Ga naar content

Wandelen met bagagevervoer

Een wandelreis zonder bagage: loop 's ochtends de deur uit met niets anders bij je dan wat je voor je wandeling nodig hebt. ’s Avonds kom je moe maar voldaan aan in het hotel waar je bedje letterlijk al gespreid ligt. En de volgende dag? Weer een heel nieuw avontuur tegemoet. Comfortabel op pad, zonder al te veel gedoe en gesleur. Dat is een wandelreis met bagagevervoer.

Bagagevervoer 

Er zijn veel organisaties die wandelreizen organiseren naar bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk. Maar let op: het bagagevervoer is niet altijd inbegrepen. Wij hebben een aantal organisaties en wandelingen voor je op een rij gezet waarbij de bagagetransfer tussen overnachtingsplaatsen vanzelfsprekend is.

Wandelvakanties met bagagevervoer in Europa

  • STAP Reizen is een specialist in trektochten. Je kan er wandelvakanties als trektocht (met bagagevervoer) boeken in o.a. Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en Turkije.
  • Sawadee en Djoser bieden groepswandelreizen met bagagevervoer in Europa. Vaak zijn dit rondreizen waarbij je met de bus naar een volgende accommodatie gaat, waarvandaan er weer gewandeld wordt.

Wandelreizen met bagagevervoer buiten Europa

Ook op verre bestemmingen zijn er tal van mogelijkheden om een wandelreis met bagagetransfer te maken. Zie onze tips voor reisorganisaties hierboven. Een combinatie van fietsen en wandelen in Nepal waarbij je bagage vervoerd wordt, boek je bij Djoser en ook in het Midden-Oosten hebben zij mooie meerdaagse trektochten.
Walkabout biedt wandeltochten aan in Australië. In een groep, onder leiding van een ervaren gids, of een individuele Inn-to-Inn tour waarbij bagagevervoer geregeld is. Ook een lunchpakket is inbegrepen.

Lunchpakket
Omdat je onderweg niet altijd een ommetje kan maken langs een restaurant of de plaatselijke supermarkt, is het handig wanneer je ’s ochtends een lunchpakket mee krijgt. Bij de reisbeschrijving van de meeste reisorganisaties staat aangeven of een lunchpakket en het diner is inbegrepen.

Wandelreizen zonder bagagetransfer

Heb jij een voorkeur om zelf wél je bagage te dragen? Kies dan voor een trekking in de Himalaya of een huttentocht in Oostenrijk, Italië of Zwitserland. Wanneer je een wandeltocht maakt van hut naar hut in de bergen is bagagevervoer meestal niet mogelijk. Dan zul je zelf je minimale bagage mee de berg op moeten nemen. Daar staat tegenover dat je ’s avonds tussen de bergen kunt ervaren wat stilte is. Echte stilte. Een huttentocht is echt een ervaring waarop je nog lang met plezier zult terug kijken.

Ezeltochten

Met kinderen wandelen zonder bagage? Wat dacht je van een bijzondere wandelreis met ezel? Bekijk onze tips voor ezeltochten.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!