Ga naar content

Mooiste plekken in de Balkan

De Balkan is een stukje Europa dat nog veel ongerepte en onontdekte natuurgebieden omvat. Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Griekenland, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Servië en een klein deel van Turkije liggen in de Balkan.

Mooiste plekken Balkan

Wat zijn de mooiste plekjes in de Balkan? Naturescanner geeft je een aantal tips over bijzondere gebieden om te ontdekken tijdens een rondreis in de Balkan.

Tips voor individuele vakanties in de Balkan

1. Durmitor NP in Montenegro

Een woest en ongerept landschap van bergen, kloven, gletsjers, oude bossen en heldere meren. Het Durmitormassief en de Tarakloof behoren tot de mooiste plekken van de Balkan.
Lees meer over mooie plekken in Montenegro


2. Shkopet in Albanië

De uitvalsbasis voor outdoor activiteiten in Albanië: vanuit Shkopet kan je deelnemen aan leuke actieve excursies, zoals kajakken, raften en meer. Lees alles over de natuur in Albanië.

Tips voor groepsreizen in de Balkan

3. Plitvice in Kroatië

De Balkan is rijk aan schitterende watervallen. Een van de mooiste parken op dit gebied is het bekende Plitvice park in Kroatië: hier liggen meren trapsgewijs met elkaar verbonden. Een fraai stuk natuur.
Lees meer over de Plitvice meren in Kroatië.

4. Rilagebergte in Bulgarije

Ook het Rila Nationaal Park staat bekend om haar vele prachtige meren, watervallen en bergen. Een ongeëvenaard wandelparadijs voor de natuurliefhebber. Lees meer over de mooiste plekken in Bulgarije.

5. Ohrid Meer in Noord-Macedonië

Een van de hoogtepunten om te zien in Macedonië is het bekende Ohrid Meer. Er is echter nog veel meer.
Bekijk onze tips over mooiste plekken Noord-Macedonië.

Met inkomsten van boekingen die jij maakt via Naturescanner, steunen wij GlobeGuards. Hiermee helpen wij de organisatie Balkan Vulture Action Plan, die zich inzet voor het herstel en de bescherming van gieren in de Balkan.

Via Dinarica

Natuurliefhebbers kunnen in de Balkan prachtig wandelen. Vrij nieuw is de Via Dinarica Trail, een 2.000 kilometer lange wandelroute door de Dinarische Alpen. In 8 etappes voert dit wandelpad door de ongerepte natuur in de Balkan. In dit gebergte vind je tal van bijzondere planten en dieren, maar ook prachtige kalksteenmassieven en een hartelijke, gastvrije bevolking. Vanaf 2017 biedt SNP Natuurreizen 3 groepswandelreizen aan, waarbij men 3 etappes van de Via Dinarica loopt. Sinds 2018 zijn daar nog eens 3 etappes bij gekomen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!