Ga naar content

Raften

Raften is heel anders dan kanovaren en kajakken. Het geeft een ultieme kick, spanning, sensatie en avontuur! In welke landen kan je raften? Wat zijn de beste bestemmingen om te raften in het buitenland?

Wat is raften?

Met een rubberen boot trotseer je wilde rivieren en stroomversnellingen. Daarom wordt het ook wel white water rafting genoemd. Meestal ben je onder deskundige begeleiding van een gids. Raftexcursies worden vooral als dagexcursies aangeboden, maar in sommige landen, zoals Nepal en Amerika, kan je ook deelnemen aan meerdaagse rafting trips. Dat is een geweldige, avontuurlijke ervaring, waarbij je vaak onder de sterrenhemel of in een tent aan de oever van de rivier overnacht.

Een nieuwe trend is packrafting. Dit is een lichtgewicht opblaasbare raft die je in een rugzak mee kan nemen. Zo combineer je raften met wandelen op mooie plekken in de natuur. Wil je dit eens proberen? Bekijk dan The Packraft Trail reizen van Travelbase. Avontuurlijke reizen waarbij je gaat hiken, peddelen en kamperen langs de mooiste rivieren in Europa zoals de Soča in Slovenië.

Populaire bestemmingen om te raften

Wat zijn leuke bestemmingen om te raften? Moet je per se ver weg reizen, of kan het ook dicht bij huis? Een aantal tips voor populaire landen om te raften:

1. Raften in Europa

Waar raften in Europa? Wat zijn de hotspots voor wildwatervaren? Wil je in Europa raften, denk dan vooral aan landen die snel in populariteit groeien, zoals Slovenië, Slowakije en Montenegro. Het kleine plaatsje Bovec in Slovenië is zo langzamerhand "Queenstown van Europa" aan het worden: de Julische Alpen en Triglav National Park vormen het prachtige decor voor vele outdoor activiteiten. Raften op de Soca rivier kan van april tot oktober.

Ook in de andere Alpenlanden zijn er veel mogelijkheden om jouw wildste dromen waar te maken. Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk bieden niet alleen wintersport, maar ook tal van leuke zomeractiviteiten.

Zelf zijn wij ook gaan raften in Montenegro. Met name de Tara rivier, met de diepste canyon van Europa, vormt een trekpleister voor avontuurlijke reizigers van over de hele wereld. Verschillende niveaus en tochten van 2 uur tot meerdere dagen zijn mogelijk. Heerlijk genieten en dan weer kei hard peddelen om het kolkende turquoise water te trotseren! De Tara bevindt zich in het Durmitor Nationaal Park, waar je ook prachtig kan hiken. Maar let wel op voor bruine beren!

In Spanje wordt ook hard aan de weg getimmerd. Met name de Pyreneeën openen zich steeds meer voor outdoor activiteiten. De Noguera Pallaresa is een rivier in de provincie Lerida (Lleida), waar men onlangs een stuk van 50 km vaarbaar heeft gemaakt. Hiermee zet Lerida zich verder op de kaart om een topbestemming voor actief toerisme te zijn. Lees meer over een actieve vakantie in Lleida.

2. Raften buiten Europa

Raften is vooral populair in verre landen, zoals de Verenigde Staten (op de Colorado bijvoorbeeld - Grand Canyon), Chili, maar je kan ook raften in Costa Rica en Thailand. Soms zijn het verrassende landen waar je het beste kan raften. Wist je bijvoorbeeld dat het beste land ter wereld om te raften Nepal is? En dat het ook een bijzondere ervaring is om te raften in Marokko?

Leuke tips voor avontuurlijk raften op verre bestemmingen

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!