Ga naar content

Over ons

Op Naturescanner.nl vind je inspiratie om een unieke natuurvakantie te boeken. Daarnaast wijzen wij je de weg naar de beste aanbieders van reizen. De teksten worden door ons geschreven, maar ook door lokale insiders en mensen van kleinschalige reisbureaus. We geven tips over reisorganisaties om zelf je reis samen te stellen en voor groepsreizen en georganiseerde individuele rondreizen. Mooie inspiratie dus voor jouw natuurreis.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Naturescanner maakt deel uit van Webscanner. Op onze site tonen we inspiratie en verwijzen we door naar betrouwbare organisaties. Dat zijn soms grote organisaties, maar we zetten ook graag kleine specialisten in de spotlights. Je vindt bij ons alle reizen weg van de massa. Tips voor wandelvakanties en fietsvakanties, vogelreizen naar landen waar anderen alleen het strand bezoeken. Werk je zelf bij een reisorganisatie of verkeersbureau, bekijk dan de mogelijkheden om te adverteren.

Wie zijn wij, wie zit er achter de schermen van Naturescanner?

Foto van Cindy Theunissen

Cindy Theunissen

Oprichter en eigenaar van NatureScanner

Hi, ik ben Cindy! Ik heb van kinds af aan een passie voor reizen en voor natuur. Dit wilde ik combineren met mijn kennis van marketing en ervaring in de reisbranche. Zo is in 2010 NatureScanner ontstaan. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een platform waar jaarlijks bijna 2.000.000 bezoekers komen, die op zoek zijn naar bestemmingen en reizen.

Ik reis zelf bij voorkeur met man Casper en zoon Ciske. 40 Landen heb ik afgevinkt, waaronder de USA, Argentinië, Cambodja, Chili, de Cookeilanden, Costa Rica, Ecuador, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Italië, Marokko, Montenegro, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Thailand, Zuid-Afrika, Zweden, de UK, Zwitserland. En ik heb nog steeds veel wensen.

Mensen bewust maken van de natuur is een eerste stap, maar ik ben ambitieuzer dan dat!! Mijn ultieme droom is misschien naïef, maar toch is dit het doel waar ik in geloof. Graag zou ik NatureScanner naar een niveau willen brengen waarbij wij op grote schaal natuurbeschermingsprojecten kunnen steunen. In 2019 hebben we de eerste stappen gezet: wij steunen o.a. WWF en GlobeGuards met de inkomsten van onze site (per boeking gaat een deel van de commissie naar deze natuurbeschermingsfederatie). Boek jij je vakantie via NatureScanner en help je ons te groeien en dit vaker én op grotere schaal te doen? 

Mijn top 3 bestemmingen


Foto van Manou 't Lam

Manou 't Lam

Online Marketeer

Hi, ik ben Manou. Van jongs af aan ben ik al begaan met de natuur en alles wat daarin bloeit en groeit. Mijn liefde voor de natuur is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Ik ben dan ook het liefst zo veel mogelijk buiten. Op dagen dat ik binnen zit, ben ik bezig met bestemmingen uitpluizen, reisjes plannen en mijn bucket list aanvullen. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Costa Rica, Chili en IJsland vullen met hun overweldigende landschappen en wildlife de top 3 op mijn lijstje.

Binnen Europa heb ik al een hoop landen mogen ontdekken. Mijn favoriete land is Slovenië. Een paradijsje in Europa waar outdoor lovers zoals ik zich thuis voelen. Raften, hiken en huttentochten maken. Zo breng ik mijn reizen het liefst door. Tijdens een bergtocht naar de top van Mount Triglav stond ik ineens oog in oog met een machtige alpensteenbok. Mooier wordt het niet! Op NatureScanner hoop ik jou te inspireren met levendige content over de mooiste plekjes op aarde. Af en toe zal ik ook een groene reistip met je delen. Als we bewust reizen, kunnen we nog lang van de flora en fauna op deze bijzondere aarde genieten.

Ik combineer het mooie graag met het goede. Zo haalde ik bijvoorbeeld met het lopen van de Dutch Mountain Trail ruim € 1.000 op voor WWF. Hiermee hoop ik ook anderen te inspireren!

Mijn top 3 bestemmingen

 

Foto van Wim van Schaik

Wim van Schaik

Film en foto

Ik ben Wim van Schaik. Ik ben eigenlijk met pensioen, maar in mijn vrije tijd help ik graag aan het verbeteren van foto's en video's op NatureScanner. Filmen en fotograferen, dat is wat ik tijdens mijn reizen het liefste doet.

Omdat dat mooie resultaten oplevert zijn wij blij dat Wim dit materiaal met ons wil delen. Waar mogelijk word je getrakteerd op een mooie foto of opname van Wim. Bekijk eens een aantal van deze filmpjes over natuurgebieden en mooie wandelroutes op het Naturescanner YouTube kanaal.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigde Staten van Amerika natuur Meer info / reistips
Zuid-Afrika natuur Meer info / reistips

 Redacteuren

Naast bovenstaand team zijn er tal van journalisten en redacteuren actief voor Naturescanner. Wij nemen geregeld deel aan persreizen en naargelang de insteek van de reis, gaat er iemand op pad die affiniteit heeft met de activiteiten. 

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!