Ga naar content

Oregon

USA - Reis naar Oregon, een staat aan de westkust van Amerika, die steeds meer ontdekt wordt door liefhebbers van actieve reizen en natuurvakanties. En terecht: de natuur in Oregon is overweldigend en heeft veel verrassingen in petto! Naturescanner geeft je leuke tips voor een rondreis in Oregon.

Reis Oregon USA

Om te reizen naar Oregon kun je zelfstandig vliegtickets naar Portland, Salem of Eugene boeken. Zelf rondreizen is prima te doen. Portland werd reeds meerdere malen verkozen tot de stad met het beste openbaar vervoer van Amerika, de wegen zijn goed en een fly-drive biedt tal van mogelijkheden. Een rondreis met camper geeft nog meer vrijheid.

Natuur Oregon

De natuur in Oregon is adembenemend mooi. Oregon wordt ook wel Beaver State genoemd, vanwege het groot aantal bevers die er voorkomen. Hou je van vogels en dieren, bekijk dan zeker onze Oregon gidsen. Verder kenmerkt de natuur zich door ruige kusten, groene bossen en torenhoge watervallen. Veelzijdig, ongerept en nog onbekend bij het grote publiek.

Mooiste plekken in Oregon

Wat zijn de mooiste gebieden en bezienswaardigheden van Oregon? Een overzicht van mooie plekjes om te zien tijdens een rondreis:

1. Kust van Oregon

De 640 km lange kust van de Amerikaanse staat bestaat uit schitterende stranden, inhammen en lieflijke kuststadjes. Een hoogtepunt bij de kust van Oregon is de "fabulous 50 miles", een van de mooiste kustroutes op aarde tussen Brookings en Port Orford. Andere bezienswaardigheden zijn de zeeleeuwen bij de Sea Lion Caves, de Dunes National Recreation Area nabij Coos Bay en Haystack Rock, een 72 meter hoge monoliet. 

Oregon strand
Kust
Deel op Pinterest

2. Natuur bij Portland

Rijd vanaf Portland over de historische Columbia River Highway (HW 84) richting Hood River, een hotspot voor windsurfen en kiteboarding. Onderweg vind je verbluffende natuur. Zo kom je langs de kloof van de Columbia rivier, een van de meest verbluffende natuurfenomenen, met steile kliffen en watervallen, zoals de Multnomah Falls.

3. Multnomah watervallen

Deze waterval aan de Oregon kant van de Columbia kloof, ten oosten van Troutdale tussen Corbett en Dodson, valt in twee stappen naar beneden. Het bovenste deel van de Multnomah Falls is 165 meter hoog, het laagste deel 21 meter. Even verderop ligt Oneonta Gorge en de Oneonta Falls, ook een prachtige bezienswaardigheid. In de hele omgeving kan je wandelen in de bossen.

4. Centraal Oregon

Plan zeker ook een deel van je Oregon reis in het midden van de staat. Net voorbij de Cascade Mountains ligt het bijna altijd zonnige hart van Oregon. Voeg daar een vulkanisch landschap met rivieren en bergen aan toe en je hebt een ideale outdoor bestemming.

Cascade Mountains
Deel op Pinterest

Verken de streek rond Bend, ga raften op de Deschutes River, ga wandelen in het achterland van Three Sisters Wilderness en verzamel fossielen van prehistorische insecten bij de John Day Fossil Beds. De nabijgelegen Cascade Lakes Highway biedt vergezichten over de torenhoge, met sneeuw bedekte Mount Bachelor, Oregon’s beste ski resort.

5. John Day Fossil Beds

In dit nationaal monument  vind je drie natuurfenomenen: Sheep rock (een puntige berg), de Clarno rotsen (grillige rotsformaties) en de "Painted Hills". Deze kleurrijke bergen bevinden zich op 14 km ten noordwesten van Mitchell. Tal van aardlagen uit diverse periodes hebben ieder een eigen kleur (zwart, rood, geel, oranje...) en zorgen voor een fraai kleurenpalet. In de omgeving kan je fossielen bekijken van vroegere bewoners waaronder kamelen en neushoorns. 

Painted Hills Oregon
Deel op Pinterest

6. Crater Lake

Een must see is het bekendste natuurwonder van Oregon: het Crater Lake National Park! Ten zuiden van Bend kun je het saffierblauwe meer bewonderen vanaf de 52 km lange Rim Drive, of tot rust komen op een van de begeleide rondvaarten op het meer. Wizard Island is een vulkanische kegel in het Crater Lake. Het meer is 600 meter diep en het diepblauwe water zorgt voor een betoverende weerspiegeling.

7. Toketee Falls

Iets ten noorden van Crater Lake, in het Umpqua National Forest, ligt deze door basaltzuilen omgeven waterval. De waterval wordt gereguleerd door een dam die net stroomopwaarts is gebouwd. De afdamming vormt een reservoir, het Toketee Lake. Voorheen viel het volledige volume van de North Umpqua-rivier over de watervallen, maar de stroom wordt kunstmatig verminderd om hydro-elektriciteit op te wekken. 

Deel op Pinterest

8. Smith Rock State Park

Dit natuurgebied ligt in het midden van Oregon, ten noorden van Bend. Mooiste bezienswaardigheden zijn de Crooked River, die door het bijzondere landschap heenslingert, en de torenhoge rotswanden langs de rivier. Het park is vernoemd naar de hoogste rotspiek van het natuurpark, de 167 meter hoge Smith Rock. Vele mooie wandelpaden voeren door het park, waaronder de River Trail, die langs de Crooked rivier leidt. Wie meer uitdaging zoekt kan terecht op de Misery Ridge Trail, met uitzicht op de Monkey Face Rock. De steile wanden zijn populair onder bergbeklimmers! Kamperen is mogelijk in het park. 

Deel op Pinterest

9. Mount Hood

Mount Hood is een stratovulkaan op ca. 70 km oostelijk van Portland. Met 3,429 meter is dit de hoogste bergtop van Oregon. Vanaf de nabijgelegen meren kan je prachtige foto's maken van de weerspiegeling in het water.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!