Ga naar content

Wandelen in Montenegro

Een van de mooiste gebieden in Centraal-Europa om te wandelen: ontdek het onbekende Montenegro te voet!

Wandelvakantie

Montenegro is een berglandschap dat als het ware recht uit zee opstijgt. De bergen in het binnenland reiken tot 2.600 meter hoogte. Tijdens een wandelvakantie in Montenegro moet je vaak grote hoogteverschillen overbruggen. Een redelijk goede conditie is dus wel aanbevolen, hoewel je op diverse plekken ook rustige wandelingen kan maken.
Een wandelvakantie in Montenegro is de beste manier om de natuur in al zijn pracht te ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en maak wandelingen in de vele nationale parken en kleine natuurgebieden. Je kan er op eigen houtje op uit trekken vanuit een vaste standplaats in een hotel, of kiezen voor een volledig georganiseerde wandelvakantie in Montenegro, voor stellen of als groepsreis.

4. Wandelen in Lovcen Nationaal Park

In het zuidwesten van Montenegro ligt dit gebied met vele mooie karstformaties. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de Lovcen berg, die in ca. 4 uur wandelen vanaf de voormalige hoofdstad Cetinje te bereiken is (hoogteverschil van 890 meter). De berg is ook bereikbaar met de auto. Vanaf de parkeerplaats voert een 461 treden tellende trap naar het mausoleum op de top.

Mooiste wandelgebieden Montenegro

Het land is zeer veelzijdig. Wat zijn de mooiste gebieden om te wandelen in Montenegro?

1. Kotor

De meeste wandelreizen in Montenegro vangen aan en eindigen bij de kust, in Kotor. Deze oude havenstad is prachtig gelegen bij een diepe inham aan de kust, aan de gelijknamige baai van Kotor. Hier kan je prachtig fietsen of wandelen langs het water.

2. Wandelen in Durmitor Nationaal Park

Het wandelgebied bij uitstek is Durmitor Nationaal Park. De bergketen in het noorden van Montenegro, staat sinds begin jaren '80 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is sindsdien een populair trekpleister voor wandelaars. Hoge bergtoppen wisselen er af met heldere bergmeren, diepe canyons en donkere bossen. Hoogtepunt voor velen is de Tarakloof, de diepste kloof van Europa. Het kolkende blauwe water, de hoge rotswanden eromheen en de bijzonder mooie omgeving maken dit tot een populaire plek om te wandelen. 

Deel op Pinterest

3. Wandelen in Biogradska Gora Nationaal Park

Meer naar het Westen ligt een een ander mooi wandelgebied. Biogradska Gora nationaal park biedt tal van wandelroutes in een van de laatste regenbossen van Europa. Uiteraard mag je het Biogradska Gora Lake niet missen: een wandelroute voert langs dit prachtig weerspiegelende meer.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!