Ga naar content

Bijzondere overnachtingen

Als reiziger worden we steeds meer gewend. Waar een luxe hotel vroeger een hemelse accommodatie was, zijn we vandaag de dag steeds meer op bezoek naar exclusieve en bijzondere overnachtingen.

Bijzondere accommodaties

Zowel tijdens een weekend weg als een verre reis draagt een accommodatie enorm bij aan het algemeen gevoel van een reis. Hoe specialer het verblijf, hoe geslaagder de vakantie: slapen in een vuurtoren op het strand, in een authentiek oud huis, logeren op een boerderij, overnachten in een hangende tent of een boomhut in de jungle, in een onderwaterhotel in Dubai (bouw is nog niet rond), je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Wie bijzonder wil overnachten, kan ook denken aan een mooi gebouw. Zo zijn sommige reisorganisaties gespecialiseerd in overnachtingen in kastelen, oude paleizen en burchten.

Bijzondere overnachtingen in Europa

Wie heeft er tips voor unieke accommodaties in Europa, wat zijn leuke overnachtingen in Europese landen? Naturescanner geeft je een aantal leuke ideeën voor bijzondere slaapplekken.

1. Bijzonder overnachten in Scandinavië

- In Scandinavië kan je in diverse plaatsen in bijzondere accommodaties in de natuur overnachten: in een wigwam, in een boomhut of in een ijshotel. Booking.com biedt overnachtingen in iglo's of in het Arctic Snow hotel in Finland. In Zweden vind je een unieke accommodatie in het Tree Hotel (ook bij Booking.com).

2. Bijzonder overnachten in Zuid-Europa

- In Spanje en Portugal kan je overnachten in staatshotels: die zijn vaak ondergebracht in zeer bijzondere accommodaties, zoals kastelen en paleizen.
- In Italië zijn agriturismo erg populair: je overnacht dan op een landgoed of boerderij. Daarnaast ziet men steeds meer de opkomst van glamping, zoals deze Airlodges van Vacanceselect.
- In het zuiden van Italië kan je overnachten in de bekende "Trulli", dit zijn witte ronde huisjes met een puntig dak. Kijk bij Eliza was here voor een vakantie in deze bijzondere accommodaties.
- In Frankrijk zijn er diverse mogelijkheden om in een boomhut te overnachten. 

3. Bijzonder overnachten in de Benelux

- Dichter bij huis, in Nederland of België vind je bijzondere overnachtingen in vuurtorens, molens, boerderijen of grote landhuizen.

Bijzondere accommodaties wereldwijd

Op zoek naar avontuurlijke of aparte overnachtingen in Afrika, Azië of Amerika? Bij ieder land op Naturescanner vind je unieke vakantietips met bijzondere overnachtingen. In Jordanië kan je slapen in een echte bedoeïnentent onder de prachtige sterrenhemel van de woestijn. In Namibië is het bijvoorbeeld gangbaar om tijdens een rondreis te overnachten in een tent op het dak van een jeep. Cuba staat bekend om de overnachtingen in casas particulares, waar je dus bij locals thuis logeert. En in Costa Rica en Suriname vind je tal van prachtige, duurzame ecolodges midden in de jungle. Riksja Travel opende recent een eigen jungle lodge in Thailand. Zeer bijzonder om hier te overnachten midden in de natuur.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen