Ga naar content

Bijzondere overnachtingen

Als reiziger worden we steeds meer gewend en steeds meer verwend. Vandaar wellicht het verlangen naar authentieke belevingen. Back to basic, tiny house of eco-camping zijn hot. Waar een luxe hotel vroeger een hemelse accommodatie was, zijn we vandaag de dag steeds meer op bezoek naar exclusieve en bijzondere overnachtingen. Voor ons liefst geen resort, maar een plekje dicht bij de natuur!

Bijzondere accommodaties

Zowel tijdens een weekend weg als een verre reis draagt een originele accommodatie enorm bij aan het algemeen gevoel van een reis. Hoe unieker het verblijf, hoe meer geslaagd de vakantie: slapen in een vuurtoren op het strand, in een authentiek oud huis, logeren op een boerderij, overnachten in een hangende tent of een boomhut in de jungle, in een onderwaterhotel in Dubai, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Wie bijzonder wil overnachten, kan ook denken aan een mooi gebouw. Zo zijn sommige reisorganisaties gespecialiseerd in overnachtingen in kastelen, oude paleizen en burchten.

Slaapplaatsen en overnachtingen in Europa

Wie heeft er tips voor unieke accommodaties in Europa, wat zijn leuke overnachtingen in Europese landen? Naturescanner geeft je een aantal leuke ideeën voor bijzondere slaapplekken.

1. Bijzonder overnachten in de Benelux

- Dichter bij huis, in Nederland of België vind je bijzondere overnachtingen in vuurtorens, molens, boerderijen of grote landhuizen.
Bekijk onze tips voor 
Bijzondere overnachtingen in Nederland
Bijzondere overnachtingen op de Waddeneilanden
- Bijzonder overnachten in België
- Bijzondere overnachtingen in de Ardennen
 

2. Bijzonder overnachten in Zuid-Europa

- In Spanje en Portugal kan je overnachten in staatshotels: die zijn vaak ondergebracht in zeer bijzondere accommodaties, zoals kastelen en paleizen.
- In Italië zijn agriturismo erg populair: je overnacht dan op een landgoed of boerderij. Daarnaast ziet men steeds meer de opkomst van glamping, bekijk bijvoorbeeld de safaritenten bij VacanceSelect.
- In het zuiden van Italië kan je overnachten in de bekende "Trulli", dit zijn witte ronde huisjes met een puntig dak. Kijk bij Eliza was here voor een vakantie in deze bijzondere accommodaties.
- In Frankrijk zijn er diverse mogelijkheden om in een boomhut te overnachten. 

Trullo
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Bijzonder overnachten in Scandinavië

- In Scandinavië kan je in diverse plaatsen in bijzondere accommodaties in de natuur overnachten: in een wigwam, in een boomhut of in een ijshotel. Booking.com biedt overnachtingen in iglo's of in het Arctic Snow hotel in Finland. In Zweden vind je een unieke accommodatie in het Tree Hotel (ook bij Booking.com). Bekijk ook andere unieke slaapplekken in Zweden.

Overnachtingen bij Nederlandstaligen

Is jouw kennis van het Spaans of het Frans maar matig en wil je wel goed verstaanbaar zijn op vakantie? Veel Nederlanders en Vlamingen die in het buitenland wonen, beginnen een Bed and Breakfast of pension. Bekijk onze tips voor logeren bij Nederlanders.

Bijzondere accommodaties wereldwijd

Op zoek naar avontuurlijke of aparte overnachtingen in Afrika, Azië of Amerika? Bij ieder land op Naturescanner vind je unieke vakantietips met bijzondere overnachtingen.

1. Overnachten in een tent

In Jordanië kan je slapen in een echte bedoeïnentent onder de prachtige sterrenhemel van de woestijn. In Namibië is het bijvoorbeeld gangbaar om tijdens een rondreis te overnachten in een tent op het dak van een jeep.

2. Homestays

Een homestay is een van de meest speciale en onvergetelijke opties om ergens te overnachten, vooral in verre landen. Het houdt in dat je bij locals thuis logeert. Met open armen word je ontvangen in een familie. Je krijgt je eigen kamertje, maakt kennis met het hele gezin en tijdens het avondeten geniet je niet alleen van de lekkerste gerechten, maar je hoort ook alles over lokale gebruiken en tradities. Zo word je echt ondergedompeld in een land! Cuba staat bekend om de overnachtingen in casas particulares, waar je bij locals thuis logeert.

Overnachten in een homestay
Deel op Pinterest

3. Ecolodges

Vooral in tropische landen, zoals Costa Rica, Thailand en Suriname, vind je tal van prachtige, duurzame ecolodges midden in de jungle. Riksja Travel opende recent een eigen jungle lodge in Thailand. Zeer bijzonder om hier te overnachten midden in de natuur.

4. Boomhutten

Een overnachting in een boomhut kan niet ontbreken in ons lijstje van originele overnachtingsplekken. Je hoeft niet eens ver te reizen om deze unieke slaapplekken te vinden, ook in Nederland zijn er tal van vakantieparken met boomwoningen.

Bijzondere overnachtingen
Deel op Pinterest

5. Bijzonder overnachten met de hond

Hondenbaasjes opgelet! Wij verzamelden ook leuke slaapplekken waar je trouwe maatje welkom is. Dit is soms nog best een uitdaging en dus helpen we je op weg. Ontdek de mooiste huisdiervriendelijke slaapplekken in Europa.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!