Ga naar content

Natuur in Europa

Natuurvakantie in Europa

Wat een verscheidenheid aan mooie natuur heeft Europa! Op NatureScanner brengen we alle Europese vakantiebestemmingen in kaart en vind je alle natuurvakanties in de mooiste landen van Europa. Het continent kan grofweg verdeeld worden in Scandinavië, het Europese schiereiland en het oostelijke deel van Europa.

Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerkende landschap en ondanks de bevolkingsdichtheid zijn er veel mooie natuurgebieden in Europa te ontdekken: er ontstaat steeds meer aandacht voor natuurbehoud. De natuur varieert enorm per gebied.

Bekijk de Top 10 lijstjes van mooie natuurplekken in Europa. De natuurgebieden in Europa zijn ontzettend divers (van eilanden tot bossen en bergen) en er zijn veel leuke vakantielanden dicht bij huis!

Mooiste vakantiebestemmingen Europa

De mogelijkheden voor een vakantie in Europa, van reizen in de landen om ons heen tot de verste uithoeken van het continent, zijn haast onbeperkt. Bekijk hieronder de mooiste niet toeristische bestemmingen, lees informatie over de natuur in Europa en bekijk onze top 10 reistips voor actieve en bijzondere natuurreizen. Leuke vakantietips:

Reizen in Europa

In Europa heb je het grootst aantal mogelijkheden voor een vakantie. Bijna ieder land heeft een grote verscheidenheid aan vakantiebestemmingen en dat biedt vele mogelijkheden om natuur, cultuur en strand te combineren. Wie inspiratie en reistips zoekt, kan best eerst bepalen wat het doel van de reis wordt.

1. Actieve bestemmingen

Wil je wandelen, fietsen, kajakken, bergbeklimmen of grotten verkennen? Er zijn eindeloos veel vakantiebestemmingen met outdoor mogelijkheden.
Onze top 3: outdoor walhalla Noorwegen, ongerept Slovenië en Spanje, waar het hele jaar door wat te beleven is.

||Dolomieten

2. Rustige bestemmingen

Zoek je rust en stilte, dan is een vakantie op een Europees eiland misschien wat voor jou. De eilanden in de Middellandse Zee kunnen erg druk zijn in de zomermaanden, maar in het Noorden van Europa vind je oases van rust. Of wat dacht je van de bosrijke gebieden in Scandinavië? Rustiger wordt het niet!
Onze top 3: IJsland, Schotse meren en Finland.

3. Warme landen in Europa

Een vakantie in Europa, maar dan wel liefst in het zuiden? Betekent vakantie voor jou genieten van zon, zee en strand, bekijk dan onze tips voor een zonvakantie in Europa. Hier vind je de leukste tips voor een zonnige vakantie rond de Middellandse Zee, de Egeïsche Zee of op het strand bij de Atlantische Kust. Ook in Zuid-Europa vind je veel mooie natuur en natuurlijk ook prachtige stranden! 
Bekijk de mooiste eilanden in Europa of zoek de mooiste plekken Zuid-Europa

4. Niet toeristisch Europa

Weg van de massa op vakantie? Hou je van kleinschalig en authentiek? NatureScanner brengt voor ieder Europees land de gaafste plekjes in kaart. Met natuurlijk leuke reistips.

Op welke manier Europa ontdekken? Bekijk eens onze tips voor leuke vakanties.

Groepsreizen

Met de bus op reis! Een georganiseerde rondreis van het ene naar het andere hoogtepunt. Of toch een tikkeltje avontuurlijker, met veel individuele vrijheid? Of wat dacht je van een georganiseerde wandelreis in groepsverband? Onze tips voor leuke groepsreizen in Europa:

Individuele reizen

Alle vrijheid ervaren tijdens een fly-drive of een vakantie met eigen auto, maar zonder het geregel. Dat is het comfort van een georganiseerde individuele reis. Onze tips voor mooie individuele reizen in Europa:

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!