Ga naar content

Natuur in Noord-Amerika

Reis Noord-Amerika

Imposante natuur, majestueuze bergen, desolate woestijnen, mooie nationale parken en duizelingwekkende canyons... Zo kun je de natuur die je ziet tijdens een rondreis in Noord-Amerika omschrijven. De Verenigde Staten en Canada zijn prachtige vakantiebestemmingen, de natuur in Noord-Amerika is werkelijk overweldigend. Op onze site vind je alle informatie over de mooiste vakantiebestemmingen in Amerika.

Natuur Noord-Amerika

Als je drie weken rondrijdt met een camper of huurauto kan je wel 15 verschillende Nationale Parken bezoeken, ieder met hun eigen landschap. Het zuidwesten van Amerika voert je mee in de wereld van cowboys en indianen, kuddes rendieren trekken door de leegte van Alaska, de moerassen van de Everglades in Florida zijn een toevluchtsoord voor wildlife en surfers wagen zich op de metershoge golven die de stranden van Hawaii overspoelen. Canada is een perfect vakantieland om rond te rijden met een camper. De natuur in Noord-Amerika biedt voor iedere reiziger mooie bestemmingen. Bekijk onze reistips voor groepsreizen, een georganiseerde individuele rondreis en losse zaken als campers bij betrouwbare reisorganisaties.

Rondreis Noord-Amerika

Wie op zoek is naar leuke reistips over Noord-Amerika, moet eigenlijk eerst kiezen tussen een reis naar Canada of de USA, of een combinatie van beiden. Wat is het mooiste land in Noord-Amerika? Dat is erg persoonlijk: zowel Canada als de Verenigde Staten hebben prachtige natuurparken, bruisende steden en veel mogelijkheden om een rondreis te maken. Als je eenmaal bepaald hebt welke rondreis in Noord-Amerika je wilt maken, dan is de volgende vraag hoe je dat gaat doen. Met een groepsreis door Noord-Amerika, individueel als stel of rondreizen met het gezin.

Groepsreizen

Een groepsreis is de makkelijkste manier om Noord-Amerika te bezoeken. Het reisprogramma van de meeste touroperators zit goed volgepland, zodat je zoveel mogelijk hoogtepunten te zien krijgt in een reis. 

Individueel reizen in Noord-Amerika

Tijdens een individuele reis met huurauto of camper ervaar je de totale vrijheid om te gaan en te staan waar je wil. Heb je zin om alleen of met je gezin te reizen, maar geen zin in al het uitzoekwerk, dan bestaan er genoeg georganiseerde rondreizen.

Bouwstenen

Steeds meer worden ook losse bouwstenen aangeboden: dat zijn 3- of 4-daagse modules waarmee je zelf een vakantie in Noord-Amerika kan samenstellen. Je bepaalt dan zelf welke gebieden in Noord-Amerika je wil zien en in welke volgorde, terwijl de reis wel goed ondergebracht is bij een betrouwbare reisorganisatie.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!