Ga naar content

Oostkust van Amerika

USA - De Oostkust van Amerika strekt zich uit van Maine's ruige kustlijn tot Florida's witte zandstranden. Hoewel natuurliefhebbers vaak het zuidwesten van Amerika met haar fraaie nationale parken verkiezen, heeft ook de Oostkust van de Verenigde Staten veel te bieden voor een geslaagde rondreis in de natuur. Enkele tips voor een reis naar de Oostkust van Amerika.

Mooie plekken Oostkust Amerika

Wat zijn de mooiste plekken aan de Oostkust van de VS? Deze kant van Amerika wordt vooral bezocht voor een reis naar de indrukwekkende miljoenensteden New York, Boston, Chicago, Washington DC, Orlando en Miami, waar je uitgebreid kunt shoppen en culturele bezienswaardigheden en evenementen bezoeken.

Het zijn allemaal metropolen in het oosten van Amerika, die een onvergetelijke indruk achterlaten op iedereen die ze heeft bezocht. Toch is een natuurvakantie aan de Oostkust ook een aanrader! Hieronder een overzicht van mooiste plekjes in de natuur aan de East Coast.

Meest geboekte reizen

Natuurvakantie Oostkust VS

Voor natuurliefhebbers is er veel te zien tijdens een rondreis aan de Oostkust van Amerika. In de meest noordelijke staten kan je walvissen zien of wandelen in de bergen en uitgestrekte bossen. De bossen aan de Oostkust van Amerika staan bekend om de Indian Summer: een spektakel van prachtige herfstkleuren die te zien zijn van New England tot zuidelijker en meer landinwaarts gelegen staten als West-Virginia. Zuidelijker ligt het mooie Florida, vooral geliefd om de uitgestrekte moerassen van de Everglades.

1. Florida

Florida is met de Everglades en andere natuurparken een niet te missen bestemming voor wie wildlife wil zien in de VS. De zon schijnt er vaak en het is heerlijk vertoeven op de stranden van Miami en de Florida Keys. Lees meer over de natuur in Florida en bekijk onze reistips. 

Kajakken in Florida
Deel op Pinterest

2. North Carolina

North Carolina is een natuurrijke staat in het oosten van Amerika. Hier kom je tot rust bij schitterende beekjes in prachtige wouden. Het plaatsje Cherokee is de uitvalsbasis voor het Great Smoky Mountains National Park en het Blue Ridge gebergte. 

Natuur in Oosten VS
Deel op Pinterest

De stranden van Ocracoke Island zijn moeilijk te bereiken en daardoor erg rustig. North Carolina wordt niet vaak als groepsreis aangeboden, maar is prima te bereizen op eigen houtje, tijdens een fly-drive.

3. Atlanta en Georgia

In Georgia is vooral het binnenland een trekpleister. In Atlanta is het Georgia Aquarium het vermelden waard: dit is het grootste aquarium ter wereld. Het telt ruim 500 verschillende diersoorten en heeft in totaal maar liefst 100.000 dieren. Tip: niet ver van Atlanta vind je ook Stone Mountain, een prachtige granieten rots met een enorm sculptuur: het reliëf beeldt ruiters uit de Burgeroorlog uit en is maar liefst drie voetbalvelden groot. Niet erg bekend in Europa, maar zeer de moeite waard om te zien.

4. Noordoosten van de VS

Het noordelijke deel van de Oostkust van Amerika staat vooral bekend om de imposante Niagarawatervallen, maar er is veel meer te zien tijdens een natuurreis. Laat je meevoeren in de lieflijke natuur en schilderachtige vissershaventjes tijdens een rondreis in New England, bekend om de Indian Summer.

Natuur Oosten VS
Deel op Pinterest

In de staat Massachussets kan je even helemaal uitwaaien bij Cape Cod. Je vindt er eindeloze stranden, mooie natuur en koloniale dorpen. Maar de belangrijkste trekpleister zijn de walvissen bij Cape Cod. Tussen april en half oktober zijn er walvissen te zien in dit gebied! Cape Cod is populair, en het kan er dus behoorlijk druk zijn. Om echte rust te vinden raden we een dagexcursie aan naar het eilandje Nantucket. 

5. Steden Oostkust Amerika

Tijdens een rondreis langs de Oostkust kan je niet om de metropolen van Amerika heen: de bruisende steden New York, Boston, Washington D.C., Philadelphia, Miami en Orlando hebben allen een eigen karakter. Ook deze wereldsteden bieden rustige plekken, zoals Central Park, de stranden van Miami of de parken in Washington, waar je kan bijkomen van de drukte in de stad. Lees bijvoorbeeld meer over de natuur in New York.

Reis Oostkust Amerika

Amerika is een land om rond te reizen. Er is zoveel te zien en zoveel te beleven dat het zonde is om op een bestemming te blijven hangen. Wil je een individuele rondreis maken of deelnemen aan een van de groepsreizen langs de steden en natuurparken van de Oostkust, bekijk dan onze selectie van georganiseerde rondreizen en fly-drive mogelijkheden.

Tijdens een georganiseerde groepsreis kan je in relatief korte tijd alle hoogtepunten van de Oostkust zien: vaak combineert men een bezoek aan de steden met een bezoek aan de Niagara Watervallen of natuurgebieden. Er is keuze genoeg, voor ieder wat wils om een rondreis naar de Oostkust van Amerika te regelen. Lees tevens meer over de natuur in Amerika en bekijk per gebied de leukste reistips, van een reis op maat tot groepsreis.

Let op, om naar de Verenigde Staten te reizen, die je van tevoren een ESTA-formulier (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen. Kijk op de site van eVisa voor ESTA aanvragen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!