Ga naar content

Vakantie in de bergen

Natuurliefhebbers spenderen graag hun vakantie in de bergen. Het gevoel om in de bergen te vertoeven is bijzonder. Vaak inspannend, maar ook inspirerend, rustgevend en adembenemend mooi. Mooie berglanden genoeg, dus waarheen tijdens een volgende reis?

Mooiste bergen ter wereld

Wat zijn de mooiste gebergtes ter wereld? De Alpen, de Himalaya, de Andes en de Rockies behoren zeker tot de mooiste bergketens op aarde. Maar er is meer. Ontdek de bekendste en mooiste bergen ter wereld op Naturescanner, met tips voor leuke activiteiten in de bergen: waar kan je mooi wandelen in de bergen, wat is een mooi berggebied met kinderen, wat zijn de mooiste bergen in Europa en daarbuiten.

1. Weekje vakantie in de bergen

Wil je een weekje de hoogte in, denk dan aan een bergvakantie in Europa. Maar waar vind je de mooiste bergen in Europa? De Alpen en de Pyreneeen vormen een perfecte bestemming voor een vakantie in de bergen, zowel in de zomer als in de winter.

De Zwitserse Alpen bijvoorbeeld zijn betoverend mooi en voor velen toch zo onbekend. Hier kan je nog wandelen in de mooiste berglandschappen ter wereld en toch amper andere toeristen tegenkomen.


Oostenrijk
, Frankrijk en Italië zijn de bekendste vakantiebestemmingen met bergen in Europa, minder bekend zijn Slovenië en Slowakije, de bergen in Zuid-Spanje of de bestemmingen in het oosten van Europa, zoals Montenegro en Roemenië. Een vakantie in de bergen kan ook in het noorden: in Noorwegen, Zweden en Schotland bijvoorbeeld. Net buiten Europa, maar slechts op enkele uren vliegen ligt het Atlasgebergte in Marokko, waar je kan wandelen, fietsen en een bezoek brengen aan een van de mooie kasbah's.

2. Verre reizen in de bergen

Buiten Europa zijn er vele mooie bestemmingen met bergen. Wil je voor langere tijd of verder weg de bergen in, dan denk je al snel aan gebieden als de Himalaya, niet voor niets het dak van de wereld genoemd. In Bhutan, China, Nepal en India kan je de mooiste trektochten maken in de bergen. 

De Andes is een rijk leefgebied van de meest uiteenlopende plant- en diersoorten en je kan er diverse prachtige trektochten maken. Patagonië bijvoorbeeld, in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, is een woeste brok natuur. Ook in Peru, Ecuador en Brazilië vind je mooie bergen. Iets meer toegankelijk zijn de Sierra Nevada in Noord-Amerika, de Milford Sound in Nieuw-Zeeland en de Tafelberg in Zuid-Afrika. In Afrika kan je reizen in de bergen in Tanzania, Ethiopië of Zuid-Afrika. Op Naturescanner vind je tips over een vakantie in de bergen in alle vakantielanden. Zoek per bestemming naar de leukste activiteiten in de bergen.

Actieve vakantie in de bergen

Wat te doen in de bergen? Een vakantie in de bergen is zeer veelzijdig: tijdens een bergvakantie kan je skiën, wandelen, fietsen, mountainbiken, bergbeklimmen en hiken. De bergen lenen zich voor bijna alle actieve en extreme sporten. De natuur is vaak overweldigend, van kale bergen tot borrelende vulkanen en van steile monolieten tot grillige rotsformaties. Wij geven je alvast een aantal tips voor een leuke bergvakantie en een overzicht van mooie berggebieden.

Wie de bergen in gaat, kan dit beter goed voorbereid doen. Bekijk onze tips om fit de bergen in te gaan. Tips voor de planning van de bergtocht, tips voor het opbouwen van een goede conditie en andere zaken die noodzakelijk zijn voor een gedegen voorbereiding.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!