Ga naar content

Fietsen met bagagevervoer

Waar je ook in het buitenland bent, je komt er altijd een toerist tegen op de fiets. Onze ervaring is dat dat niet zelden een Nederlander is. Sommigen laden hun fiets vol en fietsen de wereld in. Maar het kan ook anders: een fietstrektocht zonder bagage. Je fietst van de ene overnachtingsplaats naar de andere, zonder dat er van alles aan je fiets hangt. De reisorganisatie zorgt voor het bagagetransport. Dat is relaxed fietsen!

Fietstochten met transport

Heb je geen zin in een vol beladen fiets? Kijk dan eens naar een fietsvakantie waarbij het transport van je bagage is geregeld. Niet bij alle fietsreizen zijn transport en transportkosten inbegrepen bij de reissom, maar veel fietsreizen organisaties hebben dit wel goed geregeld. Daarom hebben wij de reisorganisaties die fietsreizen inclusief bagagevervoer bieden voor je op een rijtje gezet. Waar kan je fietsen met bagagevervoer?

Fietsen in Nederland
Nederland
Deel op Pinterest

1. Fietsen met bagagevervoer in Nederland en België

Een leuke fietsvakantie hoeft niet aan de andere kant van Europa plaats te vinden. Ook in Nederland en België worden actieve fietsvakanties met bagagevervoer aangeboden. Je fietst tijdens je vakantie zorgeloos van het ene gebied naar het andere. 

Bij veel georganiseerde fietsvakanties van 'streek naar streek' is het bagagevervoer inclusief. Sommigen zijn georganiseerd vanuit 1 logeeradres, bij anderen fiets je van hotel naar hotel. Fiets een paar dagen rond op de Veluwe en spot wild, doe de Elfstedentocht in hartje zomer! Maar ook de natuur in de Nederlandse en Belgische Kempen kan je haast niet beter verkennen dan tijdens een fietstrektocht. 

2. Fietsreis met bagagetransport in Europa

In groep of met het gezin, enkele tips voor een fietsvakantie met bagagevervoer in Europa:

- Individueel: Fiets je graag door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk of Italië? Selecteer dan je fietsreis in Europa bij ANWB. Er zijn ook fietsvakanties waarbij je op de camping overnacht. De tent en de kampeeruitrusting staan al voor je klaar op de camping. Een van de bekendste reisorganisaties voor wandel- en fietsreizen is SNP: ze hebben een zeer groot aanbod van mooie fietsreizen. 

Gave fietsreizen
Deel op Pinterest

- Groep: De meeste bovenstaande fietsreizen met bagagetransport zijn bedoeld voor gezinnen en stellen die met elkaar op reis willen, maar er zijn ook groepsreizen binnen Europa waarbij je kan fietsen zonder bagage. Djoser organiseert een aantal leuke fietsreizen waarbij de grote bagage per bus vervoerd wordt. Tijdens de fietstocht draag je een dagrugzak of heuptas.

3. Fietsreis met bagagevervoer buiten Europa

Een grote uitdaging vormt het om te fietsen op verre bestemmingen. Het klimaat, de wegen en de gebruiken van de lokale bevolking zijn er anders en dat maakt een fietsreis bijzonder en avontuurlijk. Een fietstocht in de Himalaya, of fietsen over zanderige wegen in Costa Rica of Sri Lanka, het zijn onvergetelijke ervaringen. 

En bovendien kan er op elk moment een leguaan of een aap je pad kruisen! Mooie fietsreizen met een groep vind je bij Djoser. Zij bieden deze groepsreizen aan in Afrika, Azië, Europa en Zuid-Amerika.

4. Fietsvakantie zonder bagagevervoer

Vind jij het wél leuk om op een met tassen bepakte fiets te rijden? Tent, kookspullen en lichtgewicht kleding in de fietstassen. Zelf je bagage op je fiets vervoeren heeft ook zijn charme. Naast de vele fietsvakanties met bagagevervoer heeft SNP ook enkele routes waarbij je zelf je bagage meeneemt.

5. Fietsvakantie met e-bike, de elektrische fiets

Voor mensen die willen genieten van de natuur en daarbij een duwtje in de rug wel prettig vinden is er de elektrische fiets, beter bekend als de e-bike. Op veel van de door ons genoemde fietsroutes kun je ook een e-bike huren voor je vakantie. En goed nieuws: er zijn ook georganiseerde fietsvakanties met e-bike. Kijk voor meer informatie op onze pagina over vakanties met een e-bike.

Goed voorbereid de weg op

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!