Ga naar content

Over ons

Op Naturescanner.nl vind je inspiratie om een onvergetelijke natuurvakantie te boeken. Daarnaast wijzen wij je de weg naar de beste aanbieders van natuurvakanties. De teksten worden deels door ons geschreven, maar vaak ook door lokale insiders en mensen van kleinschalige reisbureaus. We geven tal van tips over reisorganisaties om zelf je reis samen te stellen en leuke aanbiedingen voor groepsreizen en georganiseerde individuele rondreizen. Mooie inspiratie dus om jouw natuurreis te vinden.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Naturescanner maakt deel uit van Webscanner. Op deze site tonen we inspiratie en verwijzen we door naar betrouwbare organisaties. Dat zijn soms grote en bekende organisaties, maar we zetten ook graag kleinere specialisten in de spotlights. Je vindt bij ons tips voor reizen weg van de massa. Tips voor wandelvakanties en fietsvakanties, vogelreizen naar landen waar andere mensen alleen het strand bezoeken. Werk je zelf bij een reisorganisatie of verkeersbureau, bekijk dan de mogelijkheden om te adverteren.

Wie zijn wij, wie zit er achter de schermen van Naturescanner?

Foto van Cindy Theunissen

Cindy Theunissen

Oprichter en eigenaar van NatureScanner

Hi, ik ben Cindy! Ik heb van kinds af aan een passie voor reizen en voor natuur. Dit wilde ik combineren met mijn kennis van marketing en ervaring in de reisbranche. Zo is in 2010 NatureScanner ontstaan. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een platform waar jaarlijks bijna 2.000.000 bezoekers komen, die op zoek zijn naar bestemmingen en reizen.

Ik reis zelf bij voorkeur met man Casper en zoon Ciske. 40 Landen heb ik afgevinkt, waaronder de USA, Argentinië, Cambodja, Chili, de Cookeilanden, Costa Rica, Ecuador, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Italië, Marokko, Montenegro, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Thailand, Zuid-Afrika, Zweden, de UK, Zwitserland. En ik heb nog steeds veel wensen.

Mensen bewust maken van de natuur is een eerste stap, maar ik ben ambitieuzer dan dat!! Mijn ultieme droom is misschien naïef, maar toch is dit het doel waar ik in geloof. Graag zou ik NatureScanner naar een niveau willen brengen waarbij wij op grote schaal natuurbeschermingsprojecten kunnen steunen. In 2019 hebben we de eerste stappen gezet: wij steunen nu GlobeGuards met de inkomsten van onze site (per boeking gaat een deel van de commissie naar deze natuurbeschermingsfederatie). Boek jij je vakantie via NatureScanner en help je ons om te groeien en dit vaker en op grotere schaal te doen? 

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigd Koninkrijk natuur Meer info / reistips


Foto van Gitta Schermer

Gitta Schermer

Creative Marketeer

Hi, ik ben Gitta. Ik heb een ongekende passie voor reizen en de natuur, eigenlijk ben ik altijd bezig met reisjes plannen en nieuwe bestemmingen ontdekken. Binnen het NatureScanner team maak- en check ik content en houd ik me bezig met online marketing en zorg ik voor een positieve gebruikservaring. 

Naast mijn werkzaamheden voor NatureScanner volg ik een studie Communicatie en Multimedia Design, die zich volledig focust op het ontwerpen van interactieve digitale media, zoals websites- en/of applicaties die optimaal aansluiten bij de behoefte van de gebruikers. Tijdens de studie wordt ook veel aandacht geschonken aan marketing, schrijven, kunst, filosofie en psychologie. Dit pas ik graag toe om de website van NatureScanner nog beter te maken.

Mijn top 3 bestemmingen

Nieuw-Zeeland natuur Meer info / reistips

 

Foto van Manou 't Lam

Manou 't Lam

Online Marketeer

Hi, ik ben Manou. Van jongs af aan ben ik al begaan met de natuur en alles wat daarin bloeit en groeit. Mijn liefde voor de natuur is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Ik ben dan ook het liefst zo veel mogelijk in de natuur te vinden. Op dagen dat ik binnen zit, ben ik bezig met bestemmingen uitpluizen, reisjes plannen en mijn bucket list aanvullen. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Costa Rica, Chili en IJsland vullen met hun overweldigende landschappen en wildlife de top 3 op mijn bucketlist.

Binnen Europa heb ik al een hoop landen mogen ontdekken. Mijn favoriete land is Slovenië. Een paradijsje in Europa waar outdoor lovers zoals ik zich thuis voelen. Raften, hiken en huttentochten maken. Zo breng ik mijn reizen het liefst door. Tijdens een bergtocht naar de top van Mount Triglav stond ik ineens oog in oog met een machtige alpensteenbok. Mooier wordt het niet! Op NatureScanner hoop ik jou te inspireren met levendige content over de mooiste plekjes op aarde. Af en toe zal ik ook een groene reistip met je delen. Als we bewust reizen, kunnen we nog lang van de flora en fauna op deze bijzondere aarde genieten.

Mijn top 3 bestemmingen

 

Foto van Wim van Schaik

Wim van Schaik

Film en foto

Ik ben Wim van Schaik. Ik ben eigenlijk met pensioen, maar in mijn vrije tijd help ik graag aan het verbeteren van foto's en video's op NatureScanner. Filmen en fotograferen, dat is wat ik tijdens mijn reizen het liefste doet.

Omdat dat mooie resultaten oplevert zijn wij blij dat Wim dit materiaal met ons wil delen. Waar mogelijk word je getrakteerd op een mooie foto of opname van Wim. Bekijk eens een aantal van deze filmpjes over natuurgebieden en mooie wandelroutes op het Naturescanner YouTube kanaal.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigde Staten van Amerika natuur Meer info / reistips
Oostenrijk natuur Meer info / reistips
Zuid-Afrika natuur Meer info / reistips

 

Foto van Bondi

Bondi

De Kantoorhond

Hoi, ik ben Bondi. Wat zal ik vertellen over mezelf? Ik ben zonder twijfel de meest relaxede werknemer, vaak kom ik ook gewoon niet naar kantoor. En als ik er wel ben, dan hoor of zie je me amper. Hoewel ik altijd te vinden ben voor een wandeling in de natuur, een Bourgondisch hapje of een plons in de vijver bij het kantoor, lig ik dan 80% van de tijd te luieren op mijn kantoorkussen. Af en toe een aaitje of een knuffel vind ik wel heerlijk.

Mijn top 3 bestemmingen

Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!