Ga naar content

Over ons

Op Naturescanner.nl vind je inspiratie om een unieke natuurvakantie te boeken. De teksten worden door ons, lokale insiders en mensen van kleinschalige reisbureaus geschreven.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Naturescanner maakt deel uit van Webscanner. We tonen inspiratie voor natuur over de hele wereld en het daarbij passende aanbod. Dat zijn soms grote reisorganisaties, maar ook kleine specialisten. Je vindt bij ons alle reizen weg van de massa. Tips voor wandelvakanties en fietsvakanties, rondreizen en bijzondere accommodaties.
Mis je jouw organisatie in ons aanbod, neem dan contact over de mogelijkheden om te adverteren.

Foto van Cindy Theunissen

Cindy Theunissen

Oprichter en eigenaar van NatureScanner

Hi, ik ben Cindy! Ik heb van kinds af aan een passie voor reizen en natuur. Dit wilde ik combineren met mijn kennis van marketing en ervaring in de reisbranche. Zo is in 2010 NatureScanner ontstaan. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een platform met jaarlijks 2.000.000 bezoekers en veel volgers op social media en nieuwsbrief.

Ik reis zelf bij voorkeur met man Casper en zoon Ciske. 40 Landen heb ik afgevinkt. En ik heb nog steeds veel wensen.

Mensen inspireren en bewust maken van de natuur is mijn passie, maar ik ben ambitieuzer dan dat!! Mijn ultieme droom is het grotere doel. Graag zou ik NatureScanner naar een niveau willen brengen waarbij wij op grote schaal natuurbeschermingsprojecten kunnen steunen of zelf opzetten. In 2019 hebben we de eerste stappen gezet, met steun aan o.a. WWF en GlobeGuards. Dit komt uit de inkomsten van onze site (per boeking zetten we een deel van de commissie hiervoor apart). Ook hoop ik mensen te inspireren om tijdens hun reis meer bij te dragen aan de natuur ter plekke.

Boek jij je vakantie via NatureScanner en help je ons te groeien en dit op grotere schaal te doen? Het kost jou niets extra om via een link op onze site te boeken.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigd Koninkrijk natuur Meer info / reistips
Foto van Manou 't Lam

Manou 't Lam

Online Marketeer

Hi, ik ben Manou. Ook ik ben van jongs af aan begaan met de natuur en alles wat daarin bloeit en groeit. Mijn liefde hiervoor is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Ik ben dan ook het liefst zo veel mogelijk buiten. Op dagen dat ik binnen zit, ben ik bezig met bestemmingen uitpluizen, reisjes plannen en mijn bucket list aanvullen. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Costa Rica, Chili en IJsland vullen met hun overweldigende landschappen en wildlife de top 3 op mijn lijstje.

Binnen Europa heb ik al een hoop landen mogen ontdekken. Mijn favoriete land is Slovenië. Een paradijsje in Europa waar outdoor lovers zoals ik zich thuis voelen. Raften, hiken en huttentochten maken. Zo breng ik mijn reizen het liefst door. Tijdens een bergtocht naar de top van Mount Triglav stond ik ineens oog in oog met een machtige alpensteenbok. Mooier wordt het niet! Op NatureScanner hoop ik jou te inspireren met levendige content over de mooiste plekjes op aarde en bijzondere overnachtingen. Af en toe zal ik ook een groene reistip met je delen. Als we bewust reizen, kunnen we nog lang van de flora en fauna op deze bijzondere aarde genieten.

Ik combineer het mooie graag met het goede. Zo haalde ik bijvoorbeeld in 2021 met het lopen van de Dutch Mountain Trail ruim € 1.000 op voor WWF. Hiermee hoop ik ook anderen te inspireren!

Mijn top 3 bestemmingen

Slovenië natuur Meer info / reistips
Foto van Arno Schaveling

Arno Schaveling

Reporter

Hoi, ik ben Arno Schaveling. Doordeweeks houd ik mij bezig met plantenziekten aan de Wageningen Universiteit. In het weekend ga ik er graag op uit om te ontdekken wat de omgeving te bieden heeft. Als het weer het enigszins toelaat ga ik, gewapend met fotocamera, de natuur in om te genieten van de flora en fauna. Naast dat ik hier erg in het moment van kan genieten, leg ik deze momenten ook graag vast, om de hoogtepunten te delen met andere liefhebbers. In mijn artikelen hoop ik naast mooie beelden, ook iets van mijn enthousiasme voor planten, bergen, paddenstoelen, klimmen, insecten en reizen te delen.

Mijn top 3 bestemmingen

Vakantie Zwitserse Alpen Meer info / reistips
Foto van Bart Schoon

Bart Schoon

Reporter

Hoi, Mijn naam is Bart en ik ben bioloog in hart en nieren. Ik heb een grote passie voor alles wat er in de natuur zoal beweegt. Mijn verrekijker en camera zijn dan ook de eerste dingen die ik klaar leg als ik mijn tas ga pakken. Vervolgens komt mijn kampeeruitrusting aan bod, en niet te vergeten: koffie en een brander. Want ik vind niks lekkerder dan een vers bakkie pleur voor de ingang van mijn eigen tent. Op de fiets, te voet, op of onder water doorkruis ik het liefst de mooiste natuurgebieden. Avontuur en outdoor staan voor mij altijd centraal.

Via Naturescanner hoop ik een bijdrage te leveren aan een stukje bewustwording van de gebieden die je op vakantie zoal kan bezoeken. Wat er voorkomt, wat dat nou juist bijzonder maakt maar vooral: hoe daar op een verantwoordelijke manier van te genieten. Met als doel dat iedereen daar de komende jaren nog plezier aan kan beleven.

Mijn top 2 bestemmingen

Foto van Jos Ensing

Jos Ensing

Reisjournalist

Hoi, ik ben Jos. ‘The world is my playground’ is mijn levensmotto. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en verwonder me graag. De liefde voor de reis begon vroeg. De bestemming volgde. Reizen, schrijven en fotograferen zijn drie van mij passies die samen komen in mijn werk als reisjournalist. Inmiddels heb ik bijna 70 landen bezocht. Het liefst ben ik actief bezig in de natuur; hiken, mountainbiken of trailrunning. Mijn hardloopschoenen gaan altijd mee op reis. Dwalen door
de bossen of hoogtemeters maken in de bergen. Canada en de Verenigde Staten zijn twee van mijn favoriete bestemmingen. Ook in de Scandinavische landen en de Alpen kom ik graag. Met mijn reportages op Naturescanner wil ik jou inspireren.

Mijn top 3 bestemmingen

Vakantie in de Alpen Meer info / reistips
Foto van Wim van Schaik

Wim van Schaik

Film en foto

Ik ben Wim van Schaik. Ik ben eigenlijk met pensioen, maar in mijn vrije tijd help ik graag aan het verbeteren van foto's en video's op NatureScanner. Filmen en fotograferen, dat is wat ik tijdens mijn reizen het liefste doe.

Omdat dat mooie resultaten oplevert zijn wij blij dat Wim dit materiaal met ons wil delen. Waar mogelijk word je getrakteerd op een mooie foto of opname van Wim. Bekijk eens een aantal van deze filmpjes over natuurgebieden en mooie wandelroutes op het Naturescanner YouTube kanaal.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigde Staten van Amerika natuur Meer info / reistips
Foto van Henneke

Henneke

Content & Finance

Henneke is ons manusje van alles, die zowel teksten schrijft, foto's maakt als de financiën bij houdt om die vervolgens naar de boekhouder te sturen. 

Mijn top 3 bestemmingen

Natuur in de Eifel Meer info / reistips

Redacteuren

Naast bovenstaand team zijn er tal van journalisten en redacteuren actief voor Naturescanner, soms eenmalig soms wat vaker. Wij nemen geregeld deel aan persreizen en naargelang de insteek van de reis, gaat er iemand op pad die affiniteit heeft met de activiteiten. Wil jij ook graag ons team versterken, stuur ons dan gerust een mailtje, wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!