Ga naar content

Zuid-Europa

Wie tijdens een vakantie zeker wil zijn van zon, kiest meestal voor een reis richting het zuiden van Europa. De maanden juli en augustus heb je hier bijna met zekerheid goed weer. En aangezien het soms zelfs te heet kan zijn, zijn mei, juni, september en oktober zelfs nog meer geschikt voor een vakantie in Zuid-Europa. Bij Naturescanner vind je alle informatie over mooie natuur in het zuiden, met voor iedere vakantiebestemming leuke vakantietips!

Vakantie in het zuiden van Europa

Zuid-Europa, maar dan kleinschalig? Weg van de drukte van de grote hotels, dan ben je hier aan het goede adres. Bekijk onze tips voor vakanties in authentieke gebieden, met een lijst van mooiste bestemmingen in Zuid-Europa.

Mooiste gebieden Zuid-Europa

Wat zijn de mooiste eilanden, de mooiste stranden en mooiste natuurparken? Waar is het rustig en wat zijn de niet toeristische, onontdekte gebieden? Een overzicht van mooiste plaatsen in Zuid-Europa:

1. Corsica

Een van de mooiste bestemmingen in Zuid-Europa. Een sprookjesachtig eiland, met veel groen, idyllische baaien en mooie stranden. Lees meer over de mooiste plekken in Corsica

Mooiste gebieden Zuid-Europa
Deel op Pinterest

2. Tenerife

Erg verrassend is dit eiland. Hoewel de meeste toeristen alleen het met hotels overwoekerde zuiden kennen, is het noorden van Tenerife verrassend rustig. Ontdek Tenerife.

Mooie bestemmingen Zuid-Europa
Deel op Pinterest

Ook elders op het eiland valt meer te beleven dan alleen zon en strand. Wist je dat je op het eiland 365 dagen per jaar terecht kan om te fietsen, te kajakken, te duiken en te surfen? 

3. Zuiden van Frankrijk

De populairste vakantiebestemming in Zuid-Europa. Prachtige natuurgebieden, diepe canyons, lange stranden en middeleeuwse stadjes. Lees meer over de mooiste plekken in Zuid-Frankrijk.

4. Andalusië

Idyllische streek in Zuid-Europa. Witte dorpjes tegen de flanken van de bergen, Moorse cultuur en heerlijke tapas. Lees meer over de mooiste plekken in Andalusië.

5. Picos de Europa

Natuur in Zuid-Europa. Indrukwekkende bergen, verlaten dorpjes en veel rust. Lees meer over de Picos de Europa.

6. Dalmatië

Opkomend vakantiegebied in Zuid-Europa. Schitterende eilandjes, keienstranden en helderblauw water. Lees meer over de mooiste plekken in Dalmatië

Natuur Zuid-Europa
Deel op Pinterest

7. Puglia

Ons geheimpje in Zuid-Europa. Onbekend en authentiek Italië. Unieke natuur en mooie dorpjes. Lees meer over Puglia in Italië.

8. Algarve

Overwinteren in het zuiden? Zuid-Europa's mooiste kust. Veel natuur in het binnenland. Lees meer over de mooiste plekken in de Algarve

Natuurreis Zuid-Europa
Deel op Pinterest

9. Mallorca

Actief zijn of tot rust komen? Het kan allemaal op dit Zuid-Europese eiland. Lees meer over de mooiste plekken Mallorca.

10. Sicilië

Daar waar cultuur en natuur onlosmakend met elkaar verbonden zijn. Lees meer over de mooiste plekken op Sicilië.

11. Griekse eilanden

De mooiste eilanden in Zuid-Europa vind je in Griekenland. Lees meer over de mooiste Griekse eilanden

Griekse eilanden
Deel op Pinterest

De Griekse stranden zijn wellicht de meest tropische plekjes van Zuid-Europa. Waar witte stranden omringd zijn door azuurblauw water en groene kliffen.

12. Cyprus

Ontdek het andere Cyprus: de authentieke dorpjes en de schitterende natuur. Verbaas je over prachtige orchideeën, archeologische opgravingen en historische gebouwen. Een vakantie op Cyprus is zeer veelzijdig. 

13. Catalonië

Verrassend veelzijdige natuur. Van de Pyreneeën tot de Ebrodelta, van de Costa Dorada tot het onbekende achterland. Lees meer over de natuur in Catalonië.

14. Azoren

Onze favoriete eilanden. Groen, groener, groenst... en ook walvissen. Lees meer over de Azoren.

15. Murcia

Murcia is een van die nog onontdekte plekjes in Spanje. Hier kan je heerlijk rondstruinen in de natuur en heerlijk eten op een lokaal terrasje. Kijk toe hoe klimmers zich ophijsen langs de steile rotswanden of probeer zelf ook een van de uitdagende routes. De vele amandelbomen staan jaarlijks prachtig in bloei. Lees meer over mooie plekken in Murcia.

Landen in Zuid-Europa

Nog even de voornaamste landen in Zuid-Europa op een rij: Spanje, Portugal, Griekenland, Albanië, Kroatië, Cyprus, Malta, Italië en Montenegro.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!