Ga naar content

Over ons

Op Naturescanner.nl vind je inspiratie om een unieke natuurvakantie te boeken. De teksten worden door ons en lokale insiders geschreven.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Naturescanner maakt deel uit van Webscanner. We tonen inspiratie voor natuur over de hele wereld en het daarbij passende aanbod. Dat zijn soms grote reisorganisaties, maar ook kleine specialisten. Je vindt bij ons alle reizen weg van de massa. Tips voor wandelvakanties en fietsvakanties, rondreizen en bijzondere accommodaties.
Mis je jouw organisatie in ons aanbod, neem dan contact over de mogelijkheden om te adverteren.

Foto van Cindy Theunissen

Cindy Theunissen

Oprichter en eigenaar van NatureScanner

Hi, ik ben Cindy! Ik heb van kinds af aan een passie voor reizen en natuur. Dit wilde ik combineren met mijn kennis van marketing en ervaring in de reisbranche. Zo is in 2010 NatureScanner ontstaan. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een platform met jaarlijks 2.000.000 bezoekers en veel volgers op social media en nieuwsbrief.

Ik reis zelf bij voorkeur met man Casper en zoon Ciske. Ca. 40 Landen heb ik afgevinkt. En ik heb nog steeds veel wensen.

Mensen inspireren en bewust maken van de natuur is mijn passie, maar ik ben ambitieuzer dan dat!! Mijn ultieme droom is het grotere doel. Graag zou ik NatureScanner naar een niveau willen brengen waarbij wij op grote schaal natuurbeschermingsprojecten kunnen steunen of zelf opzetten.

In 2019 hebben we de eerste stappen gezet, met steun aan o.a. WWF - Varkens in Nood en GlobeGuards. Dit komt uit de inkomsten van onze site (per boeking zetten we een deel van de commissie hiervoor apart). Ook hoop ik mensen te inspireren om tijdens hun reis meer bij te dragen aan de natuur ter plekke.

Boek jij je vakantie via NatureScanner en help je ons te groeien en dit op grotere schaal te doen? Het kost jou niets extra om via een link op onze site te boeken.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigd Koninkrijk Meer info / reistips
Foto van Manou 't Lam

Manou 't Lam

Online Marketeer / Contentmanager

Hi, ik ben Manou. Ook ik ben van jongs af aan begaan met de natuur en alles wat daarin bloeit en groeit. Mijn liefde hiervoor is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Ik ben dan ook het liefst zo veel mogelijk buiten. Op dagen dat ik binnen zit, ben ik bezig met bestemmingen uitpluizen, reisjes plannen en mijn bucket list aanvullen. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Costa Rica, Chili en IJsland vullen met hun overweldigende landschappen en wildlife de top 3 op mijn lijstje.

Binnen Europa heb ik al een hoop landen mogen ontdekken. Mijn favoriete land is Slovenië. Een paradijsje in Europa waar outdoor lovers zoals ik zich thuis voelen. Raften, hiken en huttentochten maken. Zo breng ik mijn reizen het liefst door. Tijdens een bergtocht naar de top van Mount Triglav stond ik ineens oog in oog met een machtige alpensteenbok. Mooier wordt het niet! Op Naturescanner hoop ik jou te inspireren met levendige content over de mooiste plekjes op aarde en bijzondere overnachtingen. Af en toe zal ik ook een groene reistip met je delen. Als we bewust reizen, kunnen we nog lang van de flora en fauna op deze bijzondere aarde genieten.

Ik combineer het mooie graag met het goede. Zo haalde ik bijvoorbeeld in 2021 met het lopen van de Dutch Mountain Trail ruim € 1.000 op voor WWF. Hiermee hoop ik ook anderen te inspireren!

Mijn top 3 bestemmingen

Slovenië natuur Meer info / reistips
Foto van Janneke Kaim

Janneke Kaim

Online marketeer / Contentmanager

Hoi! Ik ben Janneke. In mijn kindertijd liepen we als gezin vaak door het bos en maakte ik zelf een tijdschriftje over dieren, dat de hele familie rondging. En nog steeds ben ik vaak in de natuur te vinden!

Ruim tien jaar geleden kwam ik in aanraking met het wandelvirus tijdens een vakantie op het eiland Madeira. Sindsdien gaan mijn wandelschoenen standaard mee in de koffer. Ik geniet enorm van ruige landschappen, zoals bergen, vulkanen, canyons en watervallen. Maar ook dichterbij huis is het mooi. In het weekend reizen mijn man Peter en ik regelmatig af naar de Veluwe om een lange afstandswandeling te lopen. De uitgestrekte bossen en heidevelden zijn al prachtig van zichzelf, maar de spanning om opeens oog in oog te komen staan met een edelhert of wild zwijn, maakt het nog een stukje avontuurlijker. In mijn eentje ga ik op een vrije dag het liefst op pad met mijn fotocamera om mooie plaatjes te schieten. Ik richt mij op landschaps-, wildlife- én macrofotografie. Als ik maar buiten in de natuur ben.

Nu ik voor Naturescanner mag werken, vallen voor mij alle puzzelstukjes op z’n plek. Hier komt mijn liefde voor natuur, dieren en reizen samen met mijn schrijftalent en fotografeerhobby. Mooie plekken zijn er overal. Soms verrassend dicht bij huis, soms moet je er wat langer voor reizen. Ik deel graag tips waar je als wandelaar, fotograaf of andere natuurliefhebber geïnspireerd door raakt!

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen op Madeira Meer info / reistips
Fotoreis IJsland Meer info / reistips
Foto van Naomi Louwerens

Naomi Louwerens

PR-manager

Hi, ik ben Naomi en werk sinds begin september als freelancer voor NatureScanner, naast mijn social media en PR-werkzaamheden voor andere merken via mijn eigen bedrijf.

Ik ben gek op social media, fotograferen, video’s maken, vliegen met mijn drone en anderen inspireren door het delen van mijn passie voor reizen en mooie beelden van over de hele wereld!

Van kinds af aan ben ik al Ranger voor het WNF en vroeger hing mijn hele kamer vol met posters van dieren. Thuis hadden we ook altijd konijnen, honden en katten en gingen we regelmatig wandelen in de bossen en heidegebieden.

Ik hou dan ook enorm van dieren, zo heb ik nu 4 katten en woon ik vlakbij de duinen: ‘’nature is my happy place’’.

Als reisblogger verken ik maandelijks zo veel mogelijk bijzondere plekken en natuurgebieden ter wereld en hou van variëteit. Of het nou watervallen in Luxemburg of Mauritius zijn, snorkelen in de Malediven of Griekenland, fietsen op Terschelling of door de Franse wijngaarden en wandelen in welk natuurgebied dan ook, ik word er blij van!

Tot nu toe heb ik 44 landen bezocht, maar ga ook graag terug naar dezelfde landen om nog meer te ontdekken! Zo ben ik bijvoorbeeld al 10x naar Portugal geweest😊 Maar vind Nederland ook heel mooi en divers.

Ik vind het echt super dat ik deel uit mag maken van een team met nét zo veel passie voor natuur en reizen. En ben er trots op dat we met NatureScanner bij kunnen dragen aan natuurbehoud. Maar daarnaast ook tips kunnen delen over duurzaam reizen naar de mooiste plekjes ter wereld.

Hopelijk kunnen we zo nog meer mensen inspireren en motiveren om op een authentieke en verantwoorde manier te genieten van al het moois dat deze aarde te bieden heeft!

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Arno Schaveling

Arno Schaveling

Reporter

Hoi, ik ben Arno Schaveling. Doordeweeks houd ik mij bezig met plantenziekten aan de Wageningen Universiteit. In het weekend ga ik er graag op uit om te ontdekken wat de omgeving te bieden heeft. Als het weer het enigszins toelaat ga ik, gewapend met fotocamera, de natuur in om te genieten van de flora en fauna. Naast dat ik hier erg in het moment van kan genieten, leg ik deze momenten ook graag vast, om de hoogtepunten te delen met andere liefhebbers. In mijn artikelen hoop ik naast mooie beelden, ook iets van mijn enthousiasme voor planten, bergen, paddenstoelen, klimmen, insecten en reizen te delen.

Mijn top 3 bestemmingen

Vakantie Zwitserse Alpen Meer info / reistips
Foto van Sander Nijenhuis

Sander Nijenhuis

Reporter

Ik ben Sander Nijenhuis. Naast mijn fulltime baan in de logistiek/ supply chain ben ik in de weekenden graag buiten. Samen met mijn gezin en hond zijn we graag in de regio van de Veluwe. Wanneer het even kan zijn we te vinden in de Duitse Eifel voor een (lang) weekend. Vakanties vinden over het algemeen in de Alpen plaats waar we heerlijke wandelingen maken.
Daarnaast zit ik regelmatig op de wielrenfiets of mountainbike. Na mijn studie ben ik als eerste gaan backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland, waarna mijn reislust is aangewakkerd. Sindsdien heb ik verschillende landen bezocht waarbij Zuid-Afrika er met kop en schouders bovenuit steekt. Schitterende natuurparken en schitterend landschap.

Voor Naturescanner ben ik afgelopen winterseizoen naar de Alpen in Oostenrijk en Noorwegen & Zweden geweest om de skiregio’s te ontdekken en wat er naast het skiën allemaal te doen is. Waarbij het in de Alpen om wintersport gaat, gaat het in Noorwegen en Zweden vooral om het samenzijn met familie en ontspanning. Ik vind het erg leuk om de verschillen te zien tussen de landen. Ik hoop met mijn ervaringen een goed en eerlijk beeld te geven over de regio’s en te inspireren om en ook verder te kijken dan het gebruikelijke.

Als droombestemming staat Kirgizië boven aan. We hebben dit al een aantal jaar op ons verlanglijstje, helaas staat het nu even geparkeerd vanwege de huidige situatie met Rusland.

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen in de Alpen Meer info / reistips
Wintersport in Zweden Meer info / reistips
Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika Meer info / reistips
Foto van Jeanine Brinkhuis

Jeanine Brinkhuis

Reporter

Er is voor mij geen mooiere plek dan in de natuur. Die natuur begint wat mij betreft al in mijn achtertuin in de Achterhoek. Daar probeer ik het zo aangenaam mogelijk te maken voor inheemse planten en dieren. Ik heb jarenlang meegewerkt en meegeschreven aan de website van Naturescanner. Schrijven doe ik nog steeds dagelijks en met veel plezier. Als reizende reporter voor Naturescanner ontdek ik voor jullie graag mooie plekjes en deel ik de beste tips. Ik geniet van kunst en cultuur maar het liefst zit ik met mijn neus in het groen.

Mijn favoriete bestemming? Dat hangt af van welke activiteit ik wil doen. Mijn top 3 bestaat uit favoriete Europese bestemmingen voor wandelen, duiken en skiën.

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen in Noorwegen Meer info / reistips
Mooiste eilanden Kroatie Meer info / reistips
Foto van Bart Schoon

Bart Schoon

Reporter

Hoi, Mijn naam is Bart en ik ben bioloog in hart en nieren. Ik heb een grote passie voor alles wat er in de natuur zoal beweegt. Mijn verrekijker en camera zijn dan ook de eerste dingen die ik klaar leg als ik mijn tas ga pakken. Vervolgens komt mijn kampeeruitrusting aan bod, en niet te vergeten: koffie en een brander. Want ik vind niks lekkerder dan een vers bakkie pleur voor de ingang van mijn eigen tent. Op de fiets, te voet, op of onder water doorkruis ik het liefst de mooiste natuurgebieden. Avontuur en outdoor staan voor mij altijd centraal.

Via Naturescanner hoop ik een bijdrage te leveren aan een stukje bewustwording van de gebieden die je op vakantie zoal kan bezoeken. Wat er voorkomt, wat dat nou juist bijzonder maakt maar vooral: hoe daar op een verantwoordelijke manier van te genieten. Met als doel dat iedereen daar de komende jaren nog plezier aan kan beleven.

Mijn top 2 bestemmingen

Foto van Wim van Schaik

Wim van Schaik

Film en foto

Ik ben Wim van Schaik. Ik ben eigenlijk met pensioen, maar in mijn vrije tijd help ik graag aan het verbeteren van foto's en video's op NatureScanner. Filmen en fotograferen, dat is wat ik tijdens mijn reizen het liefste doe.

Omdat dat mooie resultaten oplevert zijn wij blij dat Wim dit materiaal met ons wil delen. Waar mogelijk word je getrakteerd op een mooie foto of opname van Wim. Bekijk eens een aantal van deze filmpjes over natuurgebieden en mooie wandelroutes op het Naturescanner YouTube kanaal.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigde Staten van Amerika natuur Meer info / reistips
Foto van Henneke

Henneke

Divers

Voor Naturescanner verricht ik diverse werkzaamheden. Als liefhebber van natuur en wat onbekendere gebieden vind ik het leuk hier teksten over te schrijven en foto's te maken. Daar waar nodig fungeer ik als manusje-van-alles, het plaatsen van teksten op de website, het ordenen van de boekhouding tbv de accountant, maar ook tijdens vakantieperiodes de bestellingen uit de webshop afhandelen. Breed inzetbaar, altijd leuk om te doen.

Mijn top 3 bestemmingen

Zuidwesten van Amerika Meer info / reistips
Natuur in de Eifel Meer info / reistips
Foto van Sara Snel

Sara Snel

Tekstschrijver

Verliefd op de bergen en een passie voor schrijven. Als ik in de natuur ben, voel ik me rustig en kalm. In de bergen kom ik tot de pure kern van mezelf, zonder afleidingen en helemaal in het moment. Een mooi uitzicht van bergtoppen maakt me stil en laat me zien wat ik belangrijk vind in het leven.

Huttentochten zijn daarom ook mijn favoriet! Terug naar de basis met minimaal comfort. Wandelen in een wereld die onbereikbaar lijkt vanuit het dal.

Door Naturescanner kan ik jou inspireren om op pad te gaan en de natuur te bewonderen. Ik neem je mee in mijn ervaring en geef je het gevoel alsof je ook op reis bent. Kan niet beter toch?

Mijn top 3 bestemmingen

Huttentocht in Oostenrijk Meer info / reistips
Western Australia Meer info / reistips

Redacteuren

Naast bovenstaand team zijn er nog meer journalisten en redacteuren actief voor Naturescanner, soms eenmalig soms wat vaker. Wij nemen geregeld deel aan persreizen en naargelang de insteek van de reis, gaat er iemand op pad die affiniteit heeft met de activiteiten. Wil jij ook graag ons team versterken, stuur ons dan gerust een mailtje, wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!