Ga naar content

Raften in Montenegro

Actieve vakantie Montenegro - Crna Gora is een topbestemming voor actievelingen. Er zijn tal van wandel- en fietsmogelijkheden, maar raften in Montenegro geeft de ultieme kick! Met name de Tararivier trekt avontuurlijke outdoor toeristen van over de hele wereld. Er zijn diverse mogelijkheden, van korte raftexcursies tot meerdaagse tochten over de rivier.
Voor aanvang van het wildwatervaren krijg je een wetsuit, helm en schoentjes. Telefoons en andere kostbaarheden kunnen in een waterdichte tas.

Vertrek excursies

Bij de meeste toeristenbureaus in Montenegro, ook in de badplaatsen bij de Adriatische Zee, kan je een georganiseerde rafting tour boeken. De meeste excursies vangen aan bij Zabljak in het nationaal park Durmitor, maar je kan zelf ook naar de Tara Brug rijden voor een excursie. Wie een excursie boekt vanaf de kust dient rekening te houden met een behoorlijke afstand, de route per bus duurt ca. 4 uur. Wel voert deze weg door een schitterend landschap van hoge bergen, langs Lake Skadar en turquoise rivieren in het binnenland.

Raften op de Tara rivier

De Tara rivier in Montenegro is de populairste raftbestemming in Montenegro, omdat je hier deels gaat wildwatervaren in de Tarakloof, de diepste kloof van Europa. De makkelijke route is 12 km lang en voert in ca. 2 uren langs de Ljutica rivier en onder de Tarabrug door. Dit is rustig raften, hierbij is het vooral genieten van de mooie natuur om je heen. Bij de 150 meter korte Ljutica rivier wordt gepauzeerd en kan je een stukje wandelen naar de bron van deze wildkolkende massa. In mei stroomt hier maar liefst 5.000 liter water per seconde uit de berg! 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Uitdagende rapids

Wie kiest voor de langere routes zal meer rapids trotseren en veel meer moeten peddelen dan de "rustige" variant. de route van 18 km trotseert ruim 20 stroomversnellingen. De leukste ervaring is een tweedaagse afdaling van de Tara. De eerste dag vaar je vanaf Djurdjevica Tara tot Radovan Luka, met overnachting aan de oever van de rivier. De tweede dag is het meest uitdagend: vanaf Radovan Luka, via Brstanovica naar Scepan Polje. Voor een 2-daagse tour betaal je ca. € 200,-.

Georganiseerde rondreizen

Losse hotels boeken

Vanuit verschillende hotels kan je ook deelnemen aan excursies.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!