Ga naar content

Canada

Op zoek naar tips voor een rondreis in Canada? Dat verbaast ons niets, dit land mag niet ontbreken op de wensenlijst van een natuurreiziger. Het landschap is overweldigend en staat bekend om de vele indrukwekkende gebieden met elk hun eigen charme. De grote steden hebben een Amerikaans karakter, hoewel de inwoners 'Europeser' zijn. Wij geven je tips voor een rondreis, langs de mooiste natuurgebieden weliswaar!

Natuur in Canada

Wat is er zo bijzonder aan Canada? Het behoort tot de dunst bevolkte landen van de wereld, en dat zie je terug in wegborden als Next Gasstation 300 Miles. Daarnaast komen er veel wilde dieren voor. Wie voor een wildlife reis kiest, moet zeker eens een kijkje nemen naar onze dierengidsen Canada, want deze helpen je bij het identificeren van alle soorten die je te zien krijgt tijdens je reis. 

Natuurreis Canada
Wildlife in Canada
Deel op Pinterest

Populaire groepsreizen

Veel van onze bezoekers geven de voorkeur aan een georganiseerde reis in groep. Met gelijkgezinden reis je van park naar park en je hoeft verder nergens aan te denken. 

Individuele rondreis tips

In Canada kan je uitstekend zelf rondreizen. De bestemming is perfect te verkennen met een camper en ook met een huurauto is het prima reizen.

Geef je de voorkeur aan een individuele rondreis met een auto, bekijk dan hieronder de leukste tips voor natuurreizen. Daarnaast is het een ideaal land voor een rondreis met de kids, dus reis je met het hele gezin, bekijk dan onze tips voor reizen met kinderen in Canada!

Nationale parken Canada

De natuurliefhebber voelt zich in de vele nationale parken op zijn plek.

Voor de meest overweldigende natuurparken kan je best een rondreis in West-Canada plannen. De westelijke provincies British Columbia, Yukon en Alberta zijn adembenemend en worden soms ook wel in combinatie met Alaska geboekt.

Helderblauwe meren, schone rivieren en prachtige bergen van de Rocky Mountains karakteriseren het landschap aan de westkust van Canada. Ook de oostkust heeft veel mooie natuur. Denk bijvoorbeeld aan de imposante Niagara watervallen, die tot de grootste ter wereld behoren.

Banff nationaal park in Canada
Deel op Pinterest

Mooiste gebieden in Canada

Natuur is er overal, maar wat zijn de mooiste gebieden in Canada om te zien tijdens een natuurreis? In welke plaatsen vind je veel nationale parken en natuurparken? Hieronder onze top 5 van mooie regio's, per gebied kan je informatie lezen over de mooiste plekjes en tips bekijken om een georganiseerde rondreis te boeken.

1. Alberta

Wanneer je aan willekeurige reizigers vraagt naar de mooiste natuurgebieden en plekken in Canada, zal je ongetwijfeld vaak Banff National Park en Jasper National Park als antwoord krijgen. Deze bijzonder mooie gebieden met hun azuurblauwe meren en spectaculaire rotsen en bossen bevinden zich in Alberta

Natuurgebied Canada
© Naturescanner Arno
Deel op Pinterest

2. British Columbia & Vancouver Island

Ga op zoek naar Grizzly beren in continentaal British Columbia, bekijk orka’s in het ecologische reservaat van Robson Bight en maak een rondvaart per zodiak op de Campbell River. Of ga kajakken in de Queen Charlotte Straight tussen het vasteland en Vancouver Island. Sinds enkele jaren is er ook een nieuwe hype: paddle surf, waarbij je staand op de surfplank verder peddelt. Alles is mogelijk om je vakantie in dit gebied in te vullen. 

Mooiste plekken Canada
Deel op Pinterest

Houdt wel rekening met veel reisuren wanneer je er rondreist. De reizen zijn echter altijd vol spektakel met prachtige landschappen en wouden waar je door rijdt terwijl je op weg bent naar je volgende stop.

Vancouver Island is bijzonder mooi en populair als wildlife bestemming: op het eiland komen zwarte beren, poema's, wolven en Vancouvermarmotten voor. Ga kajakken bij het noorden van het eiland en wie weet springen de walvissen voor je neus op uit zee.

3. IJsberen in Churchill - Manitoba

Manitoba staat bekend om haar ijsberen. De grootste populatie ijsberen leeft bij het noordelijk gelegen Churchill. Met speciale wagens kan je tot dicht bij de ijsberen komen. Lees meer over een reis naar Manitoba

IJsbeer zien in Canada
© Frank Bogaard
Deel op Pinterest

4. Newfoundland and Labrador

Ongerepte natuur, walvissen, kariboes, zwarte beren, duizenden vogels en prachtige mogelijkheden om te wandelen. Een van de mooiste gebieden, waar nog weinig toeristen komen.

Vogels in Canada
Deel op Pinterest

5. Quebec

Het Franstalig Canadese gebied Quebec is zowel in de winter als in de zomer fascinerend. Er zijn heel wat mooie gebieden te vinden in Québec, maar de meest interessante plekken vind je vooral in het zuidelijke deel. De stad Montreal is een goede uitvalsbasis voor een vakantie in de natuur.

Neem bijvoorbeeld Parc National d'Oka, vlakbij de stad, waar de pure buitenlucht je verwelkomt en je kan kajakken op glashelder water. Wat noordelijker, in het park Mont Tremblant, wordt fanatiek geskied in de wintermaanden en in de zomer is de natuur een lust voor wandelaars. Er zijn prachtige rustieke meren te vinden tussen de bossen van het park.

Mauricie Nationaal Park
Deel op Pinterest

Wanneer je behoefte hebt aan wat meer adrenaline is de Rivière Jacques Cartier geschikt om te raften of kanoën. Tussen Quebec en Montreal ligt La Mauricie National Park, een prachtig natuurgebied, waar je bij zonsondergang een schitterend zicht hebt op Wapizagonke Lake. Op de Magdalena eilanden kom je oog in oog te staan met jonge zadelrobben, een unieke en onvergetelijke ervaring.

Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden in Quebec om per fiets, wandelend of met de auto de natuur in te trekken. De parken bieden prachtige wandelpaden, maar je moet wel opletten als je in de wilde natuur wilt kamperen. De bossen zijn het leefgebied van veel wilde dieren. Wees dus altijd op je hoede in de natuur van Canada. Daarnaast is het een vogelrijke regio. Als je hier interesse in hebt, is het Quebéc vogelgidsje interessant!

6. Ontario

Ontario is een leuk gebied om per camper te verkennen. Reis langs de vele meren of bezoek Toronto & Ottowa (de hoofdstad van Canada). Vanuit Toronto kan je de imposante Niagara watervallen bezoeken.

Wandelvakantie

Overal in de natuur in Canada kan je prachtig wandelen: in het hele land zijn er tal van routes uitgezet door de mooiste gebieden. Wil je enkele dagwandelingen of een meerdaagse trektocht maken, lees dan zeker ook onze tips over wandelen in Canada.

Reisinformatie

Wat is de beste periode om te reizen naar Canada? In de wintermaanden is er weinig reisaanbod. In de zomer is de temperatuur het aangenaamst, maar het is dan ook overal erg druk. 
Beste reistijd Canada: maart t/m november.
eTA Canada: er geldt een verplichte reistoestemming. De kosten bedragen ca. € 19,95 per persoon. Vraag hier eTA Canada aan.

TIPS: 
Interesse in een groepsreis? Bestel de gratis brochure van Djoser.
Interesse in een rondreis met de camper? Check dan Travelhome.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!