Ga naar content

Wandelvakantie

Wandelen is de ultieme manier om een te zijn met de natuur. Tijdens een wandelvakantie en vooral tijdens meerdaagse wandelreizen kom je op plekken waar je normaal niet kan komen. Bovendien zie je het landschap vanuit een andere invalshoek en geeft wandelen een lekker gevoel. 

Wandelvakantie in de natuur

Wandelen in de natuur is een manier om tot rust te komen, terwijl je toch actief bent. De frisse buitenlucht en prachtige uitzichten werken ontspannend, de spierbewegingen, het stijgen en dalen geven dezelfde voldoening als sporten. Overal in de wereld zijn mooie wandelvakanties in de natuur te maken: van enkele uurtjes lopen over heide tot meerdaagse trektochten in de bergen. Hiken is hot onder natuurliefhebbers. Maak een wandelvakantie met het gezin of neem deel aan een groepswandelreis in het buitenland, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zie ook: Top wandelbestemmingen - Wandelen in de bergen - Huttentochten - Wandelen met bagagevervoer - Wandelen met hond

Mooiste wandelgebieden op aarde

Een wandel-vakantieland zoeken is een moeilijke keuze. Wat zijn de mooiste wandelgebieden ter wereld? Welke landen hebben de beste, mooiste en leukste wandelroutes?

1. Wandelen in Nederland
Een aanrader om te wandelen in eigen land is het Pieterpad, de langste wandelroute van Nederland (481 km). Deze leidt van Pieterburen in het Noorden van Nederland naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht in het zuiden en is opgedeeld in 26 etappes. Lange tochten zijn, zowel in Nederland als andere landen, vaak opgedeeld in korte stukken voor dagtochten. Er zijn natuurlijk overal wandelingen te maken in Nederland, maar soms zijn er natuurgebieden waar je niet meteen aan denkt. Bekijk onze tips voor wandelen in Nederland.

2. Wandelen in Europa
Tijdens meerdaagse wandelreizen of trektochten kan je overnachten in bijzondere accommodaties, zoals hütten of refugio's. Populaire wandelreis binnen Europa is bijvoorbeeld een wandelvakantie in de Dolomieten, maar ook Engeland, Ierland, Corsica en andere Europese wandelbestemmingen hebben leuke meerdaagse routes. Vaak is tijdig reserveren voor een wandelreis een noodzaak, vooral in het hoogseizoen. Op Naturescanner vind je uitgebreide tips voor wandelen in Europa.3. Wandelen op verre bestemmingen
Niet alleen dichtbij kan je goed wandelen. Ook wandelreizen op verre bestemmingen, zoals Zuid-Afrika, Nepal, Nieuw-Zeeland, Australië en veel meer andere mooie landen om te trekken zijn een unieke ervaring.

Individuele wandelvakantie of wandelreis in groep?

Een wandelreis kun je uiteraard prima zelf organiseren, maar het is ook mogelijk om een volledig verzorgde individuele wandelreis of georganiseerde groepswandelreizen met gids te boeken. Bij een individuele wandelreis is het voordeel dat alles al voor je geregeld en uitgestippeld is, bij een groepsreis trek je op met leuk gezelschap. Zowel in België als in Nederland zijn er tal van goede reisorganisaties die wandelreizen aanbieden. In Nederland is SNP Natuurreizen de wandelvakantie specialist, zij hebben zowel groepsreizen als individuele reizen. Maar ook andere organisaties zoals Aktiva Tours, bieden mooie reizen. Bekijk onze tips voor individuele wandelvakanties en wandelreizen in groep en beleef een heerlijke vakantie in de natuur.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven