullen. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Costa Rica, Chili en IJsland vullen met hun overweldigende landschappen en wildlife de top 3 op mijn lijstje.

Binnen Europa heb ik al een hoop landen mogen ontdekken. Mijn favoriete land is Slovenië. Een paradijsje in Europa waar outdoor lovers zoals ik zich thuis voelen. Raften, hiken en huttentochten maken. Zo breng ik mijn reizen het liefst door. Tijdens een bergtocht naar de top van Mount Triglav stond ik ineens oog in oog met een machtige alpensteenbok. Mooier wordt het niet! Op Naturescanner hoop ik jou te inspireren met levendige content over de mooiste plekjes op aarde en bijzondere overnachtingen. Af en toe zal ik ook een groene reistip met je delen. Als we bewust reizen, kunnen we nog lang van de flora en fauna op deze bijzondere aarde genieten.

Ik combineer het mooie graag met het goede. Zo haalde ik bijvoorbeeld in 2021 met het lopen van de Dutch Mountain Trail ruim € 1.000 op voor WWF. Hiermee hoop ik ook anderen te inspireren!

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Janneke Kaim

Janneke Kaim

Online marketeer / Contentmanager

Hoi! Ik ben Janneke. In mijn kindertijd liepen we als gezin vaak door het bos en maakte ik zelf een tijdschriftje over dieren, dat de hele familie rondging. En nog steeds ben ik vaak in de natuur te vinden!

Ruim tien jaar geleden kwam ik in aanraking met het wandelvirus tijdens een vakantie op het eiland Madeira. Sindsdien gaan mijn wandelschoenen standaard mee in de koffer. Ik geniet enorm van ruige landschappen, zoals bergen, vulkanen, canyons en watervallen.

Maar ook dichterbij huis is het mooi. In het weekend reizen mijn man Peter en ik regelmatig af naar de Veluwe om een lange afstandswandeling te lopen. De uitgestrekte bossen en heidevelden zijn al prachtig van zichzelf, maar de spanning om opeens oog in oog te komen staan met een edelhert of wild zwijn, maakt het nog een stukje avontuurlijker. In mijn eentje ga ik op een vrije dag het liefst op pad met mijn fotocamera om mooie plaatjes te schieten. Ik richt mij op landschaps-, wildlife- én macrofotografie. Als ik maar buiten in de natuur ben.

Nu ik voor Naturescanner mag werken, vallen voor mij alle puzzelstukjes op z’n plek. Hier komt mijn liefde voor natuur, dieren en reizen samen met mijn schrijftalent en fotografeerhobby. Mooie plekken zijn er overal. Soms verrassend dicht bij huis, soms moet je er wat langer voor reizen. Ik deel graag tips waar je als wandelaar, fotograaf of andere natuurliefhebber geïnspireerd door raakt!

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen op Madeira Meer info / reistips
Fotoreis IJsland Meer info / reistips
Foto van Naomi Louwerens

Naomi Louwerens

PR-manager

Hi, ik ben Naomi en werk sinds begin september als freelancer voor NatureScanner, naast mijn social media en PR-werkzaamheden voor andere merken via mijn eigen bedrijf.

Ik ben gek op social media, fotograferen, video’s maken, vliegen met mijn drone en anderen inspireren door het delen van mijn passie voor reizen en mooie beelden van over de hele wereld!

Van kinds af aan ben ik al Ranger voor het WNF en vroeger hing mijn hele kamer vol met posters van dieren. Thuis hadden we ook altijd konijnen, honden en katten en gingen we regelmatig wandelen in de bossen en heidegebieden.

Ik hou dan ook enorm van dieren, zo heb ik nu 4 katten en woon ik vlakbij de duinen: ‘’nature is my happy place’’.

Als reisblogger verken ik maandelijks zo veel mogelijk bijzondere plekken en natuurgebieden ter wereld en hou van variëteit. Of het nou watervallen in Luxemburg of Mauritius zijn, snorkelen in de Malediven of Griekenland, fietsen op Terschelling of door de Franse wijngaarden en wandelen in welk natuurgebied dan ook, ik word er blij van!

Tot nu toe heb ik 44 landen bezocht, maar ga ook graag terug naar dezelfde landen om nog meer te ontdekken! Zo ben ik bijvoorbeeld al 10x naar Portugal geweest? Maar vind Nederland ook heel mooi en divers.

Ik vind het echt super dat ik deel uit mag maken van een team met nét zo veel passie voor natuur en reizen. En ben er trots op dat we met NatureScanner bij kunnen dragen aan natuurbehoud. Maar daarnaast ook tips kunnen delen over duurzaam reizen naar de mooiste plekjes ter wereld.

Hopelijk kunnen we zo nog meer mensen inspireren en motiveren om op een authentieke en verantwoorde manier te genieten van al het moois dat deze aarde te bieden heeft!

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Arno Schaveling

Arno Schaveling

Reporter

Hoi, ik ben Arno Schaveling. Doordeweeks houd ik mij bezig met plantenziekten aan de Wageningen Universiteit. In het weekend ga ik er graag op uit om te ontdekken wat de omgeving te bieden heeft. Als het weer het enigszins toelaat ga ik, gewapend met fotocamera, de natuur in om te genieten van de flora en fauna. Naast dat ik hier erg in het moment van kan genieten, leg ik deze momenten ook graag vast, om de hoogtepunten te delen met andere liefhebbers. In mijn artikelen hoop ik naast mooie beelden, ook iets van mijn enthousiasme voor planten, bergen, paddenstoelen, klimmen, insecten en reizen te delen.

Mijn top 3 bestemmingen

Vakantie Zwitserse Alpen Meer info / reistips
Foto van Jeanine Brinkhuis

Jeanine Brinkhuis

Reporter

Er is voor mij geen mooiere plek dan in de natuur. Die natuur begint wat mij betreft al in mijn achtertuin in de Achterhoek. Daar probeer ik het zo aangenaam mogelijk te maken voor inheemse planten en dieren. Ik heb jarenlang meegewerkt en meegeschreven aan de website van Naturescanner. Schrijven doe ik nog steeds dagelijks en met veel plezier. Als reizende reporter voor Naturescanner ontdek ik voor jullie graag mooie plekjes en deel ik de beste tips. Ik geniet van kunst en cultuur maar het liefst zit ik met mijn neus in het groen.

Mijn favoriete bestemming? Dat hangt af van welke activiteit ik wil doen. Mijn top 3 bestaat uit favoriete Europese bestemmingen voor wandelen, duiken en skiën.

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen in Noorwegen Meer info / reistips
Mooiste eilanden Kroatie Meer info / reistips
Foto van Hanneke van Schaik

Hanneke van Schaik

Reporter

Mijn naam is Hanneke. Natuur en reizen loopt als een rode draad door mijn leven. Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in de natuur en alles wat daar in leeft. Als kleuter lag ik al op mijn knietjes paddenstoelen van onder te bestuderen. Na de middelbare school heb ik, met tussenpozen in Nederland, eerst een aantal jaren gereisd, voornamelijk in Azië, alvorens aan mijn studie biologie te beginnen. Ik heb mijn Master of Science afgerond met specialisatie ecologie. Daarna ben ik lange tijd beheerder van een dierenasiel geweest waar ik mijn liefde voor dieren kwijt kon. Inmiddels werk ik als vergunningverlener milieu waarbij ik weer op een heel andere manier te maken heb met natuur en omgeving.

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de natuur te vinden en maak ik lange wandelingen met de hond in de bossen in de regio. Tijdens vakanties mag ik graag de rest van wereld verkennen, waarbij de nadruk ligt op natuur. En er is nog zo veel te zien! Kirgizië en Zuid-Amerika (de westkant van zuid naar noord) staan bovenaan mijn lijst. Maar ook binnen Europa en zelfs binnen Nederland hoef ik me niet te vervelen, nog zo veel te doen!

Ik vind het geweldig om via Naturescanner mooie, nieuwe plekjes te mogen ontdekken, altijd weer verrassend.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Sander Nijenhuis

Sander Nijenhuis

Reporter

Ik ben Sander Nijenhuis. Naast mijn fulltime baan in de logistiek/ supply chain ben ik in de weekenden graag buiten. Samen met mijn gezin en hond zijn we graag in de regio van de Veluwe. Wanneer het even kan zijn we te vinden in de Duitse Eifel voor een (lang) weekend. Vakanties vinden over het algemeen in de Alpen plaats waar we heerlijke wandelingen maken.
Daarnaast zit ik regelmatig op de wielrenfiets of mountainbike. Na mijn studie ben ik als eerste gaan backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland, waarna mijn reislust is aangewakkerd. Sindsdien heb ik verschillende landen bezocht waarbij Zuid-Afrika er met kop en schouders bovenuit steekt. Schitterende natuurparken en schitterend landschap.

Voor Naturescanner ben ik afgelopen winterseizoen naar de Alpen in Oostenrijk en Noorwegen & Zweden geweest om de skiregio’s te ontdekken en wat er naast het skiën allemaal te doen is. Waarbij het in de Alpen om wintersport gaat, gaat het in Noorwegen en Zweden vooral om het samenzijn met familie en ontspanning. Ik vind het erg leuk om de verschillen te zien tussen de landen. Ik hoop met mijn ervaringen een goed en eerlijk beeld te geven over de regio’s en te inspireren om en ook verder te kijken dan het gebruikelijke.

Als droombestemming staat Kirgizië boven aan. We hebben dit al een aantal jaar op ons verlanglijstje, helaas staat het nu even geparkeerd vanwege de huidige situatie met Rusland.

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen in de Alpen Meer info / reistips
Wintersport in Zweden Meer info / reistips
Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika Meer info / reistips
Foto van Henneke

Henneke

Divers

Voor Naturescanner verricht ik diverse werkzaamheden. Als liefhebber van natuur en wat onbekendere gebieden vind ik het leuk hier teksten over te schrijven en foto's te maken. Daar waar nodig fungeer ik als manusje-van-alles, het plaatsen van teksten op de website, het ordenen van de boekhouding tbv de accountant, maar ook tijdens vakantieperiodes de bestellingen uit de webshop afhandelen. Breed inzetbaar, altijd leuk om te doen.

Mijn top 3 bestemmingen

Zuidwesten van Amerika Meer info / reistips
Natuur in de Eifel Meer info / reistips
Foto van Wim van Schaik

Wim van Schaik

Film en foto

Ik ben Wim van Schaik. Ik ben eigenlijk met pensioen, maar in mijn vrije tijd help ik graag aan het verbeteren van foto's en video's op NatureScanner. Filmen en fotograferen, dat is wat ik tijdens mijn reizen het liefste doe.

Omdat dat mooie resultaten oplevert zijn wij blij dat Wim dit materiaal met ons wil delen. Waar mogelijk word je getrakteerd op een mooie foto of opname van Wim. Bekijk eens een aantal van deze filmpjes over natuurgebieden en mooie wandelroutes op het Naturescanner YouTube kanaal.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigde Staten van Amerika Meer info / reistips
Foto van Jordan van der Maas

Jordan van der Maas

Reporter

Hallo allemaal, ik ben Jordan. Mede dankzij mijn familie ontwikkelde ik al van kleins af aan een grote passie voor de natuur. Ieder weekend en buiten school ben ik wel in de natuur te vinden en geniet ik van allerlei prachtige waarnemingen. Zoals het spotten van vogels, dassen en allerlei bijzondere soorten insecten en amfibieën. En zelfs de wereld van planten en het onderwaterleven vind ik heel interessant. 

Het bleef niet lang bij kijken alleen, ik besloot natuurfilmer te worden. Al meer dan tien jaar maak ik mijn eigen natuurdocumentaires, die ik zelf film en monteer. Op mijn website Naturescenes.nl kan je alvast wat van mijn werk zien. Mijn voornaamste doel is om de verborgen schoonheid en de essentie van onze schitterende Nederlandse natuur vast te leggen, maar bij Naturescanner heb ik de mogelijkheid om speciaal voor jullie de prachtige natuur buiten de landsgrenzen te ontdekken. Want ook reizen, fotograferen en schrijven doe ik graag. Hierin vind ik het vooral erg tof om mooie dingen te maken voor andere natuurliefhebbers en om de mooiste plekken in de wereld op inspirerende wijze te promoten.

Mijn favoriete bestemmingen zijn met name het Waddengebied en de Waddeneilanden. Maar ook Noord-Italië en Duitsland ontdek ik graag.

Mijn top 3 bestemmingen

Waddeneilanden Meer info / reistips
Foto van Angelique van Os

Angelique van Os

Reporter

Mijn honger naar reizen begint in 2010 tijdens het maken van buitenlandse festivalreportages in jazzsteden voor Jazzism magazine waar ik freelance redacteur van ben.

De passie voor Afrika en India van best friend fotograaf Henk Bothof, werkte zo aanstekelijk, dat we besloten om samen te gaan werken en reisverhalen te gaan maken. Dit doen we vanaf 2011 en inmiddels hebben we voor uiteenlopende opdrachtgevers mogen publiceren, zoals het AD, Lonely Planet, GRANDE en Krant van de Aarde. Sinds oktober 2017 runnen we ons eigen reisplatform, Pure off the Road, dat we begin 2023 hebben omgevormd tot een online magazine.

Mijn liefde voor cultuur, natuur en wildlife is groot. Het heeft een centrale plek binnen mijn leven. Ik heb altijd dieren om me heen en dagelijks kom ik tot rust, struinend door het Asserbos dat op een steenworp afstand van mijn woning ligt. In mijn verhalen ga ik op zoek naar hidden gems en staat de schoonheid van de aarde centraal. Ik geef graag aandacht aan ecotoerisme, fair trade, natuurconservatie en aan organisaties die zich onvoorwaardelijk inzetten voor mens en dier. Met onderzoekers en rangers ga ik graag op pad; observerend, luisterend en om een nieuwe unieke ervaring te beleven. Het is een voorrecht om naar afgelegen plekken te kunnen reizen. Om de natuur – zolang het er nog is- in zijn meest pure vorm te kunnen aanschouwen.

Daarnaast houd ik ook van een beetje actie. Ik ben geen waaghals, maar van een flinke vulkaanwandeling, jungletocht, fietssafari tot kanoën en paardrijden door de wildernis zijn zeker aan mij besteed. Ik hoop mijn bovengenoemde skills en interesses ook in te kunnen zetten voor Naturescanner en al dat moois met jullie te kunnen delen.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Henk Bothof

Henk Bothof

Fotograaf

Mijn passie voor reizen zat er al van jongs af aan in. Toen ik 13 was ging ik al in mijn eentje op reis met natuurverenigingen en vaak ook met oudere vrienden. In 1990 ontstond de interesse voor verre bestemmingen door het prachtige reisverslag van vrienden die net in Ladakh, India waren geweest. En toen was de beer los! Sindsdien reis ik naar de meest afgelegen en onbekende gebieden in de wereld, waarbij het fotograferen van tribale volken is uitgegroeid tot mijn grote passie. Mensen die dichtbij en met de natuur leven hebben me altijd gefascineerd. Vanaf 2005 ben ik werkzaam als professional en bracht in 2008 samen met fotograaf Martin Bakker het boek Pure India uit, met voorwoord van Floortje Dessing.

Met reispartner en journalist Angelique van Os gaan we sinds 2011 op reisavontuur. Samen publiceren we uitgebreide reportages, tips en achtergrondverhalen in diverse magazines en kranten, zoals Lonely Planet, GRANDE, het AD en Krant van de Aarde. Sinds 2017 runnen we ons eigen reisplatform, Pure off the Road, dat we in februari 2023 omvormen tot een online magazine.

In onze verhalen gaan we op zoek naar hidden gems en staat de schoonheid van de aarde centraal. In mijn fotografie probeer ik de puurheid van mens, dier en natuur zo goed mogelijk weer te geven en een levendige emotie op te roepen. Zoals ik het zelf op dat moment ervaren heb, de natuur in al zijn eenvoud en kracht.

Mijn top 3 bestemmingen

Redacteuren

Naast bovenstaand team zijn er nog meer journalisten en redacteuren actief voor Naturescanner, soms eenmalig soms wat vaker. Wij nemen geregeld deel aan persreizen en naargelang de insteek van de reis, gaat er iemand op pad die affiniteit heeft met de activiteiten. Wil jij ook graag ons team versterken, stuur ons dan gerust een mailtje, wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!