Ga naar content

Natuur in Europa

Natuurvakantie in Europa

Wat een verscheidenheid aan natuur heeft Europa! Op NatureScanner brengen we alle Europese vakantiebestemmingen in kaart en vind je alle natuurvakanties in de mooiste landen van Europa. Het continent kan grofweg verdeeld worden in Scandinavië, het Europese schiereiland en het oostelijke deel van Europa. Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerkende natuur en ondanks de bevolkingsdichtheid zijn er veel mooie natuurgebieden in Europa te ontdekken: er ontstaat steeds meer aandacht voor natuurbehoud.

De natuur varieert enorm per vakantiebestemming in Europa. Bekijk de Top 10 lijstjes van mooie natuurplekken in Europa. De natuurgebieden in Europa zijn ontzettend divers (van eilanden tot bossen en bergen) en er zijn dus veel leuke vakantielanden voor een natuurvakantie dicht bij huis!

Mooiste vakantiebestemmingen Europa

De mogelijkheden voor een vakantie en reizen in Europa zijn onbeperkt. Bekijk hieronder de mooiste bestemmingen in Europa, lees informatie over de natuur in Europa en bekijk onze top 10 reistips voor actieve en bijzondere natuurreizen in Europa. Leuke vakantietips Europa:

Reizen in Europa

In Europa heb je het grootst aantal mogelijkheden voor een vakantie. Bijna ieder land heeft een grote verscheidenheid aan vakantiebestemmingen en dat biedt vele mogelijkheden om natuur, cultuur en strand te combineren. Wie inspiratie en reistips voor Europa zoekt, kan best eerst bepalen wat het doel van de reis wordt.

1. Actieve bestemmingen

Wil je wandelen, fietsen, kajakken, bergbeklimmen of grotten verkennen? In Europa zijn er eindeloos veel vakantiebestemmingen met outdoor mogelijkheden.

2. Rustige bestemmingen

Zoek je rust en stilte, dan is een vakantie op een Europees eiland misschien wat voor jou. Bekijk de mooiste eilanden in Europa of zoek de mooiste plekken Zuid-Europa.

3. Warme landen in Europa

Een vakantie in Europa, maar dan wel liefst in het zuiden? Betekent vakantie voor jou genieten van zon, zee en strand, bekijk dan onze tips voor een zonvakantie in Europa. Hier vind je de leukste tips voor een zonnige vakantie rond de Middellandse Zee, de Egeïsche Zee of op het strand bij de Atlantische Kust. Ook in Zuid-Europa vind je veel mooie natuur en natuurlijk ook prachtige stranden!

4. Niet toeristisch Europa

Weg van de massa op vakantie? Hou je van kleinschalig en authentiek? Bekijk dan deze vakantietips:

Op welke manier Europa ontdekken? Bekijk eens onze tips voor leuke vakanties.

Groepsreizen Europa

Met de bus op reis! Een georganiseerde rondreis van het ene naar het andere hoogtepunt. Of toch een tikkeltje avontuurlijker, met veel individuele vrijheid? Of wat dacht je van een georganiseerde wandelreis in groepsverband? Onze tips voor leuke groepsreizen in Europa:

Individuele reizen

Alle vrijheid ervaren tijdens een fly-drive of een vakantie met eigen auto, maar zonder het geregel. Dat is het comfort van een georganiseerde individuele reis. Onze tips voor mooie individuele reizen in Europa:

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven