Ga naar content

Rocky Mountains

De Rocky Mountains, ook wel bekend als de Rockies, zijn wellicht een van de bekendste gebergtes ter wereld. Waar liggen de Rocky Mountains? De Noord-Amerikaanse bergketen is ca. 4800 kilometer lang en strekt zich uit van Noordwest-Mexico door de Verenigde Staten tot aan Zuidwest-Canada. Voor velen zijn de Canadese Rocky Mountains het mooist, maar ook de natuur in de Amerikaanse Rockies is prachtig. Het gebied herbergt de mooiste natuurgebieden en is een natuurreis meer dan waard.

Rondreis in de Rockies

De hoge bergketens, uitgestrekte bossen en diepe dalen van de Rockies vormen de perfecte basis voor een wandel-, fiets- of visvakantie in de natuur. Ook kamperen kan naar hartenlust, door de vele, goed georganiseerde National Parks die de Rockies rijk zijn. In de winter openen de vele skioorden hun deuren en kan je in de meeste staten van het gebied dan ook gerust een afdaling maken. Een vakantie in de Rockies is geschikt voor de hele familie, al moet je wel rekening houden met lange vluchttijden voor de allerkleinsten.

Groepsreizen tips

Natuur in de Rocky Mountains

De natuur in de Rockies is zeer bijzonder. Hier en daar zal het je wellicht doen denken aan de Alpen of de Dolomieten in Europa, maar het straalt toch echt zijn eigen sfeer uit. De Rockies stijgen als een steil front uit boven de Great Plains vlakte die er voor ligt, wat een imponerend gezicht is. De hoogste top, Mount Elbert (4.401m), ligt in Colorado. 

Mooiste gebieden Rockies

Wat is het mooiste gebied van de Rockies? De Rocky Mountains in Amerika of in Canada? De zuidelijke delen van het gebergte worden voornamelijk gedomineerd door dennen en eiken, de noordelijke delen van de Rocky Mountains zijn vooral bedekt met veel sparren.

1. Canadese Rocky Mountains

De Canadese Rocky Mountains strekken zich voornamelijk uit over Alberta en British Columbia, met bekende nationale parken Banff, Jasper, Kootenay, Yoho en Waterton Lakes. Daarnaast zijn er nog prachtige minder bekende provinciale parken, die net als alle bovengenoemde werelderfgoed zijn, zoals het Mount Robson park, Hamber en Mount Assiniboine park. 

Canadese Rockies
Deel op Pinterest

Tip: de Rockies lenen zich met hun brede wegen en prachtige uitzichten uitstekend voor een roadtrip met de camper. Lees alles over de camperreis door de Rocky Mountains die onze reporter Arno maakte.

2. Amerikaanse Rocky Mountains

Uiteraard zijn er ook in de Amerikaanse Rocky Mountains een aantal zeer bekende parken, zoals het Glacier National Park in Montana en het Yellowstone National Park in Wyoming. Het Glacier National Park is een prachtig park, met een grote biodiversiteit, prachtige bloemenvelden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Yellowstone staat bekend om haar geisers en hete waterbronnen, wat niet verwonderlijk is aangezien het gebied zich op een zogenoemde "supervolcano" bevindt. Ten zuiden van Yellowstone bevindt zich Grand Teton National Park.  

Grand Teton Amerika
Deel op Pinterest

Hoewel Colorado vooral bekend staat als skibestemming (Aspen) is het ook in de zomer de moeite waard om te bezoeken. Een aanrader is het Rocky Mountains National Park ten noorden van Boulder. De autoroute van oost naar west voert dwars door het park en brengt je over bergtoppen en langs prachtige bergmeren en alpenweiden.

De nabij Colorado Springs gelegen Pikes Peak vergt wat meer moed om te beklimmen met de auto. Er gaat echter ook het hele jaar rond een locomotief naar de top. Maak je een keuze tussen het Rocky Mountains National Park en Pikes Peak kies dan zeker voor de eerste, waar veel meer te doen en te zien is. 

Pikes Peak
Deel op Pinterest

Om het gebied beter te verkennen is het raadzaam om ter plekke nog een auto te huren. Dit zorgt ervoor dat je meerdere staten en dus meerdere prachtige parken kunt bezoeken. Mobiliteit loont zich in dit uitgestrekte, prachtige gebied!

Individuele reizen

Wintersport in de Rockies

Een skivakantie in de Rockies is een leuk alternatief voor de bekende wintersportgebieden in Europa. De sneeuw in de staten Wyoming en Utah staat bekend om zijn zeer hoge kwaliteit. De skiërs staan voorop in de skigebieden in Amerika, waardoor je, zeker in vergelijking met de Europese skigebieden, versteld zult staan van de service.

Het zit hem vaak in de details; zo vind je bijvoorbeeld tissues in de meeste skiliften en zijn er veelal gratis warme dranken verkrijgbaar op de piste. Bijzonder is Beavercreek in Colorado, dat al ruim 30 jaar een vooraanstaande positie heeft ingenomen qua service. Het gevolg daarvan is dat de prijs daar ook wat hoger ligt. Vail Village in Colorado is ook zeer bekend, het is het meest bezochte skigebied van Amerika en staat dan ook in de top 5 skigebieden ter wereld. Dit gebied is wat betaalbaarder, zodat ook de skiër met een kleiner budget kan genieten van de pracht en de service van dit gebied.

Dieren in de Rocky Mountains

De ongerepte natuur van de Rockies is de thuishaven van vele dieren. In onze webshop hebben we nu ook handige natuurgidsen over de vogels en dieren.

Eekhoorn
© Naturescanner Arno
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!