Ga naar content

Yellowstone Nationaal Park

Natuurreis Amerika - Yellowstone bevindt zich op de grens van de Staten Wyoming, Montana en Idaho in het noordwesten van Amerika, midden in de Rocky Mountains. De natuur in Yellowstone Park is overweldigend mooi. Het is het grootste Nationaal Park van Amerika, het oudste nationale park ter wereld en een van de mooiste natuurgebieden wereldwijd.

Yellowstone, het eerste Nationaal Park van Amerika

Yellowstone werd in 1872 uitgeroepen tot nationaal park. Het natuurgebied ligt op een zogenaamde "hot spot", een plek waar de aardkorst dunner is dan elders op aarde. Dit zorgt voor verrassende vulkanische natuurfenomenen, zoals borrelende heetwaterbronnen, metershoge geisers (het nationaal park telt er maar liefst 300) en kleurrijke meren. De natuur in Yellowstone heeft sinds mensenheugenis mensen geïnspireerd en was dan ook het eerste officiële nationale park ter wereld. Vandaag de dag staat het park ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Wat zijn de mooiste plekken in Yellowstone?

Wat moet je zien: wat zijn de bezienswaardigheden en hoogtepunten van Yellowstone en wat is er te doen in het nationaal park? 

 1. Old Faithful geiser: die om het half uur tot 3 uur een straal van 30 meter hoog de lucht in spuit.
 2. Grand Prismatic: een kleurrijke poel. De vele kleurschakeringen zorgen voor een surrealtistisch beeld en maken het tot een van de meest gefotografeerde natuurwonderen van Amerika. Het is een schitterend staaltje natuur. 
 3. Mammoth Hot Springs: bezoek zeker ook de door kalkwater gevormde sintelterrassen.
 4. Boulder River: natuurlijke brug en watervallen.
 5. Lamar Valley: weids vergezicht en veel dieren.
 6. Hayden Valley: groene vallei.
 7. Yellowstone Lake: het grootste meer van het park. Leuk om hier te kanoën.
 8. Jackson Lake, omringd door prachtige sneeuwbergen.
 9. National Elk Refuge: natuurgebied met naar schatting 7.500 elanden, 1.000 bizons, dikhoornschapen, gaffelbokken, muildierherten enz. Ook wolven en grizzlyberen worden soms gezien.
 10. Gray's Lake National Wildlife Refuge: prachtig moerasgebied bij Soda Springs, met veel cypergrassen, wilde bloemen en grote groepen Canadese kraanvogels.
 11. Red Rocks Lake National Wildlife Refuge.
 12. Sand Creek Wildlife Management Area.
Mooiste plekken Yellowstone
Deel op Pinterest

Reis naar Yellowstone National Park

Een rondreis langs Yellowstone is niet de meest gangbare reis in de Verenigde Staten: meestal kiest men eerder voor een rondtrip langs de nationale parken bij Las Vegas, San Francisco en L.A. Toch zijn er diverse aanbieders die groepsreizen en individuele rondreizen naar Yellowstone aanbieden. Een georganiseerde reis biedt het voordeel dat je zelf nergens meer omkijken naar hebt. 

Heb je interesse in een groepsreis naar Yellowstone? Vraag dan een gratis brochure bij Djoser aan. Of bekijk ook onze overige tips voor een fly-drive rondreis of groepsreis.

Welke dieren leven er in Yellowstone Park?

Yellowstone is niet alleen een van de grootste geothermische gebieden, het is ook een toevluchtsoord voor veel wildlife. Tot de dieren in Yellowstone en het Grand Teton National Park behoren herten, witstaart- en muildierherten, wapiti's, dikhoornschapen, elanden, wolven, coyotes en poema's. Met regelmaat worden er ook zwarte beren en grizzlyberen gesignaleerd. Yellowstone is bovendien het enige gebied waar weer kuddes wilde bizons vrij rondlopen. Naar schatting leven er momenteel weer 2000 bizons. 

Dieren Yellowstone
Deel op Pinterest

Hoeveel dagen nodig?

Het is niet mogelijk om Yellowstone in één dag te zien. Reken op drie dagen om alle highlights van het park te zien en vier of vijf dagen om ook van de gebaande paden te treden en echt de natuur in te trekken. 

Bereikbaarheid Yellowstone

Om te vliegen naar Yellowstone kun je diverse luchthavens kiezen. Salt Lake City is de grootste luchthaven in de omgeving, maar ligt wel op 5 uur rijden van Yellowstone. Cody en Jackson liggen dichterbij, maar een vliegticket kan dan duurder zijn. Wil je een reis naar Yellowstone niet zelf samenstellen, bekijk dan onze tips voor georganiseerde rondreizen met Yellowstone National Park op het programma. 

Yellowstone is bereikbaar via vijf hoofdingangen:

 • Noordelijke ingang - bij Gardiner in het zuiden van Montana aan de US-89 (bereikbaar via de I-90). Het hele jaar open.
 • Noordoostelijke ingang - bij Silver Gate en Cooke City. Aan de US-212 (ook bereikbaar vanaf de I-90) op de grens tussen Wyoming en Montana. Ten oosten van Cooke City is de weg naar Yellowstone afgesloten van oktober - november tot april - mei.
 • Oostelijke ingang - bereikbaar vanaf Cody (Wyoming). Gesloten van november tot begin mei.
 • Zuidelijke ingang - ten noorden van het Grand Teton National Park aan de US-89, bereikbaar vanaf Jackson. Gesloten van begin november tot begin mei.
 • Westelijke ingang - bij West Yellowstone in Montana aan de US-20 (bereikbaar vanaf de I-15 en US-287). Gesloten van begin november tot eind april.

  Top 10 bezienswaardigheden in Yellowstone

  In deze video delen Jack en Colton hun top 10 van mooiste dingen om te zien in Yellowstone nationaal park.

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!