Ga naar content

Eilanden in Europa

Wil je op vakantie in Europa en bij voorkeur een vakantie op een mooi eiland. Keuze genoeg, want er zijn talrijke eilanden naar ieders wensen, van zonnige paradijsjes tot groene vakantieeilanden. Maar wat is het mooiste eiland van Europa? Welk eiland biedt het hele jaar door zon en is ook nog eens veilig? En wat is het verschil tussen bijvoorbeeld Madeira, Ibiza of Gran Canaria? Bekijk hieronder onze tips en informatie over mooie eilanden in Europa.

Zonnige eilanden in Europa

In het najaar, winter en voorjaar is het heerlijk om op vakantie te gaan naar een zonnig eiland in Zuid-Europa. Wie voor zon, strand, zee en natuur kiest, die kan kiezen uit eilanden in het Zuiden, in de Middellandse Zee of een van de eilanden in de Atlantische Oceaan. We geven je hier informatie over een natuurvakantie op zonnige eilanden in Europa. Eilanden in de Middellandse Zee en eilanden in de Atlantische Oceaan.
1. Eilanden in de Atlantische Oceaan
AzorenCanarische eilanden - Madeira
2. Eilanden in de Middellandse Zee

Balearen - Cyprus - Griekse eilanden - Kroatische eilanden - Mallorca - Malta - Menorca - Sardinië - Sicilië

Aanbevolen vakantiesites

Groene eilanden in Europa

Hou je van natuur en groene landschappen, dan zal je keuze toch sneller op meer noordelijk gelegen eilanden vallen. Het mooiste eiland van Europa is zonder twijfel IJsland. Ook Spitsbergen is een prachtige reisbestemming, hoewel dat wat verder weg ligt. Bekijk onze informatie voor een natuurvakantie op groene eilanden in Europa:
Azoren - Corsica - Ierland - IJsland - Lesbos - Madeira

Mooiste eilanden in Europa

Wat het mooiste eiland is van Europa is moeilijk te bepalen. Iedereen heeft andere voorkeuren en waar de een een wit zandstrand wil, wil de ander ruige rotskusten. Wij geven je even onze top 10 van mooiste eilanden in Europa, wat ons betreft bijzondere eilanden met een aparte natuur of mooie stranden. Bekijk de foto's en dan kan je zien of je het met ons eens bent!
Schotse eilanden - Spitsbergen - Capri - Santorini (Cycladen) - IJsland - La Gomera - Zakynthos - Brioni eilanden - Eolische eilanden - Sao Miguel Azoren

Tips voor een actieve vakantie op een eiland in Europa

Wat kun je allemaal doen tijdens je vakantie op een eiland in Europa? Niet iedereen is op zoek naar strand en luieren. We geven je een paar tips om verder te lezen voor een actieve vakantie op een eiland.

1. Wandelen op een eiland in Europa

Wandelen op de Azoren populaire bestemming met veel aanbod.
Wandelen op Madeira is bijna even populair. 
Wandelen op Corsica. De diversiteit van dit eiland zal je verbazen.
Wandelen op Sardinië. Verken het onbekende binnenland.
Wandelen op de Griekse eilanden. De Griekse eilanden lenen zich uitstekend om te wandelen. Ook de mogelijkheid om verschillende eilanden te combineren is hier erg aantrekkelijk. Kreta is het wandeleiland bij uitstek. 

2. Fietsen op een eiland in Europa

Het leuke van fietsen op een eiland is dat je alle uithoeken van het eiland kunt bereiken. Onze Top 3 eilanden om te fietsen. 
Fietsen op Kos, het mooiste Griekse eiland voor een fietsvakantie.
Fietsen op Gran Canaria. Klaar voor uitdaging?
Fietsen op Mallorca
. Favoriet bij de profwielrenners.

3. Duiken op een eiland in Europa

Er zijn mooie duiksites te vinden op de Kroatische eilanden, maar ook op Malta en Gozo. Veel variatie in de onderwaterwereld kom je tegen als je duikt op Cyprus.
Meer weten over Duiken in Europa?

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!