Ga naar content

Over ons

Op Naturescanner.nl vind je inspiratie om een onvergetelijke natuurvakantie te boeken. Daarnaast wijzen wij je de weg naar de beste aanbieders van natuurvakanties. De teksten worden deels door ons geschreven, maar vaak ook door lokale insiders en mensen van kleinschalige reisbureaus. We geven tal van tips over reisorganisaties om zelf je reis samen te stellen en leuke aanbiedingen voor groepsreizen en georganiseerde individuele rondreizen. Mooie inspiratie dus om jouw natuurreis te vinden.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Naturescanner maakt deel uit van Webscanner. Op deze site tonen we inspiratie en verwijzen we door naar betrouwbare organisaties. Dat zijn soms grote en bekende organisaties, maar we zetten ook graag kleinere specialisten in de spotlights. Je vindt bij ons tips voor reizen weg van de massa. Tips voor wandelvakanties en fietsvakanties, vogelreizen naar landen waar andere mensen alleen het strand bezoeken. Werk je zelf bij een reisorganisatie of verkeersbureau, bekijk dan de mogelijkheden om te adverteren.
Wij zijn alvast op zoek naar een collega om ons team te versterken vanaf februari 2020, omdat onze collega Gitta dan minder uren kan werken. Bekijk onze vacature in Ede.
Wie zijn wij, wie zit er achter de schermen van Naturescanner?

Foto van Cindy Theunissen

Cindy Theunissen

Oprichter en eigenaar van NatureScanner

Hi, ik ben Cindy! Ik heb van kinds af aan een passie voor reizen en voor natuur. Dit wilde ik combineren met mijn kennis van marketing en ervaring in de reisbranche. Zo is in 2010 NatureScanner ontstaan. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een platform waar jaarlijks bijna 2.000.000 bezoekers komen, die op zoek zijn naar bestemmingen en reizen.

Ik reis zelf bij voorkeur met man Casper en zoon Ciske. 40 Landen heb ik afgevinkt, waaronder de USA, Argentinië, Cambodja, Chili, de Cookeilanden, Costa Rica, Ecuador, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Italië, Marokko, Montenegro, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Thailand, Zuid-Afrika, Zweden, de UK, Zwitserland. En ik heb nog steeds veel wensen.

Mensen bewust maken van de natuur is een eerste stap, maar ik ben ambitieuzer dan dat!! Mijn ultieme droom is misschien naïef, maar toch is dit het doel waar ik in geloof. Graag zou ik NatureScanner naar een niveau willen brengen waarbij wij op grote schaal natuurbeschermingsprojecten kunnen steunen. In 2019 hebben we de eerste stappen gezet: wij steunen nu GlobeGuards met de inkomsten van onze site (per boeking gaat een deel van de commissie naar deze natuurbeschermingsfederatie). Boek jij je vakantie via NatureScanner en help je ons om te groeien en dit vaker en op grotere schaal te doen? 

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigd Koninkrijk natuur Meer info / reistips


Foto van Gitta Schermer

Gitta Schermer

Creative Marketeer

Hi, ik ben Gitta. Ik heb een ongekende passie voor reizen en de natuur, eigenlijk ben ik altijd bezig met reisjes plannen en nieuwe bestemmingen ontdekken. Binnen het NatureScanner team maak- en check ik content en houd ik me bezig met online marketing en zorg ik voor een positieve gebruikservaring. 

Naast mijn werkzaamheden voor NatureScanner volg ik een voltijdse studie Communicatie en Multimedia Design, die zich volledig focust op het ontwerpen van interactieve digitale media, zoals websites- en/of applicaties die optimaal aansluiten bij de behoefte van de gebruikers. Tijdens de studie wordt ook veel aandacht geschonken aan marketing, schrijven, kunst, filosofie en psychologie. Dit pas ik graag toe om de website van NatureScanner nog beter te maken.

Mijn top 3 bestemmingen

 

Foto van Monique Hovens

Monique Hovens

Content

Hoi, ik ben Monique. Ik heb een groot hart voor moeder natuur. Als klein meisje ging ik al veel de natuur in omdat ik me hier erg fijn voelde. Dit is onveranderd gebleven. Regelmatig zie je me dan ook in de natuur om te wandelen of om wild te spotten. Geweldig mooi om edelherten, everzwijnen of bijvoorbeeld dassen in de natuur te mogen zien. Momenteel volg ik de opleiding natuurcoach, zodat ik mijn liefde voor moeder natuur straks ook op beroepsmatige wijze aan anderen kan doorgeven.

Qua landen heb ik onder meer IJsland bezocht en in Ierland heb ik drie maanden gewoond. Een geweldige ervaring in een erg mooi land met vriendelijke mensen. Een pelgrimstocht maken door Nieuw-Zeeland staat nog bovenaan mijn bucket list. Schrijven doe ik ook graag. Zo publiceer ik onder meer berichten op mijn eigen blog, bijvoorbeeld over mijn ervaringen in Ierland. Daarnaast ben ik een taalfanaat. Elk document dat ik lees ‘scan’ ik automatisch op spel- en grammaticafouten.

Bij NatureScanner ben ik content medewerker. Dit doe ik met veel liefde en plezier. Ik hoop je op NatureScanner te ontmoeten.

Mijn top 3 bestemmingen

 

Foto van Anne Bosveld

Anne Bosveld

Afstudeerstagiaire

Hi, ik ben Anne. Reisliefhebber, natuurfanaat en vierdejaars HBO studente Hospitality & Business Management. Wie van natuur en reizen houdt, weet dat deze twee niet met, en niet zonder elkaar kunnen. Voor NatureScanner schrijf ik mijn scriptie over duurzaam reizen, zo behouden we de wereld en haar natuur en kunnen we er nog lang van genieten. 

Tijdens mijn studie heb ik twee keer de gelegenheid gehad om een half jaar in het buitenland te wonen. Zo heb ik een half jaar op het Caribische eiland Saint Lucia gewoond en gewerkt, en heb ik een semester gestudeerd in Buenos Aires. Aansluitend heb ik een van de mooiste reizen tot nu toe gemaakt, namelijk door Peru, waar ik onder andere de majestueuze condor heb mogen spotten. Ik hoop nog veel landen en culturen te mogen toevoegen aan mijn lijstje en ik hoop dat jij net zo van deze bestemmingen geniet als ik! 

Mijn top 3 bestemmingen

 

Foto van Wim van Schaik

Wim van Schaik

Film en foto

Ik ben Wim van Schaik. Ik ben eigenlijk met pensioen, maar in mijn vrije tijd help ik graag aan het verbeteren van foto's en video's op NatureScanner. Filmen en fotograferen, dat is wat ik tijdens mijn reizen het liefste doet.

Omdat dat mooie resultaten oplevert zijn wij blij dat Wim dit materiaal met ons wil delen. Waar mogelijk word je getrakteerd op een mooie foto of opname van Wim. Bekijk eens een aantal van deze filmpjes over natuurgebieden en mooie wandelroutes op het Naturescanner YouTube kanaal.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigde Staten van Amerika natuur Meer info / reistips
Oostenrijk natuur Meer info / reistips
Zuid-Afrika natuur Meer info / reistips

 

Foto van Bondi

Bondi

The Office Dog

Hoi, ik ben Bondi, de meest luie werknemer, die er ook niet elke dag is. Hoewel ik altijd te vinden ben voor een wandeling in de natuur, een Bourgondisch hapje of een plons in de vijver bij het kantoor lig ik 80% van de tijd dat ik er ben te luieren op mijn kantoorkussen. 

Mijn top 3 bestemmingen