Ga naar content

La Gomera

Mooiste Canarische Eilanden - La Isla Magica, bloemeneiland, wandeleiland, al deze mooie namen worden door reizigers aan La Gomera gegeven. Het is duidelijk, je moet de natuur op La Gomera ontdekken, want het Canarische eiland is een prachtige bestemming voor een natuurvakantie, een wandelvakantie of een dagexcursie vanaf Tenerife.

Mooiste plekken op La Gomera

La Gomera mist de hoogtes van Tenerife, maar dit wordt gecompenseerd door de grote gebieden met ongerepte natuur. Wat zijn de mooiste plekjes op La Gomera? Wie langer dan een dag op het Canarische eiland verblijft zal graag de mooie plekken op het eiland te voet verkennen. De natuur bestaat hier uit laurierbossen, groene ravijnen en idyllische valleien. De bekendste vakantiebestemming is het hippiestrand bij Playa del Inglés en de Valle Gran Rey, met als topattractie het zwarte vulkanische strand.

Een overzicht van mooie gebieden om te wandelen op La Gomera:

1. Garajonay Nationaal Park Gomera

Het groene hart van het ronde eiland La Gomera wordt gevormd door het prachtige Garajonay Nationaal Park, restant van een vulkaan en nu bron van leven op La Gomera. Opstijgende passaatwinden zorgen voor een constante aanvoer van vocht waardoor de 1.487 meter hoge berg in het park getooid is met een letterlijke lauwerkrans van laurierbossen.

Natuur La Gomera
Deel op Pinterest

Ver voor de ijstijden overal aanwezig maar nu beperkt tot kleine eilanden in de oceaan. Unesco heeft dit nationale park bekroond met de status Werelderfgoed. Je kunt er fantastisch wandelen in de bossen. 

2. Oude laurierbossen

Hike naar de top van de Garajonay en kom in een andere wereld. El Bosque del Cedro is een regenwoud zonder echte woudreuzen, maar met een eigen karakter. Maximaal 25 meter hoog, knoestig, eigenzinnig en grijs bebaarde stinklaurierbomen vallen direct op. Boomheide en Canarische Jeneverbessen vlechten open plekken dicht met donkergroen loof. Twee soorten Laurierduiven die alleen op de Canarische Eilanden voorkomen zorgen voor een spookachtig gekoer. Een zonnestraal valt op de witte keel van een vijftig centimer lange hagedis: de Gomera Giant Lizard. Na honderden eeuwen in eenzame afzondering is hij nu gastheer in deze tijdmachine. 

3. Los Organos

Los Organos (het orgel) klif is een bizarre en indrukwekkende rotsformatie van basaltzuilen. De bijzondere rotsen en kliffen zijn alleen vanaf zee te bewonderen. Je kan deelnemen aan een excursie vanaf Valle Gran Rey. Vooral in de zomer is deze boottocht ook interessant om zeevogels en dolfijnen te zien. 

Mooiste plekjes La Gomera
Deel op Pinterest

4. Wandelroutes La Gomera

La Gomera is een wandeleiland. Waar je ook begint met wandelen op La Gomera, vanuit San Sebastián in het oosten, Chipude in het midden of Vallehermoso in het noorden, overal kun je de Caminos Reales naar het binnenland volgen. Veel van deze brede handelspaden, daterend uit de vijftiende en zestiende eeuw, werden gebruikt om de laurierbossen op La Gomera te exploiteren, nu zijn het bergschoenen van toeristen die de paden betreden. Van handelspad naar wandelpad... Op weg naar Alajéro voor de laatste drakenbloedboom of gewoon genietend van de bloemenpracht op een eiland waar het altijd voorjaar is. Wil je meer weten over een wandelvakantie op La Gomera, vraag dan de gratis wandelbrochure van Djoser aan.

5. Vallehermoso

Vallehermoso is een groen gebied dat zich uitstrekt over het noorden en het centrale deel van La Gomera. Tal van palmbomen groeien in de valleien in deze regio, en wie beter een kijkje neemt zal ook vele wilde bloemen en mooie vogels zien. Een makkelijke wandeling (Cementerio) voert door het gebied, vanaf een bocht op de GM1.

6. Playa del Inglés en Valle Gran Rey

Wat is het beste strand op La Gomera? Richt je op het westen van het eiland, want hier vind je de bekendste hoogtepunten: het alternatieve strand van Playa del Inglés en de mooie Valle Gran Rey.

De sfeer bij Playa del Inglés is zeer gemoedelijk. In de jaren '60 kwamen er al hippies van overal naar La Gomera om bij dit strand te vertoeven, en ook vandaag de dag is het nog steeds een bijzondere bestemming, waar hippies en wandelaars samenkomen. Er komen hier ook veel Duitse toeristen, en dit is hier bijna de voertaal. Maar dat maakt de sfeer niet minder leuk.

Dreadlocks en afritsbroeken bij Playa del Inglés

Ontspan op een vulkanisch strand met zicht op de zee en de omliggende bergen. De oceaan is hier rustig en het is dus een van de beste plekken om te zwemmen. In de avond geniet je hier van de beste zonsondergang! Het ligt dicht bij toeristische infrastructuur.

7. Fietsen op La Gomera

Hoewel de meeste reizigers kiezen voor een wandelreis, is het super gaaf om La Gomera per fiets te verkennen. Het groene landschap en de goede wegen lenen zich uitstekend om per racefiets of mountainbike te ontdekken. Meer over fietsen op de Canarische Eilanden.

Excursies La Gomera

Een trektocht onder begeleiding van een natuurgids, een plantenexcursie of een walvissafari van tevoren boeken? Bekijk de excursies op La Gomera (Betalen kan nu ook met iDeal).

Walvissen en dolfijnen bij La Gomera

Vanaf de kust zie je ze al regelmatig: de dolfijnen van La Gomera. Ten zuidwesten van het eiland ligt één van de beste locaties voor bootexcursies. En dan zijn het niet alleen de vier algemeen voorkomende dolfijnen, ook grote walvissen passeren regelmatig. Griend en Bryde’s vinvis kunnen er gezien worden tijdens een whale watching tour. 

Dolfijnen La Gomera
Deel op Pinterest

Wat is de beste periode om walvissen bij Gomera te zien? Een "walvisseizoen" is er niet, elke dag kunnen er andere dieren gezien worden. Tuimelaars zijn er altijd maar voor de gestreepte dolfijn moet je tussen december en mei een excursie boeken. De reusachtige potvis heeft zijn vaste stek inmiddels opgeschoven naar Lanzarote, maar maakt regelmatig uitstapjes op jacht naar inktvis.

Natuurvakantie op La Gomera

Op La Gomera kun je altijd terecht voor een natuurreis en in elke maand is er veel te zien. Met een groep of individueel, het eiland is een ideale bestemming an sich. Maar een vakantie op La Gomera kan ook prima gecombineerd worden met het kleinere Hierro of met Tenerife. Ben je graag de hele vakantie actief, bekijk dan onze tips voor georganiseerde wandelreizen naar La Gomera. Het is natuurlijk ook goed mogelijk om een goedkope zonvakantie naar de Canarische Eilanden te reserveren en er op eigen houtje op uit te trekken.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!