Ga naar content

Reizen met kinderen in Canada

Wie een natuurreis met kinderen wil maken moet zeker een gezinsvakantie in Canada overwegen; het is de ultieme bestemming voor een actieve familiereis. Hier ontdekken je kinderen pure en ongerepte natuur, in een zeer toegankelijk Westers land met alle voorzieningen, goede wegen, korte reisafstanden, comfortabele accommodaties en vele spannende activiteiten.

Met de kids naar Canada

Canada heeft alle elementen voor een gezinsvakantie. De natuur in Canada is prachtig en biedt een wijd scala aan mogelijkheden voor een gezin met stoere kinderen. Ga kajakken op helderblauwe meren tussen hoge bergtoppen, spot grizzlyberen of walvissen en ga vissen in een glasheldere rivier. Trek de wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling naar een uitkijkpunt of kampeer bij een houtvuurtje. Reizen met kinderen in Canada kan op vele manieren: als groepsreis of individueel, met een camper of een huurauto.

Waarheen met kinderen in Canada?

Wat zijn de leukste plekken om te zien met kinderen in Canada? Kiezen we voor een reis naar de westkust of de oostkust en wat is er nog meer te zien tijdens een gezinsvakantie? Enkele leuke tips voor een vakantie met kids:

1. Vancouver Island met kids

Voor de stoerste kinderen is een reis naar het Westen van Canada geweldig. Ga kajakken bij Vancouver Island, spot wilde dieren zoals zeearenden, zeehonden en bruine beren. Niet te missen is een whale-watching tour: in dit deel van Canada komen orka's en walvissen voor. Victoria en Vancouver Island hebben diverse bezienswaardigheden en attracties voor kinderen. Bezoek bijvoorbeeld de Vlindertuin in Victoria of maak een trektocht in het Juan de Fuca provinciaal park.

2. Reizen naar de Rockies met kinderen

De Rocky Mountains en de mooie natuur in het westen van Canada zijn een eldorado voor jong en oud. Ga wandelen of fietsen in het Banff National Park, Jasper National Park of een van de vele minder bekende natuurparken. Bekijk onze reistips Alberta en reistips British Columbia. Ook leuk: een combinatie van de Rockies in Canada met een stukje Amerika. Bekijk leuke tips voor een rondreis in de Rockies.

3. Alberta met kinderen

Wie in juli naar Alberta reist, kan een bekende Calgary Stampede meemaken en de kids voelen zich helemaal in cowboyland. Gedurende de rest van het jaar kan je kennismaken met de cowboycultuur in het Heritage Park, een enorm openluchtmuseum.

4. Op zoek naar ijsberen

Het centraal gelegen Manitoba is minder bekend bij de meeste reizigers. Dit deel biedt echter een unieke ervaring. Hier kan je ijsberen in Canada zien.

5. Met kinderen naar de Niagara Falls

Ook de oostkust van Canada heeft ook veel te bieden. De Niagara Falls zullen een onuitwisbare indruk achterlaten op kinderen. Combineer eventueel met een bezoek aan wereldsteden als Toronto of New York. Bekijk alle tips voor een rondreis Niagara Watervallen.

6. Ottawa met kinderen

Wie in de winter naar Ottawa in Canada reist kan mee gaan schaatsen op de Rideau Canal. In juni vindt het jaarlijkse Children's Festival plaats. En het hele jaar door kan je de kinderen uren vermaken in het Canada Science and Technology Museum.

7. Quebec met kinderen

Ook Quebec is een feest voor jong en oud in de winter. De ijsglijbanen bij het Terrasse Dufferin en de talrijke straatartiesten in het Quartier Petit-Champlain zorgen voor veel vermaak.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!