Ga naar content

Niagara watervallen

De Niagara watervallen zijn te bezichtigen vanaf twee landen: Canada en de Verenigde Staten. Vanuit Toronto bereik je de Canadese Horseshoe Falls en vanaf de Amerikaanse zijde de American Falls. De Canadese kant biedt wat mij betreft een spectaculairder zicht van de ontzettend grote watervallen. Bovendien is Toronto een prachtige stad om te bezoeken en dus leuk om te combineren met een bezoek aan de bekendste watervallen van Noord-Amerika.

De Niagara Watervallen zien?

Is het je droom om de Niagara Watervallen ooit in het echt te zien? Hou er rekening mee dat je niet de enige bent die de imposante watervallen op de grens van Canada en de VS van dichtbij wil bekijken. Het toerisme is de laatste decennia enorm toegenomen en hierdoor zijn megacasino’s en grote hotelketens als paddenstoelen uit de grond gerezen.

Dit neemt echter niet weg dat de watervallen bijzonder indrukwekkend zijn om te zien en je verwonderd zult zijn over de kracht waarmee het water over de rand de diepte in stort. Als je een reis wil maken is het goed om eerst te bepalen in welke periode je wilt reizen.

Wat zien en doen bij de Niagara?

De Niagara liggen tussen de Amerikaanse stad Niagara Falls en de gelijknamige Canadese stad Niagara Falls. Deze twee plaatsen worden met elkaar verbonden door de Rainbow Bridge, die stroomafwaarts de rivier overbrugt. Echt hoog zijn de watervallen niet te noemen, de Horseshoe Falls is 53 meter hoog, maar de imposante massa water en de breedte zijn erg indrukwekkend.

1. Drie watervallen

De Niagara bestaan uit drie watervallen; de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls; deze laatste twee gescheiden door Luna Island. De Bridal Veil is de kleinste van de drie watervallen en is slechts 17 meter breed. 

Reistips Niagara Falls
Deel op Pinterest

2. Niagara boottocht

In de zomermaanden kun je een rondvaart maken langs het neerstortende water met de bekende boot Maid of the mist en van dichtbij de kracht van het bulderende water ervaren.

3. Grotten

In de wintermaanden is een boottocht bij de watervallen te gevaarlijk, maar dan kan je weer via grotten achter de Niagara Falls komen en ervaren hoe het gordijn van duizenden liters voor je ogen naar beneden stort. Een winters landschap kan bovendien zorgen voor prachtige foto's.

4. Helikoptervlucht Niagara

Het hele jaar kun je ook helikoptervluchten maken boven de Niagarawatervallen en over het spectaculaire landschap. Reken op ca. 100 dollar voor deze excursie, wel de moeite waard wat ons betreft.

Tips rondreis Niagara watervallen

De populairste manier om de Niagara watervallen te bezichtigen is door een citytrip naar Toronto te boeken. Deze bijzonder leuke stad, gelegen op de oevers van Lake Ontario, is de uitvalsbasis voor de watervallen en het is bovendien een zeer gezellige plaats om te vertoeven. Vanuit Toronto worden vele excursies georganiseerd naar de watervallen, maar je kunt ook zelf een huurauto nemen, wat wij eigenlijk wel aanraden (je bent dan niet afhankelijk van derden wanneer en hoe lang je de watervallen bekijkt) en je kan rustig de tijd nemen.

Als je wat meer tijd hebt, raden we zeker aan om een rondreis naar de bruisende steden bij de oostkust van Amerika of Canada of een natuurreis te verlengen met een bezoek aan de Niagara. Heb je interesse in dieren en natuur, check dan even deze handige Amerika natuurgidsen.

Vergeet niet je ESTA-aanvragen of ETA-aanvragen. Wij adviseren CIBTvisas.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!