Ga naar content

Trekking in Afrika

Take a Walk on the Wild Side

Afrika is meer dan alleen safari's. Het Zwarte Continent leent zich ook uitstekend om te hiken, met diverse mooie wandelroutes in nationale parken en er worden steeds meer georganiseerde wandelreizen in Afrika aangeboden voor de liefhebber.

Wandelen in Afrika

Er zijn tal van mooie wandelgebieden in Afrika. Bekijk onze tips voor meerdaagse trekkingen: beklim de top van de Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg, of ga meerdere dagen op pad met een ervaren ranger in een van de wildparken. Wandel door de bush en leer met de gids de sporen herkennen van wilde dieren. Maak een trektocht in de Drakensbergen of verken de Hoge Atlas te voet.

Trekking in Afrika reserveren

Onderstaande trekkingen in Afrika zijn voorbeelden van bouwstenen, aangeboden door reisorganisatie Riksja Travel. Deze bouwstenen kun je gemakkelijk combineren met andere excursies en overnachtingen, zodat je je eigen wandelreis kan samenstellen. Uiteraard zijn er meer reisaanbieders van trektochten in Afrika. We hebben dus een selectie gemaakt van de mooiste wandelreizen in Afrika bij onze partners uit de reisbranche.

Mooiste wandelgebieden Afrika

Wat zijn de mooiste gebieden om te wandelen in Afrika? Een overzicht van mooie landen om te hiken:

1. Trekking in Tanzania

Beklim de hoogste berg van het Afrikaanse continent, de Kilimanjaro. Het is een intensieve klim, maar een ervaring die je ooit in je leven moet meemaken. Lees meer over een beklimming van de Kilimanjaro. En er zijn nog meer wandelmogelijkheden, bekijk onze tips voor wandelen in Tanzania.

2. Zuid-Afrika: Trekking in de Drakensbergen

Groene valleien en bergwanden, bijzondere planten en bloemen en idyllische beekjes zie je tijdens een trekking in de Drakensbergen, een uitgestrekt en desolaat gebied in Zuid-Afrika. Er zijn wandelroutes in alle afstanden. Bekijk de trekking in Zuid-Afrika bij Riksja Zuid-Afrika. Ook andere routes bekijken? Lees meer over wandelen in Zuid-Afrika.

Trektocht in Afrika
© Hanneke van Schaik
Deel op Pinterest

3. Namibië: Trekking in Damaraland of Namib woestijn

Trekking in het gebied Damaraland in Namibië, op zoek naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Samen met een gids ga je op zoek naar deze bijzondere zoogdieren, een unieke en onvergetelijke ervaring. Het landschap bestaat uit leegte, ruige rotsformaties en droge rivierbeddingen. Een trekking in Afrika, met overnachting onder een mooie sterrenhemel bij een kampvuur. Bekijk de trekking bij Riksja Namibië.

4. Marokko: Trekking in de Atlas

Vanuit Marrakech ben je in mum van tijd in het mooiste gebied voor een trekking in Noord-Afrika. Ga wandelen in het Atlasgebergte, weg van de gebaande paden. De wandelpaden in de bergen van de Hoge Atlas voeren je langs rivierdalen en berberdorpen, met af en toe een mooie waterval. Onderweg ontmoet je lokale herders. Bekijk de trekking bouwsteen bij Riksja Marokko of lees meer over wandelen in Marokko.

5. Kenia: Trekking in Tsavo East

In Kenia kan je wandelen door de bush. Een gids leert je alles over het herkennen van sporen van de diverse dieren. Vanaf een rots kijk je uit op het betoverend mooie landschap van National Park Tsavo East.

6. Egypte: Trekking op Mount Sinai

Ervaar de vibes van Cairo, de hitte van de Sinai woestijn en de heerlijkheid van het strand in Dahab. Er is de mogelijkheid om 's nachts de Sinai te beklimmen en te genieten van een prachtige opgang van de zon, daar waar Mozes de tien geboden heeft ontvangen.
Lees meer over wandelen in Egypte.

7. Kaapverdië: Trekking op vulkanen

De Kaapverdische eilanden zijn een groep vulkanische eilanden in het westen van Afrika. Wandel over vulkaankraters, langs koffie- en banaanplantages en in vruchtbare valleien.
Bekijk tips om te wandelen op Kaapverdië.

8. Canarische Eilanden te voet

Hoewel de Canarische eilanden officieel tot Europa behoren, liggen ze op Afrikaans grondgebied. Bekijk dus onze tips om te wandelen op de Canarische Eilanden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!