Ga naar content

Bijzonder overnachten in België

Uniek en origineel overnachten in België? Zelf kom ik uit de Kempen en heb ik zo mijn favoriete plekjes om me terug te trekken. Bekijk onderstaand overzicht van natuurhuisjes en andere leuke overnachtingsplekken. Trek jij met ons mee de natuur in, op zoek naar de leukste en meest bijzondere accommodaties in Vlaanderen en Wallonië?

Originele logeerplekken

De laatste jaren zie je steeds meer bijzondere logeeradressen in België. Belgen zijn dan ook gek op gezellige en sfeervolle adresjes. Niet alleen in historische panden in een van de kunststeden, ook op plekjes in de natuur poppen steeds meer unieke accommodaties uit de grond. Van het zogeheten Tiny house (minimalistische ecolodge) en boomhut tot een luchtbel onder de sterrenhemel, je kunt het zo gek niet bedenken.

1. Natuurhuisjes in België

Ben je op zoek naar een afgelegen huisje met veel privacy? Back to basic of met het nodige comfort? Er zijn verscheidene sites die vakantiehuizen aanbieden midden in de natuur. Een van onze favoriete sites voor vakantiehuizen is Natuurhuisje, met een groot aanbod aan afgelegen accommodaties ver weg van de massa. Er zijn natuurlijk ook nog andere sites, die het bekijken waard zijn. Onze favoriete huisjes:

2. Vakantieparken

Een vakantiepark biedt een bepaald comfort wat je niet hebt bij het huren van een vrijstaand vakantiehuis. Op een park vind je allerlei faciliteiten: vaak is er een winkel, restaurant en zwembad aanwezig, waar je gedurende je verblijf gebruik van kunt maken. Dat is best wel handig voor gezinnen met kinderen. Sinds ik zelf een kind heb, ben ik ook het gemak gaan inzien van een vakantiepark!

3. Uniek kamperen in België

Houd jij van kamperen, en dan niet op massale campings maar op speciale plekjes? Dan hebben wij een tip: de Alpaca camping in Haacht, Vlaanderen. Hier zet jij je tentje op tussen de schattige dieren en kun je ze tussendoor even gaan knuffelen. Ook gaaf: slapen in een safari-daktent. Voor meer unieke kampeerplekken in België is het een aanrader om eens een kijkje te nemen bij Campspace. Hier vind je microcampings op de mooiste plekjes in het land, maar ook ver daar buiten.

4. Overnachten in een Kasteel

Een kasteelovernachting heeft iets echt bijzonders. Heel even opladen in luxe en rust en dat in een natuurrijke omgeving. Meestal gaat een overnachting in een Belgisch Château gepaard met gastronomische hoogstandjes en geniet je van een heerlijk diner in de accommodatie. Is er geen restaurant aanwezig in het kasteel, dan hoef je in België nooit heel ver te rijden om culinair te genieten.

Waar overnachten in Vlaanderen?

Graag willen we je eerst inspireren in de keuze van het gebied waar je naartoe gaat. Bekijk onze tips voor 
Mooiste plekken Provincie Antwerpen
- Mooiste plekken Provincie Limburg
Mooiste plekken Oost-Vlaanderen
Mooiste plekken West-Vlaanderen
Mooiste plekken Vlaams Brabant

Weekend in een Vlaamse kunststad

Daarnaast zijn de Belgische kunststeden ook prachtige plaatsen om te overnachten. Als natuur inspiratiesite hebben we geen uitgebreide informatie over deze steden, maar kijk eens op Booking.com voor leuke accommodaties in Brussel Centrum. Tot de Vlaamse kunststeden rekenen we het mooie Gent, Brugge, Leuven, Lier en Kortrijk.

Waar overnachten in Wallonië?

De Waalse kant van België heeft veel te bieden op gebied van natuur, en dan met name de streek die we kennen als de Ardennen. De rest van Wallonië is vooral stedelijk, maar ook het ontdekken waard. Bijvoorbeeld de steden Mons (Bergen) en Tournai (Doornik) zijn erg mooi om te bezichtigen. In beide steden heb ik enkele jaren gewoond en gestudeerd. Ik kijk er dus met veel leuke herinneringen op terug.
Bekijk onze tips voor
Bijzondere overnachtingen in de Ardennen.

Heb jij ook leuke tips voor overnachtingen in België? Heb je een adresje waar je kan overnachten in de natuur? Deel jouw tips over logeren met ons en anderen!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!