Ga naar content

Natuur in Afrika

Natuurreis Afrika

Een reis in Afrika is onvergetelijk en fascinerend: een enorm veelzijdig aanbod aan mooie en bijzondere bestemmingen strekt zich uit over het continent. De natuur varieert van woestijnen en savanne tot regenwoud en hoge bergen. Maar wat is de mooiste bestemming om te bezoeken in Afrika?

Mooiste reisbestemmingen Afrika

Wat zijn de mooiste landen in Afrika, waarheen voor een eerste kennismaking met dit schitterende continent? Wie aan een natuurreis denkt, denkt meteen aan een safari: in de onmetelijke landschappen leven ongekend veel wilde dieren. De Big Five, maar ook gorilla's, hyena's en de meest bijzondere vogels komen er voor. De onderwaterwereld biedt walvissen, manta's, haaien en veel meer.

En wil jij vooral de "outdoors" op een actieve manier ervaren? Je kan ook voor een woestijnreis, wandel- of fietsreis kiezen; het continent biedt alle mogelijkheden.

Op Naturescanner geven we informatie over de mooiste bestemmingen in Afrika, met een overzicht van de mooiste natuurreservaten, wildparken en niet te missen bezienswaardigheden. Bekijk per bestemming en voor ieder vakantieland de leukste tips voor een rondreis in Afrika en lees informatie over de Nationale Parken in Afrika en de mooiste plekken in Afrika.

Onze favoriete reizen

Mooiste regio van Afrika?

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen in Afrika? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Afrika is een enorm continent, met een zeer uiteenlopend landschap. Alles hangt dus af van het doel van je reis. 

- De beste Afrika bestemmingen voor een safari zijn Zuid-Afrika, Namibië, Malawi, Botswana, Tanzania en Kenia. Maar ook de natuur in andere Afrikaanse landen heeft veel te bieden. 

- Unieke natuur of cultuur kan ook een doel zijn. Zo heeft Ethiopië prachtige bergen en een rijke cultuur. Madagaskar is een prachtig land met vele bijzondere dieren en planten.

- West-Afrika is vaak goedkoop te bereizen en vormt een prachtige bestemming als introductie met Afrika. Denk aan Gambia of Senegal.

Op NatureScanner vind je per land en natuurpark in Afrika uitgebreide informatie en leuke reistips.

Leuke individuele reizen

Tips rondreis Afrika - de specialisten

Hoe reizen in Afrika? Ga je voor het eerst op reis naar het continent, dan kan het advies van een reisorganisatie erg prettig zijn. Reizen in Afrika is toch avontuurlijker dan de meeste andere werelddelen. Op onze site vind je daarom per bestemming een overzicht van groepsreizen, individuele rondreizen en reizen op maat naar Afrika. Wanneer je naar één specifieke bestemming kijkt, dan is het advies van een specialist zeker aanbevolen.

Mooiste bezienswaardigheden Afrika

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Afrika? Afrika is een zeer veelzijdig continent en heeft daarmee heel wat te bieden. De vele wilde dieren vormen de belangrijkste reden voor veel toeristen om een reis naar Afrika te maken. Maar er is veel meer. In Namibië vind je prachtige woestijnen, in Centraal-Afrika kan je mooie reizen maken door de jungle en zelfs schitterende watervallen zien. Malawi staat bekend om haar fraaie meer, Lake Malawi en Madagaskar kenmerkt zich door tal van bijzondere planten en dieren.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!