Ga naar content

Over ons

Travel Nature! Op Naturescanner.nl vind je inspiratie voor reizen in de natuur en tips om een unieke natuurvakantie te boeken. De teksten worden door ons en soms door lokale insiders geschreven. Maar het is vooral het team van gedreven reporters die met passie vertellen over hun reizen. 

Wie zijn wij en wat doen wij?

Foto van Cindy Theunissen

Cindy Theunissen

Oprichter en eigenaar van NatureScanner

Hi, ik ben Cindy! Ik heb van kinds af aan een passie voor reizen en natuur. Dit wilde ik combineren met mijn kennis van marketing en ervaring in de reisbranche. Zo is in 2010 NatureScanner ontstaan. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een platform met jaarlijks 2.800.000 bezoekers en veel volgers op social media.

Ik reis zelf bij voorkeur met mijn man Casper en mijn zoon Ciske. Ruim 50 landen heb ik afgevinkt. En nog steeds heb ik zoveel wensen. Ook mensen inspireren en bewust maken van de natuur is mijn passie. En ik ben ambitieuzer dan dat! Als mensen me vragen waar ik nu nog heen wil met het bedrijf, dan is dit mijn antwoord: ik wil Naturescanner naar een niveau brengen, waarbij wij op grote schaal natuurbeschermingsprojecten steunen of zelf opzetten en mensen stimuleren om op een andere manier te reizen, door bijvoorbeeld deel te nemen aan cleaning acties tijdens elke reis. In 2024 rollen wij een wAARDEvol reizen project uit, dus hou ons in de gaten!

Sinds 2019 hebben we diverse projecten gesteund, zoals WWF - Varkens in Nood en GlobeGuards. Dit komt uit de inkomsten van onze site (per boeking zetten we een deel van de commissie hiervoor apart). Boek jij je vakantie via Naturescanner en help je ons te groeien en dit op grotere schaal te doen? Het kost jou niets extra om via een link op onze site te boeken. en wij zetten ons graag dagelijks in om jou te voorzien in alle info en reistips.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Manou Kemna

Manou Kemna

Online Marketeer / Contentmanager

Hi, ik ben Manou. Ook ik ben van jongs af aan begaan met de natuur en alles wat daarin bloeit en groeit. Mijn liefde hiervoor is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Ik ben dan ook het liefst zo veel mogelijk buiten. Op dagen dat ik binnen zit, ben ik bezig met bestemmingen uitpluizen, reisjes plannen en mijn bucket list aanvullen. De wereld heeft zoveel moois te bieden. Costa Rica, Chili en IJsland vullen met hun overweldigende landschappen en wildlife de top 3 op mijn lijstje.

Binnen Europa heb ik al een hoop landen mogen ontdekken. Mijn favoriete land is Slovenië. Een paradijsje in Europa waar outdoor lovers zoals ik zich thuis voelen. Raften, hiken en huttentochten maken. Zo breng ik mijn reizen het liefst door. Tijdens een bergtocht naar de top van Mount Triglav stond ik ineens oog in oog met een machtige alpensteenbok. Mooier wordt het niet! Op Naturescanner hoop ik jou te inspireren met levendige content over de mooiste plekjes op aarde en bijzondere overnachtingen. Af en toe zal ik ook een groene reistip met je delen. Als we bewust reizen, kunnen we nog lang van de flora en fauna op deze bijzondere aarde genieten.

Ik combineer het mooie graag met het goede. Zo haalde ik bijvoorbeeld in 2021 met het lopen van de Dutch Mountain Trail ruim € 1.000 op voor WWF. Hiermee hoop ik ook anderen te inspireren!

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Janneke Kaim

Janneke Kaim

Online marketeer / Contentmanager

Hoi! Ik ben Janneke. In mijn kindertijd liepen we als gezin vaak door het bos en maakte ik zelf een tijdschriftje over dieren, dat de hele familie rondging. En nog steeds ben ik vaak in de natuur te vinden!

Ruim tien jaar geleden kwam ik in aanraking met het wandelvirus tijdens een vakantie op het eiland Madeira. Sindsdien gaan mijn wandelschoenen standaard mee in de koffer. Ik geniet enorm van ruige landschappen, zoals bergen, vulkanen, canyons en watervallen.

Maar ook dichterbij huis is het mooi. In het weekend reizen mijn man Peter en ik regelmatig af naar de Veluwe om een lange afstandswandeling te lopen. De uitgestrekte bossen en heidevelden zijn al prachtig van zichzelf, maar de spanning om opeens oog in oog te komen staan met een edelhert of wild zwijn, maakt het nog een stukje avontuurlijker. In mijn eentje ga ik op een vrije dag het liefst op pad met mijn fotocamera om mooie plaatjes te schieten. Ik richt mij op landschaps-, wildlife- én macrofotografie. Als ik maar buiten in de natuur ben.

Nu ik voor Naturescanner mag werken, vallen voor mij alle puzzelstukjes op z’n plek. Hier komt mijn liefde voor natuur, dieren en reizen samen met mijn schrijftalent en fotografeerhobby. Mooie plekken zijn er overal. Soms verrassend dicht bij huis, soms moet je er wat langer voor reizen. Ik deel graag tips waar je als wandelaar, fotograaf of andere natuurliefhebber geïnspireerd door raakt!

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen op Madeira Meer info / reistips
Fotoreis IJsland Meer info / reistips
Foto van Naomi Louwerens

Naomi Louwerens

PR-manager

Hi, ik ben Naomi en werk sinds begin september als freelancer voor NatureScanner, naast mijn social media en PR-werkzaamheden voor andere merken via mijn eigen bedrijf.

Ik ben gek op social media, fotograferen, video’s maken, vliegen met mijn drone en anderen inspireren door het delen van mijn passie voor reizen en mooie beelden van over de hele wereld!

Van kinds af aan ben ik al Ranger voor het WNF en vroeger hing mijn hele kamer vol met posters van dieren. Thuis hadden we ook altijd konijnen, honden en katten en gingen we regelmatig wandelen in de bossen en heidegebieden.

Ik hou dan ook enorm van dieren, zo heb ik nu 4 katten en woon ik vlakbij de duinen: ‘’nature is my happy place’’.

Als reisblogger verken ik maandelijks zo veel mogelijk bijzondere plekken en natuurgebieden ter wereld en hou van variëteit. Of het nou watervallen in Luxemburg of Mauritius zijn, snorkelen in de Malediven of Griekenland, fietsen op Terschelling of door de Franse wijngaarden en wandelen in welk natuurgebied dan ook, ik word er blij van!

Tot nu toe heb ik 44 landen bezocht, maar ga ook graag terug naar dezelfde landen om nog meer te ontdekken! Zo ben ik bijvoorbeeld al 10x naar Portugal geweest? Maar vind Nederland ook heel mooi en divers.

Ik vind het echt super dat ik deel uit mag maken van een team met nét zo veel passie voor natuur en reizen. En ben er trots op dat we met NatureScanner bij kunnen dragen aan natuurbehoud. Maar daarnaast ook tips kunnen delen over duurzaam reizen naar de mooiste plekjes ter wereld.

Hopelijk kunnen we zo nog meer mensen inspireren en motiveren om op een authentieke en verantwoorde manier te genieten van al het moois dat deze aarde te bieden heeft!

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Arno Schaveling

Arno Schaveling

Reporter

Hoi, ik ben Arno Schaveling. Doordeweeks houd ik mij bezig met plantenziekten aan de Wageningen Universiteit. In het weekend ga ik er graag op uit om te ontdekken wat de omgeving te bieden heeft. Als het weer het enigszins toelaat ga ik, gewapend met fotocamera, de natuur in om te genieten van de flora en fauna. Naast dat ik hier erg in het moment van kan genieten, leg ik deze momenten ook graag vast, om de hoogtepunten te delen met andere liefhebbers. In mijn artikelen hoop ik naast mooie beelden, ook iets van mijn enthousiasme voor planten, bergen, paddenstoelen, klimmen, insecten en reizen te delen.

Mijn top 3 bestemmingen

Zwitserse Alpen Meer info / reistips
Foto van Hanneke van Schaik

Hanneke van Schaik

Reporter

Mijn naam is Hanneke. Natuur en reizen loopt als een rode draad door mijn leven. Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in de natuur en alles wat daar in leeft. Als kleuter lag ik al op mijn knietjes paddenstoelen van onder te bestuderen. Na de middelbare school heb ik, met tussenpozen in Nederland, eerst een aantal jaren gereisd, voornamelijk in Azië, alvorens aan mijn studie biologie te beginnen. Ik heb mijn Master of Science afgerond met specialisatie ecologie. Daarna ben ik lange tijd beheerder van een dierenasiel geweest waar ik mijn liefde voor dieren kwijt kon. Inmiddels werk ik als vergunningverlener milieu waarbij ik weer op een heel andere manier te maken heb met natuur en omgeving.

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de natuur te vinden en maak ik lange wandelingen met de hond in de bossen in de regio. Tijdens vakanties mag ik graag de rest van wereld verkennen, waarbij de nadruk ligt op natuur. En er is nog zo veel te zien! Kirgizië en Zuid-Amerika (de westkant van zuid naar noord) staan bovenaan mijn lijst. Maar ook binnen Europa en zelfs binnen Nederland hoef ik me niet te vervelen, nog zo veel te doen!

Ik vind het geweldig om via Naturescanner mooie, nieuwe plekjes te mogen ontdekken, altijd weer verrassend.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Twan Spierings

Twan Spierings

Reporter

Hey, ik ben Twan Spierings.
Een leergierige reiziger en fotograaf. Mijn grootste interesses zijn macrofotografie, reptielen en amfibieën, met name slangen en boomkikkers. Tropische regenwouden zijn mijn favoriete biotoop, ook al vind ik ‘s nachts spoorzoeken in de woestijn en struinen over de heide ook erg leuk.

Tijdens mijn MBO-studie Eco & Wildlife Management heb ik veel gereisd voor mijn stages en in de vakanties. Zo heb ik in korte tijd veel kennis en ervaring opgedaan over de biodiversiteit op verschillende reisbestemmingen zoals Ecuador, India, Indonesië en Maleisië.

Nu de studie af is, is het reizen en fotograferen gebleven en deel ik mijn enthousiasme en interesses dan ook graag met anderen. Met mijn foto’s wil ik het onbekende en onbeminde mooi in beeld brengen, maar ook de diversiteit aan natuur op onze planeet laten zien. Zo hoop ik jullie met mijn artikelen enthousiast te maken voor zowel tropische, nachtelijke jungles als natuur dichterbij huis.

Mijn top 3 bestemmingen

Natuurparken Maleisië Meer info / reistips
Foto van Chantal Smit

Chantal Smit

Reporter

Hoi, ik ben Chantal.

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de natuur en (wilde) dieren. Als klein meisje lag ik al op de grond mieren te bestuderen en liep ik in plaats van poppen, rond met mijn grasparkieten. Het verbaasde niemand dat ik van mijn dierenliefde mijn beroep wilde maken en dierverzorger werd. Ik richt me voornamelijk op het werken met wilde dieren. Primaten en vogels zijn mijn grote passie.

Ik ben dol op reizen en fotografie. Helaas zie ik tijdens mijn reizen ook vaak dat wilde dieren uitgebuit worden ter entertainment van toeristen. Dit gaat mij erg aan het hart en hierom laat ik graag zien hoe wij als toeristen op een ethische en verantwoorde manier kunnen genieten van wilde dieren en hun leefgebied. Dit doe ik door middel van het schrijven van informatieve teksten voor Naturescanner, maar ook door middel van mijn fotografie.

Van alle reisbestemmingen, zul je mij het meest aantreffen in gebieden met tropisch regenwoud omdat de biodiversiteit daarvan mij het meest aantrekt. Ik ben een vogelaar, wandelaar en observeer graag het gedrag van wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Hiernaast kan ik als open water duiker ook mijn weg vinden onder water en geniet ik graag van de rust tijdens een duik in de mysterieuze onderwaterwereld.

Ik hoop dat mijn passie voor de natuur en wilde dieren anderen kan inspireren om zich ook in te zetten voor natuurbescherming. Samen kunnen we een positieve impact maken en een toekomst creëren waarin mens en natuur harmonieus samenleven.

Mijn top 2 bestemmingen

Foto van Casper van Schaik

Casper van Schaik

Reporter

Casper is werkzaam als laborant op de afdeling Nematologie bij de Universiteit van Wageningen. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vrouw Cindy met video editing, analyses, het oplossen van technische storingen en allerlei andere klusjes.

Maar liefst trekt hij de wandelschoenen aan voor een stevige bergwandeling. Wanneer er een huttentocht op het programma staat, is hij de meest fervente reporter van het team. Verder reist hij veel met zijn Cindy en hun zoon Ciske en houdt hij van filmen, wildlife spotten en lekker eten.

Mijn top 3 bestemmingen

Vakantie in de Alpen Meer info / reistips
Foto van Jeanine Brinkhuis

Jeanine Brinkhuis

Reporter

Er is voor mij geen mooiere plek dan in de natuur. Die natuur begint wat mij betreft al in mijn achtertuin in de Achterhoek. Daar probeer ik het zo aangenaam mogelijk te maken voor inheemse planten en dieren. Ik heb jarenlang meegewerkt en meegeschreven aan de website van Naturescanner. Schrijven doe ik nog steeds dagelijks en met veel plezier. Als reizende reporter voor Naturescanner ontdek ik voor jullie graag mooie plekjes en deel ik de beste tips. Ik geniet van kunst en cultuur maar het liefst zit ik met mijn neus in het groen.

Mijn favoriete bestemming? Dat hangt af van welke activiteit ik wil doen. Mijn top 3 bestaat uit favoriete Europese bestemmingen voor wandelen, duiken en skiën.

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen in Noorwegen Meer info / reistips
Mooiste eilanden Kroatie Meer info / reistips
Foto van Koen van Dijk

Koen van Dijk

Reporter

Hoi, ik ben Koen. Freelance reis- en avontuur fotograaf maar bovenal natuurliefhebber. Zo lang ik mij kan herinneren verkies ik de camping al boven het hotel en dat is de laatste jaren alleen nog maar meer gegroeid. Ik kan slecht stilzitten, dus als het even kan dan probeer ik ook de natuur op te zoeken. Actief zijn in de natuur vind ik het mooiste wat er is. Dit kan een rondje fietsen zijn door de Nederlandse polders of een hoge berg beklimmen in de Alpen. De combinatie van sport, avontuur en natuur is wat mij gelukkig maakt. Mijn passies zijn dan ook wandelen, fietsen, wildkamperen, klimmen en nog veel meer. Eigenlijk maakt het me niet zo veel uit, als het maar actief en avontuurlijk is.

Ik heb vooral al veel bestemmingen in Europa bezocht. Waarbij vooral het ruige landschap van Scandinavië en de Alpen mij aanspreekt. Maar ook klimmen in België, kanoën in de Eifel of een roadtrip langs de Middellandse Zee brengen goede herinneringen naar boven. Hoog op mijn bucketlist staan reizen door Patagonië en het veelzijdige landschap van Nieuw-Zeeland. Maar ook hier geldt weer, zolang er avontuur te vinden is ga ik er graag heen. 

Als fotograaf probeer ik dit avontuurlijke gevoel van een reis of activiteit dan ook altijd zo goed mogelijk vast te leggen. Een bestemming is voor mij veel meer dan alleen een plek, het is een gevoel, een herinnering. Het is dan ook dit gevoel dat ik probeer over te dragen in tekst een beeld. Mijn doel? Mensen inspireren en verwonderen. Ik hoop mensen niet alleen aan te zetten tot denken maar ook te inspireren om op hun eigen avontuur te gaan en zo goed mogelijk voor de natuur te zorgen, zodat we zo lang mogelijk van “het gevoel” kunnen blijven genieten.

Mijn top 3 bestemmingen

Santiago Kaapverdië Meer info / reistips
Foto van Wil Weerd

Wil Weerd

Reporter

Mijn naam is Wil Weerd, gepensioneerd na bijna 45 jaar in het onderwijs. Echtgenoot van Anna, vader van een dochter en zoon en grootvader van drie. Tijdens de schoolvakanties reisden Anna en ik met de jonge kinderen vrijwel jaarlijks naar de westkust van Frankrijk en bezochten daar veel badplaatsen liggend tussen St. Nazaire en Biarritz inclusief Ïle de Ré. De vakanties met de kinderen sloten we af met twee keer een bezoek aan Rabac op het schiereiland Istrië, dat nu bij Slovenië hoort. De jaren daarna bezochten Anna en ik 19 Griekse eilanden, waarvan Kefalonia en Kreta zelfs twee keer. De volgende uitdagingen lagen buiten Europa: twee keer backpacken in Thailand, twee keer Zuid-Afrika, China, Zuidwest-Amerika, Florida, Brits-Columbia, Alberta en Ontario, Peru en Jordanië.

Onze dochter Mirjam was inmiddels bezig met een indrukwekkende Iron-Man-carrière en dat bracht ons meerdere keren naar de USA en o.a. twee keer naar Hawaii. In Europa maakten we rondreizen in Duitsland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, IJsland, Madeira en Noorwegen. Eind 2023 bezochten we voor de derde keer Curaçao, waar onze dochter ook een tweetal jaren woonde.

In mijn vrije tijd was voetbal niet weg te denken. Uiteindelijk met v.v. Scherpenzeel het hoogst haalbare bereikt bij de zaterdagamateurs. De voetbalsport maakte plaats voor 4 nieuwe passies: tennissen, skiën in Oostenrijk (18 jaar CLV-ski-kamp mede georganiseerd), padellen en fotograferen: vakanties, vogelfotografie, sportende familieleden, Wielerrondes van Scherpenzeel en Woudenberg en de Triathlon van Veenendaal. En nu is er dus een nieuwe en plezierige activiteit bijgekomen: reizen, beeldmateriaal verzamelen én teksten schrijven voor Naturescanner!

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Sandra Engels

Sandra Engels

Reporter

Hoi,

Mijn naam is Sandra Engels, ik werk parttime in het onderwijs en woon in het zonnige zuiden van Nederland. Ik hou ervan om op ontdekking te gaan want in de natuur is er overal en altijd wat fijns te beleven. Met mijn fotografie probeer ik deze verwondering te vangen en mensen te inspireren om ook lekker naar buiten te gaan. Ik ga graag opzoek naar uitkijkpunten en word heel erg blij als mijn zicht verder is dan mijn ogen kunnen kijken. De seizoenen vind ik elke keer weer een mooie afwisseling, de natuur verandert dan zo wonderlijk mee en die kleuren maken mijn dag compleet. Wandelen doe ik erg graag, omdat ik dan veel details zie en stil kan staan om echt te genieten. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag. Bij voorkeur net voor of tijdens de zonsopkomst, omdat de sfeer dan lekker magisch is. Samen wakker worden met de natuur is echt het mooiste wat er is, al betekent dit dan meestal wel dat mijn wandelroute niet erg lang is. Als ik voor een flinke afstand wil gaan laat ik mijn camera thuis. Ik fotografeer dan nog steeds regelmatig met mijn mobiel maar de stappen worden wel gehaald.

Ik kijk erg uit naar nieuwe avonturen en vind het dan ook een geweldige eer om voor Naturescanner op pad te mogen gaan en die beleving hier te mogen delen.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Mirre Oost

Mirre Oost

Reporter

Hoi! Ik ben Mirre. Als cameravrouw en reporter ga ik regelmatig op pad om video's, foto's en teksten te maken over de mooiste reisbestemmingen. Door mijn passie voor de natuur ga ik altijd op zoek naar de mooiste plekken en de leukste dieren.

Mijn hart ligt bij de tropische natuur, omdat daar de meeste soorten te vinden zijn. Ik kan me al verwonderen om de kleinste planten en dieren. Maar ook in Europa geniet ik enorm van het buiten zijn en van avonturen beleven. Ik fiets graag, maar ook spring ik weleens uit een vliegtuig, hang ik aan een paraglider, zoef ik de berg af op ski's of peddel ik op een vlot, raft of kajak over een rivier. In de avond rust ik het liefst uit in een comfortabele B&B of een hotel met sauna. Die combinatie van actief zijn en daarna lekker ontspannen vind ik ideaal.

Als cameravrouw vind ik het leuk om mooie plaatjes te maken en daarmee thuis de hele reis opnieuw te beleven. Reizen is wat mij betreft het mooiste wat er is en ik wil anderen graag inspireren om de wereld en al dat moois om ons heen verder te ontdekken.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Welmoed Ubels

Welmoed Ubels

Reporter

‘Een zwervende bergbeklimmer!’ antwoordde ik vroeger steevast als iemand me vroeg wat ik later wilde worden. Dit leverde zonder uitzondering vreemde blikken op, maar als klein meisje hield ik voet bij stuk. Zodra de schooldag voorbij was vermaakte ik me met bomen klimmen in de bossen van Terschelling of zat ik uren over kaarten gebogen. Atlassen waren voor mij boeken vol schatkaarten wiens fijne lijntjes leidden naar avontuur.

In de jaren die volgden studeerde ik Tourism Management aan Stenden Hogeschool, verruilde ik de bomen van Terschelling voor klimmuren en rotswanden en reisde ik Europa rond als buitensportinstructeur. Mensen meenemen op avontuur was voor mij het mooiste werk dat ik kon bedenken, maar een kajakongeluk maakte een vroegtijdig einde aan mijn instructeurcarrière. Tijdens het revalideren stortte ik me op het schrijven en ontdekte ik dat ik, alhoewel niet fysiek, met mijn teksten nog steeds mensen mee kon nemen naar hoge bergen en wilde rivieren.

Ondertussen reis ik als reporter voor Naturescanner naar de mooiste plekken in binnen- en buitenland. Alhoewel ik nog steeds dol ben op mijn thuiseiland Terschelling trekken ruige berglandschappen me het meest. Ik schrijf dan ook het liefst over ongerepte bestemmingen waar de natuur nog de hoofdrol speelt. Met mijn verhalen hoop ik mensen te inspireren de gebaande paden te verlaten en goed voor onze mooie wereld te zorgen. Of dit nu jonge gezinnen zijn,
doorgewinterde avonturiers, of kleine meisjes die later zwervende bergbeklimmers willen worden.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Sander Nijenhuis

Sander Nijenhuis

Reporter

Ik ben Sander Nijenhuis. Naast mijn fulltime baan in de logistiek/ supply chain ben ik in de weekenden graag buiten. Samen met mijn gezin en hond zijn we graag in de regio van de Veluwe. Wanneer het even kan zijn we te vinden in de Duitse Eifel voor een (lang) weekend. Vakanties vinden over het algemeen in de Alpen plaats waar we heerlijke wandelingen maken.
Daarnaast zit ik regelmatig op de wielrenfiets of mountainbike. Na mijn studie ben ik als eerste gaan backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland, waarna mijn reislust is aangewakkerd. Sindsdien heb ik verschillende landen bezocht waarbij Zuid-Afrika er met kop en schouders bovenuit steekt. Schitterende natuurparken en schitterend landschap.

Voor Naturescanner ben ik afgelopen winterseizoen naar de Alpen in Oostenrijk en Noorwegen & Zweden geweest om de skiregio’s te ontdekken en wat er naast het skiën allemaal te doen is. Waarbij het in de Alpen om wintersport gaat, gaat het in Noorwegen en Zweden vooral om het samenzijn met familie en ontspanning. Ik vind het erg leuk om de verschillen te zien tussen de landen. Ik hoop met mijn ervaringen een goed en eerlijk beeld te geven over de regio’s en te inspireren om en ook verder te kijken dan het gebruikelijke.

Als droombestemming staat Kirgizië boven aan. We hebben dit al een aantal jaar op ons verlanglijstje, helaas staat het nu even geparkeerd vanwege de huidige situatie met Rusland.

Mijn top 3 bestemmingen

Wandelen in de Alpen Meer info / reistips
Wintersport in Zweden Meer info / reistips
Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika Meer info / reistips
Foto van Jordan van der Maas

Jordan van der Maas

Reporter

Hallo allemaal, ik ben Jordan. Mede dankzij mijn familie ontwikkelde ik al van kleins af aan een grote passie voor de natuur. Ieder weekend en buiten school ben ik wel in de natuur te vinden en geniet ik van allerlei prachtige waarnemingen. Zoals het spotten van vogels, dassen en allerlei bijzondere soorten insecten en amfibieën. En zelfs de wereld van planten en het onderwaterleven vind ik heel interessant. 

Het bleef niet lang bij kijken alleen, ik besloot natuurfilmer te worden. Al meer dan tien jaar maak ik mijn eigen natuurdocumentaires, die ik zelf film en monteer. Op mijn website Naturescenes.nl kan je alvast wat van mijn werk zien. Mijn voornaamste doel is om de verborgen schoonheid en de essentie van onze schitterende Nederlandse natuur vast te leggen, maar bij Naturescanner heb ik de mogelijkheid om speciaal voor jullie de prachtige natuur buiten de landsgrenzen te ontdekken. Want ook reizen, fotograferen en schrijven doe ik graag. Hierin vind ik het vooral erg tof om mooie dingen te maken voor andere natuurliefhebbers en om de mooiste plekken in de wereld op inspirerende wijze te promoten.

Mijn favoriete bestemmingen zijn met name het Waddengebied en de Waddeneilanden. Maar ook Noord-Italië en Duitsland ontdek ik graag.

Mijn top 3 bestemmingen

Waddeneilanden Meer info / reistips
Foto van Henneke

Henneke

Divers

Voor Naturescanner verricht ik diverse werkzaamheden. Als liefhebber van natuur en wat onbekendere gebieden vind ik het leuk hier teksten over te schrijven en foto's te maken. Daar waar nodig fungeer ik als manusje-van-alles, het plaatsen van teksten op de website, het ordenen van de boekhouding tbv de accountant, maar ook tijdens vakantieperiodes de bestellingen uit de webshop afhandelen. Breed inzetbaar, altijd leuk om te doen.

Mijn top 3 bestemmingen

Zuidwesten van Amerika Meer info / reistips
Natuur in de Eifel Meer info / reistips
Foto van Ingrid Eefting

Ingrid Eefting

Reporter

Hoi! Ik ben Ingrid, een enthousiaste teamcoach van twee marketingteams bij een grote Nederlandse organisatie. Maar in mijn vrije tijd ben ik samen met mijn man Arjan en onze kinderen Casper en Nova het liefst buiten, in de natuur. Of sportief bezig! De natuur heeft mij altijd getrokken op onze reizen. Mét en zonder kinderen, rondtrekken door Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland. Zolang het maar fenomenale landschappen en een beetje avontuur heeft, ben ik op en top gelukkig!

De laatste jaren ben ik vooral veel in de bergen te vinden. In de bergen vind ik rust, ontspanning en voel ik me enorm thuis. De magie van de natuur in onze Europese Alpenlanden verovert iedere keer mijn hart. Ik hou van het actief bezig zijn op reis: wandelen, hiken, wielrennen, mountainbiken, yoga, skiën, snowboarden, kanoën of suppen, zonder het extreem te doen.

Ik vind het fijn om te laten zien dat de magie van de natuur en de bergen er voor iedereen kan zijn en ook in ieder seizoen. In ieder jaargetijde is er iets om van te genieten buiten. Waar sommigen het misschien vooral buiten de gebaande paden zoeken, hou ik er ook echt van om juist de laagdrempeligheid van de gebaande paden te laten zien. Ik hou daarentegen niet van massa toerisme, zoek de rust op, middenin de natuur, plekken die je net dat extra stukje magie en ontspanning meegeven.

Ik hoop jullie in de toekomst mee te kunnen nemen naar IJsland, Canada of een trip in Scandinavië naar de poolcirkel. Die bestemmingen staan hoog op mijn reisverlanglijst!

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Valerie van Hauwaert

Valerie van Hauwaert

Reporter

Hallo daar! Ik ben Valerie en woon in Kalmthout, België. Beroepsmatig hou ik me bezig met het zakelijk beleid van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen. Naast deze drukke job heb ik een passie voor reizen en natuurschoon. Die passie bracht me al op heel wat mooie, adembenemende plekken. Daar waar die plekken vroeger niet ver genoeg konden zijn, kwam er tijdens de coronapandemie een onverwachte kentering: wandelen. Wat begon als een manier om mijn behoefte om op stap te gaan levend te houden tijdens de beperkingen van corona, groeide al snel uit tot een liefde voor de eenvoudige en dichterbij gelegen schoonheden. In de eerste plaats uiteraard de ‘schat in de eigen achtertuin’: de Kalmthoutse Heide.

Wandelen bleek echter ook een manier om anderen op een ‘veilige’ manier te ontmoeten. Ik verzamelde bekenden rondom mij. Die brachten op hun beurt anderen mee en dat resulteerde in twee wandelgroepen. Maandelijks trek ik er met elke groep van 12 à 15 vrouwen op uit en verkennen we de Grote Routepaden in dagetappes van 20 à 25 km. Ook meerdere keren per jaar ga ik met een beperkte groep op meerdaagse wandeltocht, zowel in binnen- als buitenland.

Het wandelen heeft mijn reisstijl wel wat veranderd. De traagheid zorgt voor extra beleving. En hoewel er nog wel wat zaken op mijn bucketlist staan, zijn de verre bestemmingen geen absolute must meer. Ik apprecieer des te meer de schoonheid en pracht van de natuur dichter bij huis en binnen Europa.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Angelique van Os

Angelique van Os

Reporter

Mijn honger naar reizen begint in 2010 tijdens het maken van buitenlandse festivalreportages in jazzsteden voor Jazzism magazine waar ik freelance redacteur van ben.

De passie voor Afrika en India van best friend fotograaf Henk Bothof, werkte zo aanstekelijk, dat we besloten om samen te gaan werken en reisverhalen te gaan maken. Dit doen we vanaf 2011 en inmiddels hebben we voor uiteenlopende opdrachtgevers mogen publiceren, zoals het AD, Lonely Planet, GRANDE en Krant van de Aarde. Sinds oktober 2017 runnen we ons eigen reisplatform, Pure off the Road, dat we begin 2023 hebben omgevormd tot een online magazine.

Mijn liefde voor cultuur, natuur en wildlife is groot. Het heeft een centrale plek binnen mijn leven. Ik heb altijd dieren om me heen en dagelijks kom ik tot rust, struinend door het Asserbos dat op een steenworp afstand van mijn woning ligt. In mijn verhalen ga ik op zoek naar hidden gems en staat de schoonheid van de aarde centraal. Ik geef graag aandacht aan ecotoerisme, fair trade, natuurconservatie en aan organisaties die zich onvoorwaardelijk inzetten voor mens en dier. Met onderzoekers en rangers ga ik graag op pad; observerend, luisterend en om een nieuwe unieke ervaring te beleven. Het is een voorrecht om naar afgelegen plekken te kunnen reizen. Om de natuur – zolang het er nog is- in zijn meest pure vorm te kunnen aanschouwen.

Daarnaast houd ik ook van een beetje actie. Ik ben geen waaghals, maar van een flinke vulkaanwandeling, jungletocht, fietssafari tot kanoën en paardrijden door de wildernis zijn zeker aan mij besteed. Ik hoop mijn bovengenoemde skills en interesses ook in te kunnen zetten voor Naturescanner en al dat moois met jullie te kunnen delen.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Henk Bothof

Henk Bothof

Fotograaf

Mijn passie voor reizen zat er al van jongs af aan in. Toen ik 13 was ging ik al in mijn eentje op reis met natuurverenigingen en vaak ook met oudere vrienden. In 1990 ontstond de interesse voor verre bestemmingen door het prachtige reisverslag van vrienden die net in Ladakh, India waren geweest. En toen was de beer los! Sindsdien reis ik naar de meest afgelegen en onbekende gebieden in de wereld, waarbij het fotograferen van tribale volken is uitgegroeid tot mijn grote passie. Mensen die dichtbij en met de natuur leven hebben me altijd gefascineerd. Vanaf 2005 ben ik werkzaam als professional en bracht in 2008 samen met fotograaf Martin Bakker het boek Pure India uit, met voorwoord van Floortje Dessing.

Met reispartner en journalist Angelique van Os gaan we sinds 2011 op reisavontuur. Samen publiceren we uitgebreide reportages, tips en achtergrondverhalen in diverse magazines en kranten, zoals Lonely Planet, GRANDE, het AD en Krant van de Aarde. Sinds 2017 runnen we ons eigen reisplatform, Pure off the Road, dat we in februari 2023 omvormen tot een online magazine.

In onze verhalen gaan we op zoek naar hidden gems en staat de schoonheid van de aarde centraal. In mijn fotografie probeer ik de puurheid van mens, dier en natuur zo goed mogelijk weer te geven en een levendige emotie op te roepen. Zoals ik het zelf op dat moment ervaren heb, de natuur in al zijn eenvoud en kracht.

Mijn top 3 bestemmingen

Foto van Wim van Schaik

Wim van Schaik

Film en foto

Ik ben Wim van Schaik. Ik ben eigenlijk met pensioen, maar in mijn vrije tijd help ik graag aan het verbeteren van foto's en video's op NatureScanner. Filmen en fotograferen, dat is wat ik tijdens mijn reizen het liefste doe.

Omdat dat mooie resultaten oplevert zijn wij blij dat Wim dit materiaal met ons wil delen. Waar mogelijk word je getrakteerd op een mooie foto of opname van Wim. Bekijk eens een aantal van deze filmpjes over natuurgebieden en mooie wandelroutes op het Naturescanner YouTube kanaal.

Mijn top 3 bestemmingen

Verenigde Staten van Amerika Meer info / reistips

Redacteuren

Naast bovenstaand team zijn er nog meer journalisten en redacteuren actief voor Naturescanner, soms eenmalig soms wat vaker. Wij nemen geregeld deel aan persreizen en naargelang de insteek van de reis, gaat er iemand op pad die affiniteit heeft met de activiteiten. Wil jij ook graag ons team versterken, stuur ons dan gerust een mailtje, wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Naturescanner maakt deel uit van Webscanner. We tonen inspiratie voor natuur over de hele wereld en het daarbij passende aanbod. Dat zijn soms grote reisorganisaties, maar ook kleine specialisten. Je vindt bij ons alle reizen weg van de massa. Tips voor wandelvakanties en fietsvakanties, rondreizen en bijzondere accommodaties.
Mis je jouw organisatie in ons aanbod, neem dan contact over de mogelijkheden om te adverteren.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!